ante omnis mea familia

Jag sådde ett frö. Igen!

Jag har inte gröna fingrar. Inga gröna fingrar alls och inte en tillstymmelse till det heller.

Därför har vi inga växter hemma. Inomhusväxter är sällan min grej ändå. I synnerhet blommor och speciellt de där nässlorna som så många har. Tycker inte det är fint ens. Jag kan inte ta hand om dem, majoriteten av växter dör hos mig för att jag glömmer vattna.

Jag har skrivit om exakt detta innan. Läget har alltså inte förändrats alls. Jag har inte gett upp.

Men det innebär inte att intresset inte finns. Hur går det ihop, kan man undra. Haha ja vem vet.

Varje år när våren kommer tycker jag det är skoj att plantera sallad, morötter, tomater osv. En del av det gror men en del av det försvinner ut i tomma intet. Jag har en vision om en fin, blomstrande trädgård men min verklighet når inte hela vägen fram. Jag inser hur lyckosam jag är som har en trädgård. Skulle aldrig vilja byta bort det.

Detta året planterade jag cocktailtomater och vanliga tomater. Vattenmelon, jordgubbar, smultron, gurka, sallad och morötter. En del av det förplanterades och sattes ut i mitt miniväxthus. Sen kom en mindre storm här utan förvarning vilket resulterade i att växthuset (som satt fast i staketet) och parasollen (en gigantisk sådan som även den var väl förankrad) blåste omkull och förstördes. Krukorna låg huller om buller och jord på marken. Jag försökte rädda det mesta, i med jorden och på med plast och satte det i köksfönstret istället. Tänkte att det får bli vad det blir. Enormt enerverande det där, vet ni hur dyra fröer är? I fortsättningen tänker jag sno frö från det vi köper.

Så, jag är kass på detta men vill gärna ha mina grönsaker och bär. Och jag fattar att jag förmodligen gör fel.

Jag sådde ju som sagt tomater. Och jag inser nu att jag förmodligen satt för många i en och samma kruka.

Alltså. Ett frö = en planta. Eller hur? Så i denna krukan har jag… Hur många plantor? F Ö R M Å N G A !! Haha, sån idiot jag är.

Vem av er brukar plantera/så? Och vad i så fall?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Jag sådde ett frö. Igen!”

%d bloggare gillar detta: