ante omnis mea familia

Jag är nu beväpnad inför en ny dag

Vilken fullspäckad dag jag hade igår. Tänk vad mycket jag hann med. Allt ifrån alla mina ärenden på morgonen som var både intressanta och nödvändiga, till mina fullspäckade timmar på jobb med en fullbokad och överbokad studio och en fenomenal kassa. Åh jag gillar sånt ös på jobb, när kunderna står och väntar och att få pierca på löpande band. Jag hade inte tid att tänka på mycket annat just där och då och det är så jag föredrar det.
Pappa kom in och mötte upp mig och vi åkte hem tillsammans och hemma väntade 3 semlor han hade köpt till mig och pojkarna. Min pappa är bäst! 
Min telefon var lugn och någonting säger mig att den kommer att vara det ett tag framöver, om man bortser från vänner jag smsar varje dag. Skönt värre och peace of mind så att jag kan fokusera på mitt liv och mina älskade barn och inte låta mig avledas. Nu satte jag punkt för det – en gång för alla.

Andie som skriver http://upinmytree.wordpress.com/ mailade mig och berättade om en julklapp hon fick av sin man, som kanske var missmaddis-inspirerad och hon var glad att få boken “The Secret”. Och när hon skrev det kom jag på att det vore ju bra om jag själv kanske öppnar den boken igen. Allt gick så bra när jag tog mig an boken så jag kan ju behöva en genomgång igen. Så jag ar börjat läsa The Secret än en gång och bli duktigare med min Book of gratitude. Vilka fenomenala gåvor.. Nu förändrar vi igen! Är det nån som kan, så är det nog fan jag.

Och i morgon är det dags för ultraljudet. Det ska bli så spännande. Och faktiskt, som läget ser ut just nu är jag tacksam att M inte kommer. Där har vi ett ärrat ansikte jag aldrig vill se mer. Jag ser fram emot att ha med min mamma, som faktiskt är överlycklig över detta barnet och som har en längtan, nästan så stark som jag. Och mamma som tar hand om mina två söner varje dag och gör det gladeligen med kärlek till brädden och omtanke, utan att be om någonting i gengäld – hon förtjänar att få följa med – hon förtjänar att få vara delaktig i sitt barnbarn och jag kan i dagsläget inte tänka mig någon annan som kommer verkligen KÄNNA samma lycka som jag. För fuck fairytales, pappan i fråga känner ingen lycka över sitt första barn, även om han planerade det själv. Skitfarsa, redan innan barnet är fött.
I detta fallet är det inte en mamma och en pappa, i detta fallet är det en mamma och en mormor och det är ju bättre än så mycket annat. När det sen blir dags för förlossning kommer M inte vara med. Inte för att han överhuvudtaget skulle vilja ens, men han är inte välkommen längre, att få delta. Han kan få betala underhåll i minst 18 år – det kommer bli hans del av det hela, som det ser ut. Resten fixar denna morsan, som alltid annars. Så jag får vara tacksam för hans uppenbara ogillande och noll intresse, jag slipper i alla fall tvister om vårdnad och umgängesrätt!
Min mamma däremot – kommer finnas vid min sida oavsett vad. Det är ju det FAMILJ gör. Är det något jag lärt mig under mina 30 år i livet är det just det – vad det innebär att vara en familj, i alla dess olika konstellationer. Och jag kan inget annat än tycka så förbannat synd om de som aldrig känt den glädjen, lyckan och kärleken av att ha en egen familj – och de idioter som har/hade eller fick en storslagen chans till en familj men spottade på den och kastade bort det. För ingenting kommer före, ingenting är viktigare. 

Vissa saker kommer jag aldrig någonsin kunna förstå och en av de är hur man är kapabel att vända ryggen sitt kött och blod och sin familj. Alla de gånger mina föräldrar seperarade under min uppväxt tog min pappa sitt ansvar. Inte för att han tvunget måste, utan för att han VILLE. Han ville ha sina barn, rakt av, upp och ner, no questions. Min pappa har aldrig vänt ryggen sin familj – så är en riktig pappa. Kanske därför jag har svårt att förstå de pappor som gör motsatsen och tar den lätta vägen ut och drar. För det är ju det lätta sättet – det fega sättet. En riktig man tar sitt ansvar. De gör inte som M – aka Dickhead (numera ett fulländat förtjänt alias) #2.

Och med det sagt och med ett leende på läpparna ska jag nu göra mig iordning för min dag och lägga skuggan på ögonlocken och kinderna, glans på läpparna, räta på ryggen och gå stolt och beväpna mig med skönhet och intelligens och ta mig an en ny, helt underbar dag!

Goodmorning älskade <3

 

Åh förresten, du vet väl att du kan prenumerera på bloggen och få ett mail varje gång jag uppdaterat? Det tycker jag låter bekvämt. Klicka här för att prenumerera.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tankar om “Jag är nu beväpnad inför en ny dag”

%d bloggare gillar detta: