Jag hade fel – i flera år!

Det kom lite som en uppenbarelse. Som en blixt från klar himmel när jag faktiskt kom på hur det egentligen låg till. När saker och ting förändrades inom mig. Det var inte längre som jag trodde. Min sanning hade förändrats.

Magnus och jag kan prata om allt och vi gör det också. Han är som en dagbok där jag kan lätta mitt hjärta, lägga av mina bördor och berätta alla mina djupaste hemligheter. Han vet mest om mig. Mer än mina vänner, mina ex, mina föräldrar. Han vet allt. I många avseenden känner han likadant som jag om vissa saker och en samhörighet skapas på så vis oss emellan. Han är utan tvekan min allra bästa vän, den jag anförtror mig åt, den jag skrattar med och den jag gråter med. Jag älskar att umgås med honom – om vi gör något tillsammans eller bara kollar på film så är han utan tvekan mitt favoritsällskap. Han får mig alltid att skratta och må bra. Han är så respektfull och lojal och tycker likadant som mig om hur vi vill ha vårt förhållande. Det är väl lustigt egentligen för att våra ex hade inte känt igen oss. Jag som varit förbannad och sur på mina ex och fått världens utbrott mot mina ex – är en sida som Magnus aldrig skådat hos mig. Och Magnus som varit långt ifrån respektfull utan kanske till och med svinig mot tjejer förr hade nog aldrig känt igenom honom, hur han är mot mig. Vi är annorlunda mot varandra – förmodligen för att det är så RÄTT.

I många år var jag säker på att jag hade träffat min själsfrände. Min enda sanna själsfrände. Det är ingen hemlighet att jag jag då kände en stark samhörighet till mina äldsta söners biologiska pappa. Även detta har jag berättat för, och diskuterat med Magnus.
Jag kände att jag hade ett ovanligt band till W. Så pass att när han var död och begraven och jag blev tillsammans med Magnus så sa jag till honom att han kommer aldrig komma i närheten av det jag hade med W, han kommer aldrig bli min största kärlek för det var W. Magnus, i sitt då sårbara tillstånd och förmodligen desperat att få mig, accepterade det. För att han älska mig. Idag undrar jag däremot VAD I HELVETE jag tänkte. Och Magnus undrar också hur i helvete han kunde gå med på det.

Jag har verkligen lyckats att lura mig själv i så många år. Jag vet det idag eftersom jag har fått se en helt annan sida av kärlek och förhållande och samhörighet. När två människor verkligen hör ihop – och detta är så annorlunda än vad jag nånsin upplevt. Magnus är den första man vars kärlek och lojalitet jag aldrig behöver ifrågasätta. Jag verkligen KÄNNER mig älskad och avgudad. Magnus sätter mig på en piedestal. Sättet han ser på mig, sättet han rör mig på. Hur han alltid VILL vara med mig och föredrar mitt sällskap. Precis exakt som jag känner för honom. Vi hade inte kunnat vara tillsammans med någon annan – vi hade utan tvekan kvävt en annan partner. Men precis såhär vill VI ha det.

Allt det där klassiska med “Vi läser varandras tankar” osv är ingenting jämfört med bandet som jag känner med Magnus. Den samhörigheten jag inbillade mig att jag hade, och känslan att W var min själsfrände var så vansinnigt fel så jag vet inte ens var jag ska börja. Jag menar, hälften av vårt förhållande bestod av horribla gräl och förnedring, misshandel och tårar av svek. Hur fan tänkte jag där?

IMG_0045Alltså, Magnus är den första jag är tillsammans med där jag inte känner nått behov av att ens spionera på honom på grund av misstro. När man varit tillsammans med män som på ett eller annat sätt bedragit och ljugit så blir man misstänksam av sig mot andra. Den misstänksamheten försvann vansinnigt snabbt med Magnus. Jag undrar ALDRIG vem han pratat i telefon med, vem han har smsat, om han kollat in andra tjejer på facebook, blivit/är medlem på porrsajter, surfat snusk & allt det där. Jag spionerar aldrig i hans telefon eller surfplatta eller dator – inte för att det vore respektlöst (för det skiter jag i) utan för att jag aldrig misstror eller misstänker eller ens undrar. Han ger mig ingen anledning.

Och ni kan inte ens börja ana hur SKÖNT det känns att leva utan den klumpen i magen, den rusande pulsen när man misstänker och spionerar och den besvikelsen och förödande känslan när man hittar det var varit så rädd för. Jag slipper allt det med Magnus. Han är så jävla VACKER – insidan ut. Han är utan tvekan den vackraste människan jag nånsin mött!

Han gör det fullständigt klart för mig flera gånger om dagen att han ÄLSKAR mig, bara mig och ingen annan mer än mig. Att han är så rädd om mig, rädd att förlora mig, att han bara vill vara med mig och ingen annan. Och inte nog med att han säger det, han visar det på alla möjliga sätt. Han tar hand om mig som om jag vore en Gudinna. Och mina känslor för honom är så starka – jag vet inte ens om eller hur man kan beskriva det. Jag vet att jag inte vill men undrar om jag ens kan leva utan honom.

1234

Jag trodde i så många år att mitt ex var min själsfrände. Jag vet inte hur jag lyckades intala mig själv det. Idag är det så uppenbart att jag hade fel. Idag har jag något att jämföra med. I dag har jag lärt mig bättre. Idag är det så uppenbart. Magnus är ALLT och MER än vad W nånsin var. Mina känslor för Magnus är så sanslöst mycket starkare än vad de nånsin var för W – vilket jag inte trodde var möjligt. Magnus tog hans plats med råge och mer därtill, utan avsikt och utan ansträngning. Med Magnus har jag en gång för alla kommit hem. Med Magnus får jag allt det goda – allt det positiva och INGET ont eller negativt. Han sårar mig aldrig. Vi gör precis det man ska göra  – älskar och respekterar varandra. Tar hand om varandra.

Varje dag när jag är hemma så längtar jag tills han kommer hem. Det händer ofta att jag går och tittar ut genom fönstret och hoppas få se hans bil. Det händer ofta att Magnus tänker på en sång som jag en minut senare börjar sjunga på. Det klassiska att vi säger samma sak samtidigt, när vi kanske ser en film och får exakt samma tanke om handlingen exempelvis. Vi tycker lika, vi vill lika. Ja, allt det där klyschiga. Jag inser ju själv hur pubertalt det låter. Men det är dagens sanning.

As the American writer Richard Bach said, ”A soulmate is someone who has locks that fit our keys, and keys to fit our locks. When we feel safe enough to open the locks, our truest selves step out and we can be completely and honestly who we are.”

Källa: http://www.huffingtonpost.com/dr-carmen-harra/elements-of-a-soulmate_b_3595992.html

giant_people_4Hela den listan, från länken ovan, är klockren och jag vet att Magnus kommer hålla med mig. Tillsammans är vi allt – och mer.

Jag har aldrig varit mer säker på något i hela mitt liv än på detta – på oss. Han kommer inte bedra mig, han kommer inte göra mig besviken. Och jag kommer, tills dagen jag tar mitt sista andetag vara honom trogen och lojal och han kommer vara min enda och sista kärlek. Vi kommer inte se efter andra, vi ser bara varandra. Vi har allt vi vill ha – med varandra.


Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Patruska skriver:

    Written in the stars mina kära :star: :heart:

    (ps vill du kan jag spionera på honom under arbetstid på köpenhamnsvägen haha 8-)

  2. patruska skriver:

    Jag ser honom skitofta. Ska vinka och tuta nästa gång (som en galning så berätta inget för honom) :-D

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com