ante omnis mea familia

Jag har tatuerat mina ögonbryn!

JAG GJORDE DET!!

Det är sant! Jag gjorde det!

Jag har skrivit förr att jag ville tatuera mina ögonbryn då de knappt syns allt och det ser aningen udda ut, att inte ha ögonbryn. Så jag bestämde mig, långt om länge, att tatuera dem. En semi-permanent lösning till att måla dit dem varje morgon (som tar en stund och ändå aldrig blir lika eller riktigt bra).

Och ni som känner mig vet att jag kan vara eftertänksam. Att jag inte är lika spontan och sällan ropar YOLO och bara kör.

Jag efterforskar innan jag bestämmer mig och likadant gjorde jag här och det fick ta den tid det tog.

Jag letade upp olika salonger som gör ögonbrynen. Tog reda på vilka ögonbryn de gör, vad er kostar, om de rekommenderas, kollar deras bilder. Och jämförde allt det med andra salonger jag letade upp. Jag kikade på hemsidor, Instagram, Facebook. Jag frågade vänner som gjort ögonbryn, vart de gjort det och om de är nöjda. Sen mailade jag de som lät mer intressant.

Jag har ju mina allergier att ta i beaktelse och det är viktigt för mig att veta att jag inte är allergisk mot färgen de använder. Så jag mailade först och frågade vilken färg de använder och om jag kan få se innehållsförteckning.

Inte alla salonger bemödade sig att svara. Någon ville att jag ringer in istället och diskuterar och nån svarade snabbt och skickade bild på produkterna där jag själv kunde se precis allt. Den sistnämnde fångade än mer mitt intresse då dennes svar var tydligt och utan krusiduller (och rekommenderas av en vän).

Vi mailade fram och tillbaka och jag trippelkollade alla bilder hon hade på Facebook. Sen bestämde jag mig och bokade tid. Jag var så förväntansfull. Äntligen!

Så jag kom dit när det var dags – jag körde till Höllviken. Det är en bit att köra men det spelade ingen roll. Jag vet att man kan hitta salonger närmare mig men jag kände att jag fick sån bra kontakt med Artina, som hon heter så jag ville boka till henne.

Väl där blev jag välkomnad. Hon hade en hälsodeklaration som hon ville att jag fyllde i först.

Tina var enormt noggrann när hon ritade upp ögonbrynen. Det fick liksom ta den tid det tog och hon stressade inte. Jag fick titta i spegeln, hon sa ”fyra ögon är bättre än två” och sen kom vi överens om vilka bryn jag ville ha. Hon noppade runt om och sen diskuterade vi färger och bestämde vilken jag skulle ha. Hon dubbelkollade symmetri och linjer med en app hon använde med linjer för att se till att de verkligen var spot-on.

Hon visade produkter hon visade, att allt var sterilt och rent, hon berättade vad och hur hon gjorde.

Jag kände mig inte nervös alls. Bara förväntansfull. Tina var ju lugn och säker och proffesionell. Radion var igång, studion var så fräsch, och jag hade en fläkt bredvid mig. Tina nynnade till musiken emellanåt och bara en sån liten sak kunde lugna mig än mer.

Hon använde en typ av skalpell som rispar relativt ytligt på huden, med färg. Varje strå i ögonbrynen för hand. En och en tills de formar de bryn det ska vara. Jag tänker inte ljuga och säga att det inte kändes alls, för det gjorde det. Det kändes som man kan förvänta sig – att bli riven. Man hörde till och med det rispande ljudet tycker jag ”kkrrsh”. Men överdrivet ont tycker jag inte att det gjorde. Första lagret ger hon ingen bedövning eftersom färgen tar bättre utan. Andra lagret kan man få bedövning om man vill. Jag tyckte inte det var så hemskt att jag skulle behöva bedövning så jag körde på utan.

När hon var klar och jag fick se mina bryn i spegeln blev jag överraskad. Det blev så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. De ser så naturliga ut, eftersom hon gjort varje strå för sig.

Hon använder sig av en teknik som kallas ”Phibrows”.

PhiBrows is a manual, semi-permanent technique of hyper-realistic eyebrow drawing in which the shape of eyebrows is calculated according to facial morphology and golden proportion (phi 1,618).

Ögonbrynen görs i 3d/6d. Tekniken kallas även microblading.

När vi var färdiga så erbjöd hon mig en kopp kaffe och vi satt ner och pratade om skötselråden. Jag fick med mig ett papper med allt uppskrivet. Till punkt och pricka. Jag betalade, tackade och fick en kram innan jag gick. Hon sa även att hon kommer att kontakta mig om några dagar för att höra hur det går och känns. Snacka om engagemang!

Jag är så enormt nöjd. Jag tycker mina ögonbryn blev så himla fina och som sagt, naturliga. Så mycket bättre än jag hade räknat med. Jag har redan bokat tid för påfyllning som rekommenderas.

Så jag rekommenderar Tina (Artina). På hennes hemsida kan ni läsa allt ni behöver veta, vad mer hon gör (naglar, fransar osv), priser, kontaktuppgifter osv.

Hon har kampanjpris nu, så passa på! Jag lovar att ni inte kommer ångra er. Värt varenda krona!

Hemsida: http://www.alwaysbeautiful.se/

Facebook: https://www.facebook.com/alwaysbeautifulsweden/

Instagram: https://www.instagram.com/always_beautiful_sweden/

#iam_alwaysbeautiful

Fotnot: Detta inlägg är INTE sponsrat, INTE köpt – Detta är enkom min personliga åsikt och vilja att rekommendera.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Jag har tatuerat mina ögonbryn!”

%d bloggare gillar detta: