Jag har tjänat VUXENPOÄNG!

Ikväll har denna mamman samlat på sig lite mamma-poäng sådär på kvällskvisten. Jag närvarade vid föräldramöte på Laaiti’s dagis – det borde ge  mig minst 5 mammapoäng och 10 vuxenpoäng, eller hur?
Jag tyckte i alla fall att det var ett bra möte. Det var avslappnat och fröknarna hade verkligen gjort det mysigt med levande ljus, dämpad belysning, varm hemmagjord äpplekaka med vaniljsås och kaffe till det. Det var värt att gå dit enbart för det. Egentligen var det inte så mycket “nytt” för min del. Jag vill nog påstå att jag har väldigt bra kontakt med fröknarna och får all info efterhand men jag hade en del frågor om vissa saker som jag fick svar på. Överlag ett bra möte och det slog mig att jag faktiskt känner till fler föräldrar än vad jag trodde och tycker om de flesta utav dem. Det underlättar en hel del.
Jag lämnade alla mina 3 barn hos min föräldrar och saknade faktiskt Kaeli. Jag gör det direkt när hon inte är hos mig, jag är nog väldigt starkt bunden till mina barn, det var likadant när pojkarna var bebisar, om inte värre. Phini lämnade jag inte bort ens för femton minuter när han var under 1 år. Man bryter sig liksom bort successivt. Jag älskar mina barn så äckligt mycket (jag vet, konstigt val av formulering i sammanhanget) att jag trivs bäst MED dem.

Jag småsnackade med en utav mammorna efter en “följa-med-en-kompis-hem” incident tidigare idag som resulterade i att min lillskit blev ledsen (men som typiskt honom – utagerade han med sura miner) och vi bestämde att Laaiti ska följa med de hem på måndag. jag nämnde detta för Laaiti – som blev glad. Och Phini blev ledsen för att han “aaaaldrig” får följa med nån kompis hem. Svårt att hitta balans, här. När Phini gick i 0:an hade han en period där HAN följde med kompisar hem – och Laaiti blev ledsen. Nu är det tvärtom och Phini blir ledsen. Men han vill liksom inte riktigt förstå, hur än jag förklarar. Jag kan ju inte påverka andra barn och deras föräldrar – jag kan inte bestämma själv vem han ska följa med hem och när. Men han gillar liksom inte läget. Synd. Ju. Men det skadar inte att få sitta på andra sidan emellanåt med. Men jag förstår honom också – han är ju i den åldern.

Och smarta jag fick för mig att sätta på lösnaglar idag. Jag hade ju lösnaglar till övers som bara låg här hemma och har legat här i över ett år. Så jag klistrade på dem och satt och tittade på mina halv-fina naglar och kände mig genast lite snyggare och kvinnligare och allt däremellan och tyckte om mina händer. Tills jag skulle svara ett sms på min iphone. Touchscreen. Jovisst. Jag får nog vänja mig. Och tills jag satte mig nu för att blogga och ser massa röda markeringar överallt i min text och undrar tyst för mig själv när jag tappade bort min fenomenala grammatik och stavning. Jo, det försvann med naglarna. Det är inte lätt att vara snygg OCH verbal i skrift. Inte om man satsar på fingersnygg i alla fall.

jag letade igenom mitt skåp efter nått innan idag och hittade som alltid massa annat som jag sparat (vem vet varför) och gick igenom bland annat gamla brev jag aldrig skickade som aldrig kommer bli lästa av mottagaren jag hade i åtanke. Det var minst sagt intressant. jag hittade en gammal dagbok. En handskriven dagbok av undertecknad. Den var också intressant. Och kärlekslappar jag fick  för lite mer än ett år sedan. Det var det enda som åkte rakt ner i soporna – det andra sparade jag. Tänkte att jag kunde ju publicera de breven här. Ni kan få läsa de (om ni har lösenordet) så att de åtminstone blir lästa av NÅN. Är det något som skulle intressera?

Du gillar kanske också...

14 svar

 1. netscape skriver:

  VILKEN FRÅGA!
  ;)
   
   

 2. patruska skriver:

  DAAHHH!!?? öffcourse

 3. Emma skriver:

  Du behöver definitivt inte fråga ;)

 4. Jessica skriver:

  Tror du vet svaret. Men OM du nu skulle ha missat det så skriver jag i klartext JA =)

 5. Nettan skriver:

  Jag har ett litet tips om att skriva på iphone som jag hörde på rix fm för nåt år sen tror jag. Charlotte Perelli var på besök och du vet ju hur långa hennes naglar är, och hon berättade att hon börjat skriva med knogarna. Jag provade nu när jag hade lösnaglar och det gick hyfsat, men nog har man lite stavfel här och där :)

 6. The usual old Me skriver:

  Jag vill alltid läsa :P
   
  Har för övrigt alltid undrat hur Charlotte Perelli kunnat ta hand om blöjbyten med sina långa naglar..

 7. Emma skriver:

  Klart man är nyfiken. :)

 8. Filippa skriver:

  JA.. Vill gärna läsa :)

 9. Emma skriver:

  skulle gärna, men har inget lösen.. har följt dej i mer än ett år nu och e  så förbaskat nyfiken på de hemliga inläggen. ;) hur fasen får man det privilegiet?

 10. Tamagal skriver:

  Folk älskar ”skandaler” så klart vi läser ;)

 11. Nettan skriver:

  Haha, ja blöjbyte vette tusan hur hon sköter! Och svar på din fråga MM, som jag missade är att jag också är nyfiken på att läsa såklart! :)

 12. e v e korpis skriver:

  Ang att skriva på touchscreen med långa naglar – skaffa en liten stylus!
  Funkar utmärkt! Jag köpte ett par billiga som är till Nintendo DS egentligen (på Game, ej original).
  :-)
   

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com