ante omnis mea familia

Jag älskar dig ändå

Förvånansvärt nog var det Phini som drev mig till vansinne i morse med sitt evinnerliga gnäll om än det ena än det andra. Det är inte ofta jag får ta del av hans humör. Han vägrade att göra som jag sa till honom, han bara gnällde. Jag har inte mycket till övers för gnäll och det vet han om. Jag fick höja rösten för att överrösta honom, nästan så att jag skrek av full hals men han bara fullständigt sket i vad jag sa och ignorerade sin hysteriska morsa och satt på golvet och gnällde som om det var lösningen på alla världens problem.

Och i min enfaldiga värld skulle jag förklara att om han inte gör som  jag säger, så kommer vi inte i tid till dagis, då kommer inte jag i tid till jobbet. Om jag inte kommer i tid till jobbet får jag inga pengar och om vi inte har pengar kan vi inte betala hyran och var ska vi då bo?
Phini blev tyst och pep ett litet ”Vet inte…” När vi hade bråkat, skrikit och grälat klart sa Phini förlåt för att han hade gnällt och inte gjort som jag sa åt honom och krävde att jag skulle säga förlåt till honom med. Fräck unge men alright, jag bad om ursäkt för att jag blev arg och skrek.

Det jag är mest tacksam för i denna hysterin är när Phini kommer till mig och säger ”Mamma, fast att du är arg på mig så älskar du mig”. Vad varm det gör mig att han har förstått det. Det var gånger då vi grälat och lugnat ner oss som jag sa till honom att oavsett hur mycket mamma skriker eller blir arg så älskar jag honom ändå – alltid. Jag vill att han ska veta det, och det gör han, visar han med sina ord.

Och det fanns tillfällen när min älskade 4åring, stod framför mig, alldeles uppblåst röd i hela ansiktet som om hela han skulle explodera och skrek av full hals tills rösten knappt bar honom mer ”MAMMA!!! FAST ATT JAG ÄR AAAAARG PÅ DIG SÅ ÄLSKAR JAG DIG!!!!!” och med det springer han in i sitt rum ovch smäller igen dörren med en makaber styrka och jag står kvar och kan inte låta bli att skratta för mig själv.

Han vet att jag alltid älskar honom – villkorslöst.
Han vet vikten av att kunna säga förlåt, trots att jag inte ber honom.

Jag har i alla fall lyckats med något…

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tankar om “Jag älskar dig ändå”

%d bloggare gillar detta: