Jag är trött på att vara trött. 

När ryggen small med denna ischiasvärken påverkades min sömn. Då vaknade jag mitt i natten med en fruktansvärd smärta. Nattsömnen rubbad. Nu har det gått några veckor och även om jag inte är helt återställd så känns det betydligt bättre med ryggen. Sakta men säkert. Men sömnen blir värre. Det känns som om jag inte fått sova ordentligt på hundra år. Fast nu är det inte bara en gång jag vaknar – nu vaknar jag nästan en gång i timmen och har svårt att somna om. 

Det tar på krafterna att inte kunna sova ordentligt. Jag längtar efter en hel natts sömn. Jag saknar djupsömnen. 

Det har varit jobbigt i familjen ett tag nu. Det är mycket på gång här som tar enormt mycket energi också och jag är inte blind för det faktum att det (också) kan spela roll. Sen, såklart – graviditeten också. Allt på en gång, givetvis. 

Idag, tisdag, går jag in i vecka 29 (28+0). Överlag tycker jag ändå att denna graviditeten går fort, trots alla bekymmer med ischias, diabetes osv. 

Det ska bli mysigt med bebis. Men jag måste erkänna att för varje graviditet blir jag mer och mer orolig. Det är ju så mycket som ska klaffa så allt blir rätt. Tänk om något händer? Är bebisen frisk? Kommer förlossningen gå bra? 

För det är ju så, ju äldre man blir desto fler risker finns det med graviditet. Inte för att jag är lastgammal men let’s face it – jag är inte 20 längre. Och sen har man upplevt detta med diabetes och vet att även där läggs på ytterligare risker. Antar att man inte är lika naiv som när man var yngre utan mer medveten om allt som kan gå fel. 

Min husläkare har ordinerat vila. Hon har sagt åt mig att försöka boka in telefonmöten istället för fysiska möten. Det är en god tanke men svårt att utföra med möten med skolan, möten på BUP osv. Ischiasen & denna foglossningen är horribel och jag ska inte utsätta mig för mer än nödvändigt. Läkaren på spec tyckte jag kan kontakta sjukgymnasten och få prova ut kryckor för avlastning. Hittills har Keerons vagn agerat lite som en rullator. Men att få tag i sjukgymnasten på telefon är en ingen uppgift för oss utan tålamod. 

Nåja. Ny dag – nya tag. Och förhoppningsvis får jag möjlighet att sova under dagen. 

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Josefine Norrsell skriver:

    Kryckor får man bekosta själv, 100kr / krycka. De flesta VC har ett förråd, så ett tips är att ringa reception eller bara gå till din VC och be att få köpa. (Mycket möjligt att sjg kan ordinera också men om det tar tid så är det kanske inte värt väntan…)

    Jag hade själv kryckor under grav och det hjälper enormt mycket, så vill verkligen peppa dig att skaffa! :)

  2. Jessica skriver:

    Att inte få sova är plågsamt, ingenting vill ju fungera utan sömn. Kan dom inte låna ut en rullstol åt dig den sista tiden?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com