Jag är någons någon


Dizzy.. I’m so dizzy, my head is spinning.

De senaste dagarna har jag haft följe om morgnarna till dagis med Dizzy & hennes son Neo. Det passar ypperligt, de går ändå förbi vårt hus på vägen och Neo ska lämnas på samma avdelning som Laaiti. En ny vänskap frodas. Hennes pojkvän ringde mig igår – de skulle iväg & storhandla och erbjöd mig att följa med. Tänk om alla människor var lika omtänksamma.

Tandläkaren Melvin

Idag är jag öm i munnen. Vet du hur det känns att vara just öm i munnen? Inom loppet av mindre än en vecka har jag dragit ut två tänder. Den tanden som jag drog ut igår hade jag ändå ingen nytta av och jag har faktiskt velat dra ut den länge. Problemen var följande:
1. Jag är väldigt svårbedövad.
2. Det är svårare att bedöva nederkäken än den övre.
3. Jag har tandläkarskräck som sakta men säkert växer som en svamp i vatten.
4. Jag fick 4-5 sprutor. Både på insidan och utsidan av käken. Melvin sa att det var inte konstigt att jag är svårare att bedöva, min anatomi är fucked up, man kommer inte till det benet som nålen ska in i.
5. Jag blev ca 80-95% bedövad. ”Gör det ont?” frågar Melvin. Jag grymtar med käften full med verktyg och försöker att nicka utan att röra huvudet.  ”Klarar du det?” undrar han. Klarar det? Han undrar förstås om jag kan härda ut ändå, trots att det gör ont. Hade jag något val?
6. Tanden i fråga fick sågas itu i delar och rötterna fick dras ut en efter en.

Om du undrar varför jag har tandläkarskräck? Antingen för att mina tandläkarbesök ser ut som ovannämnt eller för att Melvin kan få för sig att säga saker som ”I will kill you”. Välj själv.

Att hjälpa andra hjälper mig

Idag hade jag ett lunarmejl väntande på mig. Ibland får jag sådana mail som betyder just lite extra för mig. Ibland vill någon berömma mig för mitt skrivande, ibland talar de om Reaching handinspiration och motivation tack vare mig. Ibland finns det tjejer som behöver prata av sig och av någon anledning skriver de till mig som egentligen är en främling. Kanske är det just det som gör att de vågar. Somliga följer mitt liv på håll och lär känna mig, de vet vad jag själv har gått igenom och känner kanske den tryggheten att jag kan förstå, men samtidigt att jag är just en främling och att de har distans till mig. Jag vet inte. Spekulationer.
Men jag uppskattar det mer än ni alla kan ana.  Att skriva av mig om exempelvis saker som varit tunga för mig hjälper inte bara mig själv utan även i vissa fall andra som blir motiverade, inspirerade och de som kan behöva en utsträckt hand av någon som varit i samma/liknande sits. Det gör det hela så mycket mer värt.
Om jag hade armar så det hade räckt hade jag tagit alla i famn som behövt eller velat. Om jag haft rum så det räckte hade jag inhyst alla som behövt eller velat. För att jag kan det nu. Jag blir lika omtumlad och överraskad varje gång jag får ett mail av någon som delar med sig till mig, någon som kanske bara behöver någon att prata med. 

Alla behöver någon, någongång och om jag kan vara någons någon blir jag hedrad.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Tale skriver:

  I am sure many feel it’s easyer to talk to a stranger. If the stranger doesn’ respond, or gives a different response than you wanted, you can just stay away from them. Yu don’t need to face them with feeling that they think you are a jerk, or know your week spots. It’s also less likely that a stranger will turn on you and tell your secrets to surroundings. And that you ”told first” will of cource also make it easier. There is a bigger chance you can related and understand what they are telling.

  But I don’t think that’s the only reasons. I think many each out for you just as much because of the person you are. The way you writes and replys shows that you are a ”real and honest person”. You don’t neccesarrily respond with a ”I agree, poor you, you did the right thing, the world is awfull….” You put a little more into your responses, and you dares to disagree. That make your comments – and friendship – so much more valuable.

 2. Lotta skriver:

  Nja Melvin verkar inte så kul att gå till. Kul med ny vänskap aldrig helt fel det.
  Lunar mail e alltid najs om det e såna mail. Jag fick oxå lunar mail idag. Men det va inte lika trevligt haha..

 3. Louise skriver:

  Kul me ny vänskap! :)
  Usch.. Tycker synd om dig me tandläkaren.. :(
  Du har ett gott hjärta och förtjänar allt de bästa! <3

 4. Louise skriver:

  Jag älskar dig! :)

 1. 10 februari, 2008

  […] Jag är någons någon […]

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com