ante omnis mea familia

Vad är semester, som alla talar om?!

Det slog mig i gårkväll, att jag helt generellt är jävligt trött. Över-trött. Det slog mig att jag egentligen inte haft nån ordentlig semester på åratal. För om ni kallar de åren jag gick mammaledig med pojkarna för semester så kan ni kyssa mig i arslet. Det var då fan ingen semester med två små barn för nått år sen och en förvuxen ungdom, hushåll och allt vad det heter. Det var tidiga morgnar och sena kvällar och arbete dagarna i ända. Och sen när jag separerade och började jobba igen har jag antingen jobbat eller haft barnen, men semester..? Det har jag inte sett på år.
Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara i en vecka eller så, utan barn, att kunna sova länge, att inte ha massa “måsten” över mig.. att bara vara och göra det man mest behagar just då. Och semester är nått jag inte har råd med. Ekonomiskt hade jag inte klarat av en semester, det hade ruinerat mig och visst är det lite sorgligt. Men fy fan vad härligt det hade varit med  bara en liiiten liiiiten tripp nånstans, varsomhelst, bara några dagar.. Jag har ju aldrig varit nånstans – ever. Jag var i köpenhamn med pappa när jag var i 10-årsåldern. That’s it. Så jag skulle nog allt vilja.. kanske åka några dagar till England, Skottland, Irland..? Paris eller Spanien, kanske. Men vad är väl en bal på slottet..
Min semester kommer.. när barnen är vuxna. Just nu får jag vara tacksam för det lilla och det är det faktum att det är fredag idag vilket innebär att jag äe ledig från jobb i två dagar och behöver inte gå upp 06:15.. i bästa fall låter mina söner mig sova till kanske 07-07.30. Det hade varit guld värt!

Som ni vet ligger det en tjock dimma som en slöja över mig och mitt liv. Det har stundtals känns dunkelt och grått och jag har gjort mitt bästa för att blåsa bort det värsta så att jag kan se lite ljus. Mitt liv är en följetång, som en bra såpopera på dagTV eller en bok i uppföljande delar. Vissa avsnitt lämnar man med ett frågetecken och fattar inte vad fan som händer men det klarnar till slut. Och min bok som jag skriver på, kommer att bli jävligt intressant. Om jag nu får tid och ork att verkligen skriva den..

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Vad är semester, som alla talar om?!”

%d bloggare gillar detta: