Jag körde VILSE – nånstans i Skåne. 3


Det känns som om det var hundra år sedan jag bloggade. Det är några dagar sedan, vilket kan vara mycket – för att vara mig.
I fredags när Phini var i skolan körde jag och mina två minsta till Nova i Lund. Jag var ju på jakt efter H&M’s rosa Rolling Stones body med matchande mössa. Jag har ju AC/DC setet. Men varken på Burlöv Center eller Nova hittade jag det jag var ute efter. Men jag hittade lite smått annat till alla barnen och fika med Laaiti på Donken. Jag handlade hem lite rengöringsartiklar på ÖoB och körde sedan hem igen. Massa mys var det, faktiskt.

På lördagen firade vi min mamma! Laaiti hade varit med dagen innan och köpt 3 nya böcker till henne som hon önskat sig och när jag hämtade Phini från skolan på fredagen följde han med och köpte nagellack till mormor som hon också hade önskat sig. Så de fick ge henne varsin present. Och kortet fick jag stå för. haha. Så mamma fick lov att fylla 25 igen. Och igen och igen och igen + 1 dag.

På söndagen styrde vi kosan mot Hässleholm som skulle bli min första riktigt långa bilfärd. Det ska ta en timme att köra dit. Men jag räknade med lite längre, just in case. Stannade till på City Gross i Höör för att leta efter de runda rosa napparna till Lollos dotter Liv som vi var på väg till, men de hade inga. Men helvete – vilken stor jävla City Gross. Varför delar de inte ut kartor vid ingången? Det var utan tvekan den största City Gross jag har varit på.
Vi körde lite fel på väg dit när mamma hade tokläst vägbeskrivningen men hittade i alla fall fram med lite guide på telefon av Lollos sambo. Besöket var trevligt och mysigt med två bebisar, 21 dagar mellan (Kaeli är äldst) innan vi körde hem igen. Jag hade haft med mig lite babykläder till dem som vi inte kommer använda, och vi fick två bodies av dem – bland annat rolling stones setet som hon hittat i deras H&M! YAY,
Sen körde vi hemåt. Och denna gången – körde vi helt jävla vilse. Skjut mig, jag SKA HA en gps. Det började regna utan dess like. Plötsligt var det mörkt ute trots att det bara var runt 16 på eftermiddagen och alla rutor i bilen immade igen fort och höll i sig och regnet öste ner och man såg nästan ingenting på vägarna. Bilarna framför höll omkring 60km/h på en 90-väg och det kändes lite tryggt, att andra också insåg att det var säkrast. Jag såg bilar som hade stannat på bägge sidor av vägen och väntade på att det skulle lätta – för det VAR faktiskt svårt att köra. Så nånstans i det vädret gissar jag på att anledningen till vår vilse-i-pannkakan-färd, beror på att jag måste missat nån skylt, nån avfart. För plötsligt kände jag på mig, att vi körde på fel håll. Och hamnade på Ekeröds rastplats. Så jag vände, körde en bit och hittade magiska E22:an – highway to home – som skulle bli min räddning. Om inte den förbannade motorvägen var avstängd. Så jag följde efter alla andra bilar. Hahah. Och vet ni – det funkade. vi hittade hem. En bilresa som skulle tagit 1 timme, tog 2 timmar. Fuck that.

Väl hemma på söndagskvällen började jag göra hemmalagad pizza till middag. Egentligen hade jag planerat att vara hemma mycket tidigare och ha en ordentlig liten tjejkväll med kusinerna men det blev inte riktigt som planerat men ganska mysigt ändå. Lizette kom och åt middag med oss och Jessica kom lite senare och fick i sig en bit pizza. Sen gjorde vi cupcakes (av MIX!) och det var väl… sådär. Tyckte faktiskt inte att det blev gott alls. Cupcakes med glasyr kan inte jämföras med cupcakes med frosting. Nåja. vi kollade film och tjejerna gick hem och jag var lycklig att ha fått ha tjejerna hos mig en stund. Shit, tänk att jag minns de som 2, 3-åringar.. och att jag har bytt blöja på dem. Haha. Snacka om att det får mig att känna mig – gammal.

Vilken helg…


Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Jag körde VILSE – nånstans i Skåne.

  • Tamagal

    Haha såna där resor jag känner mig skitnervös för om jag nu skulle få min lapp den 3e september *skratta*
    Hur fan fixar man allt på egen hand?

    Jag vill hyra med mig en körskolelärare och en bil med pedaler på passagerarsidan :skeleton: