Jag förförde henne i natt..

Jag har sällan varit med om någonting liknande..
Jag kunde knappt tro det, det var nästan som i en film, faktiskt.

Misen som flyttade in till oss har verligen varit på sin vakt och försiktigt. Och med all förståelse. Hon är ju 6 månader och kommer från en familj med över 15 katter. Sen plötsligt rycks hon därifrån och sätts hemma hos mig där det inte finns några andra djur, bortsett från dessa två små barnen.
Hon gömde sig direkt och har varit duktig på att hitta nya gömställen hela tiden så att vi inte ska hitta henne så lätt. Hon gömde sig inte på samma ställe två gånger. Smart mise. Och jag tyckte det var kanon egntligen hur det kom sig, att hon lämnades dagen innan nyår, höll sig gömd och jag försökte kramas med henne och visa henne att hon är trygg här men som sagt, det var hon inte redo att kännas vid.
Nyårsafton lämnade jag barnen till mina föräldrar och jag åkte till Alma. Bra det där ju, för då får hon vara ensam hemma och har gott om tid och möjlighet att snusa sig omkring i lägenheten, äta i lugn och ro och få allt det där klart på egen hand, utan stirriga barn osv. Min mamma gick ner till oss med pojkarna igår på dagen, mest för att titta till henne. Mammas eget initiativ och väldigt uppskattat. Hon hade hittat misen och förskt hålla henne men hon hade hoppat ner och gömt sig igen. Mamma försökte två gånger sen lät hon det vara. “Hon är verkligen livrädd” sa mamma. Och ja, det är hon.
När jag sen kom hem igårkväll med pojkarna hittade jag henne inte direkt och lät bli att leta också. Jag tänkte, att jag plockar fram henne när barnen somnat så att jag kan prata med henne i lugn och ro, kela lite utan störande moment och så. Men det blir ju aldrig som man tänkt..

Som vanligt ville pojkarna att jag skulle plocka fram gitarren och sjunga de till sömns. Så jag satte mig på min vanliga plats vid fotändan av deras sängar och började spela och sjunga. Plötsligt tyckte jag mig höra ett litet “mjau” från nåongstans. Jag fortsatte att sjunga och hörde det igen och bestämde mig för att se vart katten egentligen är, jag undrade mest om hon råkat bli inlåst och ville komma ut. Jag letade (nästan) överallt men hittade inte henne och ringde mamma för att höra om hon hade öppnat några garderobsdörrar ellernått. Men det hade hon inte. Jag hittade katten bakom gardinen i mitt rum, på fönsterkarmen. Och hon bara låg där. Det kändes inte som o hon skulle jama så jag trodde att jag hallucinerat. Önsketänkande eller nått.. Så jag återgick tll barnens rum, spelade min gitarr och sjöng vidare. Sen hörde jag jamandet igen! Mer och mer och högre och högre. Jag tog gitarren och smög ut i hallen.. när jag närmade mig den lilla gången från hallen till mitt rum tittade jag in försiktigt och såg faktiskt katten smyga fram försiktigt och jama.. Och jag vet inte varför jag fick för mig att sätta mig där på golvet i hallen men det gjorde jag. Och jag började spela gitarren och sjunga och katten kom närmare och närmare och började stryka sig mot mig och gitarren och jama med i sången. Sen plötsligt var det som om inget hade hänt, som om hon itne var nykommen,som on hon bor och äger detta stället. Hon gick ut i köket och åt, luktade omrking i hallen, in i vardagsrummet och jamade. Hon kom ut i köket och jagpratade i telefon ocxh hon gjorde allt för att få min uppmärksamhet, hoppade upp på diskbänken, promenerade över spisen (!!!) och var ALL OVER. Jeses, på nån sekund förändrades allt.. Jag plockade ner henne och krama henne och hon lugnade ner sig efter en stund.

I morse vaknade jag av att pojkarna satt lugnt i hallen med henne och klappade henne och hon hade inget emot det. Det har faktiskt gått mycket bättre än vad jag trodde med barnen, de har faktiskt respekterat det jag sagt att katten får lov att gömma sig, och när hon inte är rädd längre, då kommer hon själv. De vet att barn inte får lov att bära katten (det har jag sagt både för deras skull och hennes). De förstår det där med att vara lugn och gå fram försiktigt men att inte överrösa henne. Och mina barn överröser gärna med kärlek. De vill ju pussa henne, krama henne och klappa henne jämt.  Det var kärlek vid första ögonkastet och de älskar henne.

Men mysko det här med gitarren.. om jag hade vetat det här hade jag spelat för henne samma kväll för att slippa någon dags rädsla för henne. En del av mig säger förvisso att hon är könsmogen. Nice, en kåt honkatt sådär på direkten. Och kanske var det den kärlek min sång och gitarrspelet signalerade som gjorde henne kåt på studs.
Hmm.. vilken förförelseteknik, det är alltså så det funkar för killarna med gitarr.. Jag har ju själv alltid varit svag för musiker – en man som spelar gitarr och sjunger för mig vinner mitt hjärta. Och så vann jag även kattens hjärta i natt. Även om det bara var en fysisk tillfällig attraktion och det borde väl JAG känna igen om nått, kan man tro.

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Therese Anerland skriver:

  Va gulligt. Hon tycker om musik *rock*
  Skönt att hon kan känna sig trygg nu *love*

 2. TuffLoysan skriver:

  Meeeen vad sött. Heheh. Kul att det går frammåt iaf, med missen. Tycker det ska bli kul att min son får växa upp med katter, och man ska få lära honom vad som gäller osv.
  Sen kan det nog vara så att hon är könsmogen, för det sker väll där runt halvåret. Ett tips är juh kastrering, för att slippa obehagliga överraskningar på golv och möbler =)

 3. Andie skriver:

  Kul att det har gått så bra med missen!

 4. Anna Panna skriver:

  Älskar Kattor!! Hoppas det går bra!!
  Sterilisera henne hellre än att ge p-piller, katthonor får lätt cancer av pillrena!!
  Kom ihåg: det är hon som äger er!! Ni tror att det var ni som valde henne, men så var det inte…det var hon som gjorde valet åt er!!!

 5. Emma skriver:

  Å vad roligt! Så himla mysigt!
  (Om du är fri på tisdag kväll kan vi ordna veterinärbesök)
  Kram

 6. Me skriver:

  Boka tid efter att hon löpt klart för en kastrering och passa på att få henne öronmärkt samtidigt. Jag har mina både chippade och öronmärkta, mest för att öronmärkningen brukar bli så suddig efter bara ett litet tag.

  Anledningen till att du bör vänta efter hon löpt klart är att de har en tendens att blöda extra just då så försök stå ut.

  Grattis till att ha blivit kattägd ;)

 7. faster anka skriver:

  hej igen !
  Det blir billigare att kastrera o öronmärka på samma gång eftersom de måste sövas ner endast en gång.Jag är väl ingen kattexpert men kolla med vetrinären och se att du får en duktig sådan.Men du har ju kattvänner de kan ju råda dej.Kram

 8. linda skriver:

  Har du en unik eller bra blogg du vill dela med dig av?
  Eller har du en kompis som är väldans bra på att skriva eller lägger in fina bilder ?

  Du kan anmäla din blogg till att bli min månadens blogg.
  Genom att anntingen skicka ett mail till linda.gavelli@hotmail.com
  Skriv adressen och beskriv bloggen, eller så kan du skicka det i en kommentar.

 9. Pezze skriver:

  ååhh fann!! *uhh*
  e imponerad att du lyckades få fram henne med en GITARRSPELANDE!!!
  perfekt juh….. *clap*
  hoppas det blir bättre o bättre mellan kattsötnosen o er!!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com