ante omnis mea familia

Jag älskar mitt Östersund

I morse tänkte jag unna mig en mindre sightseeing. Jag promenerade ner längst gågatan och kom ner till ett torg här i Östersund och för första gången insåg jag vad de menar när de säger att Skåne är PLATT. För Östersund är motsatsen.. Det känns som om ingenting är platt här – det är uppförsbacke efter uppförsbacke och man känner av tyngdkraftslagen mer än någonsin. Jag stannade till vid torget som lutar ner och blickade ut. Jag skymtde en sjö och (för mig) berg med skog och det var som hämtat ur en saga. Kunde knappt tro det och jag finner inte ord att bäst beskriva min känsla av denna upplevelse. Har jag nämnt att jag är väldigt naturnära..?

Jag gick ner mot hamnen och tog fina bilder på utsikten och kom på att jag glömde min USB kabel så bilderna får vänta. Men oj, jag blir nästan lite kär i Östersund..

Alldeles för många kunder uteblev idag men helt sysslolös var jag inte. Dagen gick bra och allt blev lyckat. Jag haft kontakt med tågkillen hela dagen och även Susanne som är en läsare och vän som bor vid Östersund och det var bestämt att vi skulle mötas upp idag efter min arbetsdag och ta kaffe. Sagt som gjort. Hon väntade utanför och ledde mig til ett ställe med kaffedrinkar jag inte visste fanns och det var som himmelriket för mig att testa på. Vi promenerade mot hennes bil körde runt och utsikten var helt fenomenal. Vi hamnade vid en kyrka och gick omkring och läste på gravar. Tänk vad morbida hon och jag är, vilket fredagskvälls nöje! Vi åkte in mot Östersund igen och fikade mer, pratade mer och skrattade tillsammans och hon är förbannat lätt att umgås med och prata med. Hon är rapp i käften och lite lagom perfekt kaxig. Hon är en av de läsarna jag har som sällan håller med mig och ger mig internet-lavetter när hon tycker jag är korkad och det vet ni jag uppskattar. Inte för att jag gillar att argumentera men jag uppskattar folk som vågar vara ärliga och säga vad de egentligen tycker och inte bara är ja-sägare för sakens skull. Hon följde mig till porten när klockan blivit sent och kramade mig hejdå och det var en PERFEKT avslutning på min arbetsdag i sällskap med Susanne. Och om det nu bli så att jag får åka upp hit och jbba fler gånger så hoppas jag at vi ses igen. Nästa gång får jag visa hur skånska tjejer festar!

Så nu är klockan över midnatt och det är LJUST ute. Sådär som det är vid våra eftermiddagar  hemma i södern. Känns fukkat.. ljust mitt i natten, vad är det..

Så nu ska jag sova och upp och jobba i morgon. Schysst att jag inte har långt att gå till jobb – rummet bredvid ;)

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Jag älskar mitt Östersund”

%d bloggare gillar detta: