ante omnis mea familia

Jag blev 4-barnsmamma,

Nu har ju Phini kommit in i åldern då man följa med kompisar hem efter skolan och ibland ta med sig kompisar hem. Och så blev det igår. Dagen började med att Laaiti (som var ledig från dagis som hade planeringsdag) och jag bakade bullar med vallmofrö på eftersom Emma och sonen Kasper skulle komma på frukost. Det var en lugn förmiddag med bebisar och jag trivdes.
När vi hämtade Phini tog vi med oss kompisen André hem. Alla tre pojkarna lekte fint, både ute och inne innan vi åt middag tillsammans. Sen råkar det ju vara så att jag har känt Andrés mamma i omkring 15 år så hon kom hit på eftermiddagen och spenderade kvällen med oss. Sen frågade pojkarna om inte André kunde få sova över och vi hade inget att invända. Så plötsligt var jag 4 barns mamma, haha, Och eftersom jag redan har 3 barn kändes det inte mycket jobbigare att ha en extra unge här hemma.
Andrés mamma hade väl förberett mig på vissa av Andrés egenskaper som jag fick uppleva. Bland annat att han vaknade 05:36 och försökte väcka en astrött Phini som sov, haha. jag fick säga åt honom att det fortfarande var natt och han fick sova en stund till. Sen väckte han mig klockan 07:00. Och jag var trött som satan eftersom Kaeli inte hade sovit vidare bra och jag hade varit uppe flera gånger. Men så vaknade jag klockan 07.00 då André stod bredvid min säng med Phini i släptåg.
– Madde? Madde..!?
– Ja, André?
– Vet du, jag var törstig.
– Jaha..?
– Ja, jag var törstig och Phini gav mig dricka.
– Jaha..?
– ja, det var bara det jag ville.
– Väcker du mig för att berätta att Phini gett dig dricka?

Haha. Sen plockade jag upp Kaeli och la henne bredvid mig en stund och drog mig till klockan 08.00. Däremellan hade Phini plockat fram bröd och gjort frukost till sig själv och sin kompis. Lyx!
Så det var lyckat, det gick fenomenalt. Alla barnen tycktes trivas och vi gick ut på lekplats-raid med Andrés mamma på förmiddagen.

Inatt ska pojkarna sova hos mamma för första gången på nästan 3 månader. Mamma frågade pojkarna i veckan om de ville sova över och de tackade inte nej. Och jag passar således på att göra något som inte innebär att jag måste sitta hemma. Så jag och min dotter ska gå hem till Emma och mysa med hennes familj, käka middag, kanske se en film och bara vara.
Det blir även första gången jag kommer hemifrån en kväll på nästan 3 månader :-D

YAY!!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.