ante omnis mea familia

Jag missade utflykt och matsäck!!

Shit vilken stressig morgon!! Och för en gångs skull kan jag inte skylla på barnen alls.. nej, denna smällen får jag ta på mig själv.
Det gick bra med barnen i morse, de var snälla och lydiga och det gick fenomenalt att lämna dem. Vi var på gott humör alla tre oc det var faktiskt till och med trevligt. Laaiti gav mig en mysig puss och kram och vinkade hejdå vid fönstret och Phini och jag tävlade om vem som sprang fortast till skolan. Och tur var väl det att vi var framme i god tid för när vi väl var där såg jag en lapp på dörren som jag inte kan minnas mig sett innan..
fs_417986536_50419_1255934309 “Ah, vad kul Phini, ni ska ju till Skrylle! Och ha egen matsäck med er! Ta av dig väskan så ska jag bara skriva upp det i kalendern på mobilen..” Och så började jag leta upp den 19 Okt.. och det dröjde inte länge förrän jag fattade att det är ju IDAG! Idag är den 19:e och idag ska de ha matsäck!! Shit, det har jag missat helt..
Så jag gick in till fröknarna som stod i köket och det stod klart att jag hade missat dagens utflykt. Jag kände mig mindre dum när jag fick reda på att det var MÅNGA föräldrar som hade missat det.
Varför, kan man undra..?
För att denna utflykten inte annonserades som de tidigare med varsin lapp till barnen att ta med hem. Denna gången stod utflykten på minnesanteckningarna från föräldramötet, plus lappen på dörren. Men ja, det var inte mycket att göra åt det än att springa iväg till ICA och handla, springa hem och göra matsäck och springa tillbaka till skolan och lämna. På väg till ICA ringde jag hem till Martin för att be honom bre mackor och lägga i matlådan, tänkte att det var smidigt och snabbast, men fick inget svar. Han sov så gott så, som man gör när man är tillfälligt arbetslös. Så jag skyndade hem, bredde två mackor – en med sallad, prickig korv och tomat och en med sallad, ost och tomat, la ner dem i lådan och packade med en Risifrutti XL och en drickyoghurt och en tetrapack pärondricka och en banan. Det borde bli bra. Han får klara sig utan varm choklad och pannkakor denna gången. Sen fick jag skynda ner till skolan igen och lägga ner allt i Phinis ryggsäck som hängde i kapprummet. Puh.
Väl hemma tänkte jag att det var dags för Martin att komma upp men han verkade inte hålla med.

Så nu när den pärsen är över kan jag lugna ner mig lite och tagga ner. Nu kan jag softa lite innan jag ska göra mig iordning och åka till jobb. Jag har i alla fall inte glömt Laaiti’s föräldramöte på dagis på torsdag…

Helgen gick bra, vill jag tycka. Jag har inte gjort något ansträngande alls. I lördags bakade vi kanel/kardemumma/äpplemuffins och tog hem till mina föräldrar. Pappa är ju ett kakmonster, som alla andra diabetiker och ja, man kan tro att jag hoppas på nått att ärva när jag bjuder honom på kakor. Men jag anser inte det vara mitt ansvar.
Till middag gjorde jag rödspätta med potatis och massa grönsaker och kvällen var lugn. Söndagen kom och vi var ute med barnen nån timme innan vi gick hem och lagade en snabbmiddag – hamburgare. Snabbt och gott. Sen gick vi hem till Jim och Emma. Barnen hjälpte Emma klippa lite gräs och baka massa kladdkaka och som vanligt trivs jag i deras sällskap.

 fs_417846816_59011_1255884593 fs_417847272_42356_1255884656

I fredags när jag var på väg till jobb tittade jag i min postbox för att se om jag fått de efterlängtade kuverten från fotograferna och där såg jag ett kuvert addresserat till målsman för Laaiti Ekenstéen. That’s me! Och Laaiti’s bilder har kommit. En del av er har redan sett bilden på antingen facebook eller bilddagboken men för er som inte har sett min underbara pojke.. Kolla in.. fan vad jag lyckades bra.

Laaiti 16-10-09 (Medium)

Laaiti Richard Ekenstéen. 2009.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Jag missade utflykt och matsäck!!”

%d bloggare gillar detta: