Jag sådde ett frö. Igen!

Jag har inte gröna fingrar. Inga gröna fingrar alls och inte en tillstymmelse till det heller.

Därför har vi inga växter hemma. Inomhusväxter är sällan min grej ändå. I synnerhet blommor och speciellt de där nässlorna som så många har. Tycker inte det är fint ens. Jag kan inte ta hand om dem, majoriteten av växter dör hos mig för att jag glömmer vattna.

Jag har skrivit om exakt detta innan. Läget har alltså inte förändrats alls. Jag har inte gett upp.

Men det innebär inte att intresset inte finns. Hur går det ihop, kan man undra. Haha ja vem vet.

Varje år när våren kommer tycker jag det är skoj att plantera sallad, morötter, tomater osv. En del av det gror men en del av det försvinner ut i tomma intet. Jag har en vision om en fin, blomstrande trädgård men min verklighet når inte hela vägen fram. Jag inser hur lyckosam jag är som har en trädgård. Skulle aldrig vilja byta bort det.

Detta året planterade jag cocktailtomater och vanliga tomater. Vattenmelon, jordgubbar, smultron, gurka, sallad och morötter. En del av det förplanterades och sattes ut i mitt miniväxthus. Sen kom en mindre storm här utan förvarning vilket resulterade i att växthuset (som satt fast i staketet) och parasollen (en gigantisk sådan som även den var väl förankrad) blåste omkull och förstördes. Krukorna låg huller om buller och jord på marken. Jag försökte rädda det mesta, i med jorden och på med plast och satte det i köksfönstret istället. Tänkte att det får bli vad det blir. Enormt enerverande det där, vet ni hur dyra fröer är? I fortsättningen tänker jag sno frö från det vi köper.

Så, jag är kass på detta men vill gärna ha mina grönsaker och bär. Och jag fattar att jag förmodligen gör fel.

Jag sådde ju som sagt tomater. Och jag inser nu att jag förmodligen satt för många i en och samma kruka.

Alltså. Ett frö = en planta. Eller hur? Så i denna krukan har jag… Hur många plantor? F Ö R M Å N G A !! Haha, sån idiot jag är.

Vem av er brukar plantera/så? Och vad i så fall?

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Tess skriver:

    Jag sår tomater och gurka :-) De är enkla men det är FÖR många i din kruka haha, det är faktiskt billigare att köpa färdig odlade tomatplantor på tex. plantagen har jag märkt av en massa frön blir det kanske en planta annars och de ska först sås och sedan om i en ny kruka och en massa jord som går till spillo. Så numer så köper jag färdiga tomatplantor och gräver om dem hemma då VET jag att jag får tomater. Brukar köpa körsbärs och vanliga. Sallad brukar jag också ”sätta” genom att på affären köpa två kruksallader, en vanlig och en ruccola och sedan ner med dem i större kruka eller pallkrage eller land då har man sallad hela sommaren att ta in för de blir stora som s*atan. om du sätter ruccola i ett land så sprider det sig som ogräs nästan. Gurka, ja du de är så roliga jag trodde aldrig att jag skulle lyckas men du det bara ploppade ut gurkor. Chili brukar jag så från egna chilifrön. Vill du ha snabba blommor som dessutom är ätliga så köp blomsterkrasse. Har ALDRIG varit med om att de misslyckas, de fyller ut bra också :-D Lycka till i blomsterlandet ;-)

Lämna en kommentar!