ante omnis mea familia

Jag gjorde slut, jag har träffat nån annan.

Äntligen är bloggen uppe igen! Vilken pärs detta varit!

Såhär är det. Mitt webhotell (där jag hade både domän och blogg) one.com, meddelade mig en dag att de hade suspenderat min hemsida. Den låg alltså nere då de tagit den offline. De sa att de hade hittat malware på min blogg.

Malware kan ni läsa mer om här

I mitt fall innebar det att någon hackat min sida och lagt små koder här och där som ska störa eller nått. Jag vet faktiskt inte exakt vad det ska vara. Men hur som haver. One.com sa att jag måste rensa sidan innan de kan släppa suspenderingen. Jag kan ju inte sånt till att börja med och det handlar om hundratals sidor.

De rekomenderar, via deras sida, att man köper tillägget Sitelock som är deras samarbetspartners som scannar och rensar sidan. Jag kände att det var mitt enda alternativ. Så klick, 300+ kronor och de scannade. De meddelade kort därpå att de inte kunde ta bort allt automatiskt utan behövde göra det manuellt och gick igenom hur många timmar det kommer ta osv, och de rekommenderade att jag prenumererar på deras tjänst om 12 månader.

Av nån anledning började det ringa varningsklockor hos mig. Så jag googlade och hittade ganska snabbt en sida som beröttade hur Sitelock och deras samarbetspartners scammar folk. Att det inte ens alltid finns någon malware att rensa, att de i vissa fall misstänkt kan för att placera dit malware själv.

Så jag mailade både Sitelock och one.com med länken och en frågeställning om hur de ställer sig till detta, vad är deras respons?

Sitelock svarade att de har inte tid att läsa den länken och hänvisade till one.com.

One.com svarade aldrig på det.

Jag sa upp tjänsten Sitelock och skrev till one.com att jag önska häva det köpet eftersom sitelock inte levererar vad som utlovades och krävde att fakturan makuleras. Det är något jag vanligtvis aldrig hade gjort – jag hade bara betalt och svurit åt det. Men nu blev jag sur. Till min förvåning makulerade de fakturan utan tjafs. Men de svarade aldrig på min fråga om de anklagelser riktat mot sitelock och samarbetspartners.

Jag började då leta alternativ till mitt webbhotell. Jag går inte med på detta. Jag mailade olika andra webhotell, jämförde priser och tjänster och blev även rekommenderad Binero. Efter några mail med Bineros support så stod det klart att de är mitt nya hotell. I deras mail till mig skrev de att deras abuse avdelning kan gå igenom sidan och rensa bort all malware – kostnadsfritt! De gick igenom punkt för punkt hur man byter hotell och flyttar domän. Och erbjöd dessutom att göra det åt mig om de fick låna mina inloggningsuppgifter till One. De skrev att det inte hör till vanligheterna och för därför göras i mån av tid. Jag tackade ja!

Det var några hickups på vägen som jag fick lösa med one’s support men till slut blev det bra. Bloggen flyttades, alla databaser, alla mail och min domän. Supporten hos Binero har varit helt fantastisk.

Så efter 11 år som trogen och lojal one.com, har jag nu gjort slut och hittat någon annan! Alltså – 11 år. ELVA ÅR! Det är så länge som jag har ägt min domän – dvs adressen missmaddis.com. Det är så länge som jag varit kund hos one.com och sålänge har jag bloggat på denna adressen.

Det är mina barns barndom här. Alla deras förlossningsberättelser, bilder, allt som hänt i mitt liv. Det hade gjort ont att förlora. Jag önskar att jag hade kvar de åren innan – jag började trots allt skriva på Lunarstorm runt år 2000. Det är väldigt lång tid.

Det känns som jag har så mycket att berätta. Jag kommer beta av lite åt gången den närmaste tiden.

Tills dess; Namaste.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Jag gjorde slut, jag har träffat nån annan.”

%d bloggare gillar detta: