Jag är nog bara fisnödig

Fem dagar sedan BF och jag är fortfarande gravid. Jag var faktiskt inte alls beredd på detta, det fanns inte med i mina beräkningar, att jag skulle gå över, även om jag vet att det är lika vanligt att gå över som det är att föda för tidigt. Men jag var ändå inte beredd. Och trots att ultraljudet sa att hennes huvud var ovalt och hon kan komma veckan innan eller veckan efter, så fick jag ju trots allt ett datum och det är det man har räknat ner till hela tiden. Alla har vi ett datum och man glömmer liksom bort allt annat. Jag har varit gravid väldigt länge, känns det som. En graviditet är lång. 40 veckor. 10 månader, det är nästan ett helt år ju..! Jag blir tröttare för varje dag som går, både psykiskt och fysiskt och man börjar liksom tappa modet.

"Tänk om jag är placebo-gravid!? Jag är nog inte gravid, det är en luftbubbla i magen. Gas. Jag är nog fisnödig…"

Jo, man tappar modet. Jag ger upp nu. Jag vill inte vänta längre, inte en minut. Och vid varje sammandragning, som jag ju känt under hela graviditeten så tänker man samma sak.. "NU! Nu kanske det är igång!!" Men nej.. det var ingen värk, det var bara en jävla förvärk.. IGEN.

Här händer ingenting. Jag är lite sur faktiskt. Men mest av allt är jag trött. Mina ögon svider och rinner och jag vill egentligen bara sova men jag kan inte. När jag vaknar på morgonen och är hemma och inte har ont är det samma tanke.. "Fan också.. inte inatt heller.."

Och ja, det är väl uppmuntrande med ord som "hon kommer när hon kommer, hon kommer när hon är redo" men ser det ut som om jag bryr mig, egentligen. Egentligen? JAG är redo. JAG har varit redo länge. Nej, det handlar inte om att jag ska "stressa ut" henne. Hon är fullgången och frisk. Jag är övergravid, trött och orkar inte mycket längre. Förutom att bara vilja sova, vill jag lägga mig ner och bara gråta.

Jag har hört så många sätt att "få igång" förlossningen. Gamla barnmorsketips och huskurer som är helt ofarliga och jag har testat de flesta.

◦ Putsa fönster √
◦ Gå i trappor √
◦ Reta livmoderhalstappen √
◦ Orgasm √
◦ Ingefärsthé √
◦ Hallonbladsthé √
◦ Äta pizza √
◦ Städa √
◦ Ricinolja
◦ Äta ananas
◦ Ha sex
◦ Äta pepparkakor √
◦ Dricka starkt kaffe √

Ricinolja vågar jag inte prova för jag har hört att det kan få bebisens hjärtljud att sjunka och det är en risk jag inte är desperat tillräckligt för att ens våga testa. Äta ananas har jag funderat på men eftersom det ska tydligen krävas enorma mängder för det undrar jag om jag ens får i mig en tredjedel av det som kan behövas eftersom jag är magsäcksopererad. Att ha sex är ju en lösning, det ska tydligen vara något i sperman som triggar igång och jag står inte utan möjligheter men jag har alldeles för mycket självrespekt och för hög moral – jag tycker helt enkelt inte att det känns rätt att ha sex med en annan man när man väntar en annan mans barn.Det känns.. sliskigt. Så utav respekt för mig själv och mitt ofödda barn låter jag bli.

Så jag väntar vidare…

Du gillar kanske också...

17 svar

 1. AnnaA skriver:

  På måndag morgon kräver du att din Bm sveper hinnorna om jag får råda.
  Sista dagarna går inte att beskriva. De tar liksom inte slut. Man kan inte tro att det någonsin kommer en bebis. Men snart får du får träffa din lilla tjej!
  Lycka till önskar AnnaA.

 2. Tina Wedin skriver:

  Nja, när jag var gravid med Tidus så frågade jag BM ang sex och hon sade att visst kan det funka men det behövs så mycket som EN dl sperma för att det ska påverka livmodertappen… *:S* så har man ett gäng med villiga killkompisar eller så haha så kanske det kan vara värt *hubba*

  Svepa hinnorna..gör inte det jävligt ont?

 3. Jessica skriver:

  Tycker du ska prova att ”leka med dig själv” som det så fint heter. Dom säger att det är spermier som triggar igång det, men jag undrar ifall inte sina egna orgasmer sätter fart på det hela också. Du kan ju prova, om inte annat är det ju skönt :P .
  Och jag förstår att alla ord om hon kommer när hon kommer är hemska. Otroligt att du inte bitit någon än

 4. ^^ skriver:

  Men åh! Är det synd om dig nu för att du går över tiden, eller?
  Själv har man vänner som har stora problem med att bli gravida,
  dom har rätt att ”klaga”, det har inte du. Ska nog sluta läsa din blogg,
  orkar inte med dig.

 5. missmaddis skriver:

  @ ^^: Efter fyra oberoende läkarbesked att jag är steril men sitter här höggravid med tredje barnet inser jag vilket mirakel detta är och har all sympati i världen för sina sterila vänner..

  Nej det är inte ”synd om mig” för att jag går över. Men detta är min dagbok, jag har alltid skrivit vad jag känner och tänker och tycker. Ska jag ljuga istället och skriva om hur underbart ljuvligt detta är? Vore inte det hyckleri?

  Sedan när ska man börja ”jämföra” vem som har det värst? Alla har vi olika problem och olika saker som vi upplever jobbiga. Ska jag inte få lov att prata om vad jag tycker är jobbigt i mitt liv för att det finns andra som har det jobbigare?

  Om dina vänner, som har svårt att bli gravida och ”klagar” över det, ska man då hoppa på dem och be de hålla käften för att det finns faktiskt de som är helt sterila och inte KAN få barn och inte bara ”har svårt att få barn” som dina vänner?

  Ska jag inte exempelvis få skriva ut recept i bloggen för att det finns människor som svälter i världen?

  Men jag håller med dig – sluta läs min blogg, om du inte trivs med det.

  f_u

 6. Annika skriver:

  Åhhhh vet hur satans jobbigt det är med att gå över, själv för 18 år sedan gick jag över 13 dagar fick min tjej på Söndagen som dem skulle sätta igång mig på Måndagen. För 10 år sedan gick jag 16 dagar över men det är på gränsen att dem låter en gå så länge men tyvärr hade jag bra med vatten o alla prover var bra, när jag väntade sista pojken så bad jag när jag gått en vecka äver tiden att få bli igångsatt mitt psyke orkade inte jag var som du trött o trött o blev bara mer o mer deprimerad det är ju ingen liten vikt man bär på i slutet o det spänner o drar o gör så jäkla ont mellan benen på slutet. Hatade dem orden alla sa ”det kommer när det är klart” men vafan tänkte jag varför har jag förtjänat så saktfärdiga barn haha. Kommentaren du fick här ovanför – skit i den – som gravid har man rätt till allt så länge man inte skadar någon medvetet hihi och klaga tillhör lite grann det beror på hormonerna sa min man =)) Hoppas hon kommer nu närsom väntar spänt på bilder , synd bara det inte är en doftblogg för då hade man kunnat snusa bebbe med =)) Lycka Till med allt när det nu månne bege sig..

 7. Teres skriver:

  Jag har en teori…
  Jag vet inte om den stämmer, men den senaste tiden har den blivit verklig i min direkta närhet!

  Du är gravid tills du är så galet, sjukt, makalöst, helt sinnessjukt trött på att vara gravid att du SER FRAM emot smärtan som en förlossning innebär! När du hellre än att vara gravid en enda sekund till skulle föda ut barnet på tvären!

  Så jag säger: passa på att vila! Snart kommer du vara en ensamstående mamma med 3 barn! Då kommer du behöva all kraft!

  Hon kommer att komma! Idag är du en dag närmare hennes födelse!

  KRAM Teres

 8. Maria skriver:

  Mina ögon tåras när jag läser dina blogginlägg, Maddis!!! Du har så mycket hjärta och själ! Jag längtar nog nästan ika mycket som du efter din fina flicka!!! Nu måste hon bara komma!!! Tänker på er!! Kram Maria i Umeå

 9. Emma skriver:

  Men alltså, grillad ananas är jävligt gott..

  Jag fick frågan idag på ICA om jag inte skulle föda snart. Hm. Känns som jag precis har vant mig och nu är det sju veckor +- kvar. Helt galet.

  Nå. ”Bögfälla”-frågan står kvar, btw. Ska se om han lyssnar på mig snart. ;)

 10. Jeanette skriver:

  Jag gick TVÅ dgr över tiden med min dotter för 19 år sen, det är ju ingenting, men det var dom absolut längsta dagarna i itt liv så jag förstår dig verkligen…

 11. Emma-Lou skriver:

  Men åh, hoppas att du föder snart!! Det är ju tungt den här tiden.. :/

 12. Emma-Lou skriver:

  Cool header förresten!

 13. Lotta skriver:

  Din lilla tjej kommer när hon är klar. Förstår att det är jobbigt att folk hela tiden frågar när det är dags.
  Själv kan jag inte få barn varken på vanligt sätt eller provrör och ibland kan detta kännas jobbigt, men en sak är iallafall säkert.
  Jag kommer att fortsätta läsa din blogg, inte för jag är nyfiken utan för hur du skriver inte vad du skriver, varma och kärleksfulla ord om dina nära och kära och en blogg är ju valfritt att läsa…
  All lycka till med din flicka när hon kommer och en kram till dina killar som snart får en syster att gosa med…

 14. nalle333 skriver:

  Hej Maddis!
  Här har du en till som går i väntans tider (BF – 5 idag). Men OJ så långa dagarna är, nätterna är ännu längre..
  Jag håller tummarna för att vi får hålla i våra små bebisar snart! <3
  Lycka till på förlossningen och lycka till med ert "nya" liv, family of 4 :)
  *kram kram*

 15. Selenea skriver:

  Själv tillhör jag en av dem som har mycket svårt att få barn (har ett med hjälp av IVF och ytterligare tre misslyckade behandlingar bakom mig – totalt 4 år av ”barnförsök”). Vi kämpar just nu för ett syskon och kommentaren jag fick i min blogg var att jag ska vara glad som i alla fall har _ett_ barn, för det är mer än vad många andra får. Så jag tror att du har rätt, så länge det finns nån som har det värre får man inte må dåligt för andra. Enda gången det är berättigat är väl i så fall när man är död, men då bryr man sig nog inte. Hoppas att din dotter behagar titta ut snart!

  Tycker f ö att det är bra att du skippar ricinoljan, det är mer än bara hjärtljuden som kan gå åt fanders efter vad jag har hört…

 16. Veronika skriver:

  Nu kanske det är en bebis på gång, eftersom bloggen är ouppdaterad? :) Håller tummarna för er!

 1. 15 juni, 2010

  […] för det är minsann inte synd om mig för det finns faktiskt de som har svårt att få barn, fick jag i en kommentar. No […]

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com