Jag fick ett touretteliknande utbrott på bussen

Idag fick jag ett utbrott offentligt. Jag har inte visat denna aggressiva sidan av mig inför någon på väldigt många år. Men idag brast det. Mitt urbrott på bussen tidigare idag påminde om en adhdknarkare med tourettes syndrom. Synd du inte var där. Taskigt läge för alla passagerarna på bussen som fick höra mig skrika KUKHUVUD högt och tydligt. Jag var en millisekund ifrån att misshandla en betydligt yngre person än mig och det hade väl suttit jävligt fint att åka dit för misshandel, eller hur.

Jag satt på bussen på väg in till jobb när tre yngre män gick på. De var högljudda och störiga som fan och jag tappade helt koncentrationen i boken jag satt och läste. Men det är lugnt, det kan jag ta. Plötsligt stannar chauffören bussen innan vi ens hunnit köra in i Malmö och skriker nått om att de måste gå av. Han vägrade köra en meter till om de satt kvar på bussen och skrek och tryckte på knappen i ett när ingen skulle av och uppförde sig så och om de inte gick av så skulle han ringa polisen. Tystnad i hela bussen. Ok, då ringer jag polisen då, säger chaffisen och ringer ett samtal och sätter sig sedan bekvämt bakom ratten utan att köra. Sen säger han inget mer. Ungdomarna bakpå bussen fortsatte med sitt skrikande och gormade “kööör nu”. Men chaffisen vägrade. Alla satt kvar, tysta och fogliga så som vi svenskar gör. Och jag velade lite om jag skulle gå bak och säga… nånting till dem. Visste inte vad eller hur, dock. En passagerare tog sina saker och klev av efter en fem minuter eller så. Jag skickade ett sms till Cindy om att jag förnodligen blir sen eftersom bussen vägrade köra och hon ringde upp mig en stund senare och jag förklarade läget. “Men hoppa av och ta en annan buss då!!” uppmanade Cindy men jag visste ju knappt vart jag var än mindre om det ens går stadsbussar därifrån eller när nästa buss kan tänkas komma. Jag blev med ens mycket mer irriterad över situationen. Passageraren framför mig gick bak till killarna och jag hörde henne fråga dem om detta var värt att bli polisanmäld för. Hon bad de gå av men hon gick bet. De stannade. En annan passagerare tröttnade och gick av. Och jag blev mer och mer irriterad. Vi andra blev sena till jobb och allt vart vi skulle, och det var vi som fick sota mest för deras jävla uppsåt. Efter ett tag gick två utav de fram, den ena gick av bussen, den andra satte sig på andra sidan gången om mig och jag tittade på honom med det jävla flinet från öra till öra där han satt och tuggade sitt jävla tuggummi med hela käften och mumlade om att han inte skulle gå av. “Ey, det var han som tryckte, han har gått av, kör nuuuu!” skrek både han och polaren. Men chauffören körde inte och jag blev riktigt jävla förbannad. Jag hade lust att kasta mig över honom och slita i hans mungipor tills de sprack för att få bort hans jävla hånflin. Men nöjde mig med att skrika (läs: prata i högre tonart). Jag kunde inte tygla mig och jag var inte beredd på att det faktiskt var jag som öppnade käften.  “Kan ni gå AV bussen?! För helvete, det är alla andra som blir drabbade för att ni uppför er som några jävla kukhuve! Jag kommer för fan för sent till mitt jobb, jag har två barn att försörja, för fan!!” Han flinade med ett “ey, jag har TRE barn”. My ass. “Ska du betala min lön till mig kanske? GET THE FUCK OUT!!” skrek jag och det slog mig nyss hur lik jag kan vara min pappa.. denna sidan har jag helt klart ärvt av honom. . Jag gormade på och killen tittade inte ens på mig och det gjorde mig ännu mer rasande. “TITTA PÅ MIG NÄR JAG PRATAR MED DIG!!” och där kommer mamma-sidan av mig in i bilden.. Han tittade som hastigast men flackade med blicken och tuggade mer frenetiskt än tidigare och flinade fortfarande “Ey, vad skriker du för?” frågade han mig “För att du är dum i huvudet, kan ni GÅ AV BUSSEN för helvete!?” och jag hade nu arbetat upp en jävla adrenalinkick. Mina fingrar darrade och mitt hjärta bultade. Jävla idiot. Han reste sig och gick ut ur bussen med kompisen i släptåg och de gick på bussen som hade stannat bakom, sen körde min buss igen och jag var nu arg på chaffisen. Jävla kukchaffis, har inte han en satans tidtabell att följa…?

Vilket jävla drama, som taget ur en film. En dag i mitt liv, välkommen. Sånna här saker händer fan bara mig.. Såhär roligt har blondiner..

Du gillar kanske också...

19 svar

 1. patruska skriver:

  inte för at vara på det viset men jag gissar på att dessa ynglarna var av utländsk härkomst?

 2. Ellen skriver:

  Du reagerade som jag skulle gjort tror jag!

  Jag har följt din blogg länge och regelbundet och det vet du, jag älskar ditt raka, ärliga sätt men idag känner jag att jag måste få vara lite rak mot dig. Jag förstår att uttrycket”en adhdknarkare med tourettes syndrom” bara är just ett uttryck men det låter så vansinnigt illa för mig som lever med ett barn som har aspbergers och utreds för adhd samt tvångssyndrom, jag har en man med adhd likväl. Ingen av dessa diagnoser (eller några neuropsyk-diagnoser eller utvecklingsstörningar) bör förknippas med ovan nämnda situation och det blir lätt det man gör när människor använder orden som ”skällsord” eller beskrivningar i liknande situationer. Du har ordets gåva till max, använd dig av det istället för att ta till diagnoser, det är bara en bedjan från mig som just nu kämpar med att få skolor, omgivning och andra att förstå vidden av min dotters problematik, att dagligen radera fördomar och printa in fakta är tungt nog ändå utan alla fördomar och förutfattade meningar. Bara en tanke från mig!

  (jag kan lika gärna tillägga nu när kommenterandet fungerar för mig att inlägget du skrev om personen som sa att dina barn har adhd, även det gör mig knäpp, inte inlägget utan den kommentaren. En neurodiagnos kräver en mycket mycket omfattande utredning och det är inget man bara kastar ur sig, inte till någon! Dina barn verkar vara goa, härliga ungar som spelar på sin mors humör…som så många andra barn!)

  Tack för ordet, hoppas du förstår vad jag menade! *kramen*

 3. MaddeMad skriver:

  Ha ha ha ha Word up!
  Jag säger bara Power to the people ha ha ha! *kjerlek*
  Jag hade reagerat likadant.
  Man blir förvånad att man faktiskt gör det utan att tänka sig för… ungefär som allt e i en dimma & d går av bara farten.
  Najs gumman najs :D
  OM fler människor hade reagerat så hade (tror jag) samhället sett annorlunda ut.
  Min son kommer säkerligen att bete sig som ett rövhål när han kommer upp i den ”härliga” tonåren & jag hade bara blivit glad om ngn annan hade kunnat agera ”mamma” när inte jag e i närheten som t.ex på en buss!
  Så sträck på dig hun, du gjorde ett jävla BRA jobb *yay*

  *harrt*

 4. Andie skriver:

  Skönt att du vågade ta fighten. Det hade inte jag vågat. Men samtidigt som att du inte gillar chaffisen så förstår jag honom. Han ska inte behöva utstå sådant heller vilket jag tyvärr tror att väldigt många chaffisar får göra när de kör buss.

  Killarna var i alla fall ett par riktiga kukhuvden f_u och det finns inget värre än människor som bara sitter och hånflinar en rätt upp i ansiktet. *growl*

 5. Malin skriver:

  Du är så jävla modig missmaddis, jag hade aldrig vågat.
  På min hemsida finns en liten påminnelse-award som jag vill ge till dig.
  In med dig och hämta den!
  *kjerlek*

 6. Kicki skriver:

  *growl* Tänk om ALLA kunde stötta chauffören direkt och gått ihop så hade de ju åkt av fortare än kvickt!!!

 7. Sarah (i Sandviken) skriver:

  Tyckte det var bra gjort av både chaffisen och dej. Det som slog mej sedan jag läst klart var…..Fick du ingen applåd? Var det ingen som tackade DEJ? Det var ju du som fick skitet att rulla iväg sen, eller hur?!?! Sen är det klart att chaffisen var lite harig, men å andra sidan har det hänt så mycket skit för dom innan, så han var nog rädd att bli misshandlad. Dom har ju sina regler oxå…..efter allt som hänt

  MYCKET bra gjort! Sådana otrevliga ungdomar ska fanimej veta sin plats……dom fick nog en tankeställare – kan man hoppas.

  Applåd för Maddi!! *clap*

  KRAM *kjerlek*

 8. MansonDust skriver:

  Eeeey vilka coooolingar *tihi*

 9. You go girl!!!! Med min störd-diagnos hade jag gjort likadant. Tyckte du höll dig länge…;)
  Hoppas du får trevligt i Östersund!

 10. Glory skriver:

  Bra gjort! Heja Maddis! *blomma*

 11. Maria Malmgren skriver:

  POWER *harrt* till maddis..

 12. Ulrika skriver:

  Du är min idol :D *cheer*

 13. Therese.A skriver:

  Det var ju as bra gjort av dig! *harrt*
  Förstår inte varför chaffisen inte gjorde något alls.
  Trodde han verkligen att polisen inte har något bättre för sig än att komma och be småfjantar att kliva av bussen?
  Seriöst..
  I vilket fall som helst så var det bra gjort.

 14. Jasas.se skriver:

  Oh jag hade inte kunnat hålla mig jag håller! Skällde faktiskt ut en busschaufför idag då han stannade 1 meter med bakdelen på bussen mot trottoaren. Hur lätt är det att ta sig av då med barnvagn?

  Du gjorde helt rätt! Tur som fan att dem gick av, bara… hahaha.

 15. Veronica skriver:

  Hahahahahahaha, thats why *lavloo*

 16. Sara skriver:

  du borde verkligen tänka på ditt språk,kukhuven?till 15 åringar=gud du e ju förfan nära fyrtio! visst skulle dom gå av, men du om ngn, kukhuve? visa hur gammal du är ist, och säg till på RÄTT sätt. inte konstigt att det finns sådana barn,när det finns sånna som du som förespråkar fula ord och skaffar barn ! trode bättre om dig men nu förlora du intresse,inte för att du bryr dig,men iaf.

 17. Eva skriver:

  Jag tycker det var starkt och modigt gjort av dig!
  Det är sånt man har önskat flera gånger att man skulle våga men inte ens vågat testa.
  I såna situationer tänker man inte på vilka ord/svordomar som kommer ut ur ens egen mun så jag tycker att det är helt förlåtligt för dom orden du sa!
  Ha en skön helg
  //eva

 18. Rebecka skriver:

  Ha ha, fan vad jag garvade när jag läste det här! jag förstår att det inte var kul där och då, men i efterhand måste även du kunna fnissa åt det. Fan vad du är bra!

 1. 3 april, 2009

  […] till Sara, för din åsikt att jag faktiskt borde tänka på mitt språk och inte […]

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.