Jag ska bli tårtmakare!

Jag: ”Vad vill du ha i present, Phini?”
Phini: ”Öhhhm.. ett BLÅTT paket!”
Jag: ”Jo, men vad vill du ha I det, då?”
Phini: ”Öhhhm.. bara.. ett BLÅTT paket!”
Min son ställer inte stora krav, inte. Mormor införskaffade dammsugaren som han ville ha och har även köpt blått presentpapper och slagit in hans present med.
Jag har faktiskt haft det jobbigt med att komma på vad fan jag ska köpa till min son i present. Cykeln, som ni alla vet, ligger på IS. Det får bli varsin cykel till pojkarna när våren kommer, de kommer ha mer kul med det då.

De flesta kvällar brukar jag plocka fram min gitarr och sätta mig på golvet i barnens rum och spela för dem. Tillsammans sjunger vi ”Vyssan Lull” till gitarrens lugna melodi. Phini visar mycket intresse där han sitter med benen i kors framför mig, sjunger med så gott han kan och spelar på sin egen luftgitarr. Så jag tänkte att han skulle nog uppskatta en egen gitarr. Naturligtvis vill jag främja kreativitet och musikalitet hos mina barn. Både Phini och Laaiti älskar att dansa och sjunga och det tänker jag fortsättningsvis uppmuntra. Så min terori, när jag idag köpte en aukustisk gitarr för barn var att han förhoppningsvis en dag blir en världsberömd artist som sjunger sånger om hur han älskar sin mamma som alltid funnits där för honom genom livets alla skeden och blir stenrik och bidrar till mammas (undertecknad) boende på ett 5-stjärnigt gruppboende för senildementa kärringar. Gitarren jag valde är ganska enkel. Den har nylonsträngar, som inte gör lika ont på nybörjar fingrar och är liten och behändig och jag tror den är utomordentlig som första gitarr. Jag passade på att köpa ett munspel med, som han kan variera med om han får ont i fingrarna. Om inget annat kanske han slutar tjata och gnälla en stund med den i truten. Älskade unge <3

Jag hade gärna velat göra en häftig tårta åt honom med antingen spindelmannen eller en döskalle men just som jag hade hittat RÄTT ställe att införskaffa det jag behöver insåg jag att min tid är knapp. Jag får helt enkelt göra vad jag kan med det som kan införskaffas på ICA. Där kan jag i alla fall hitta rosa och grön marsipan.. så det kanske kan bli en shrek tårta.. eller kanske inte. Eller en grön princesstårta med en rosa döskalle.. eller nej fan.. Jag vet inte. Babbi kom med tips om ORM tårta man kan göra. Värt att tänka på. Får se vad det blir.

När jag surfade runt om tårtor kom jag över en tjejs blogg som gör tårtor. Nej, bloggen gör naturligtvis inte tårtor, men tjejen gör. Såvitt jag förstått är hon inte ”tårtmakare” till yrkes – men hennes tårtor imponerade på mig som fan. Hon BORDE jobba med det. Der är TALANG och det är KREATIVITET om något. Hon inspirerade mig så pass att jag faktiskt mailade henne om råd då det gäller tårtor, i synnerhet döskalle tårtor som hon själv gjort fenomenla exemplar på. Hon var enormt tillmötesgående och hjälpsam. Tipsade mig om hemsida/webshop med allt jag kan behöva och gav mig till och med utförliga  recept på  delikata fyllningar. Jag uppskattar hennes hjälpsamhet. Jag stöter dessvärre ofta på människor som är giriga med kunskap och kostnadsfri hjälp så människor som ställer upp för andra utan en tvekan gör mig varm och ger mig hopp om mänskligheten. Jag vill gärna tipsa er om hennes blogg och mästerverk.
Tjejen heter Sara och är en 23årig mamma till en liten Delia, och gift med Daniel. Tårtmakeriet är en hobby.
Saras tårtblogg: klicka här.
Saras andra blogg: klicka här.
Och just döskalletårtan som jag ger 5p av 5 möjliga hittar ni här.

Hon har inspirerat mig såpass att jag funderar på om detta inte kan bli en kommande hobby för mig, att börja göra tårtor. Jag har ju faktiskt en kreativ, skapande ådra, jag är för fan KRÄFTA! Så jag tänkte se mig omkring och införskaffa det jag behöver och faktiskt börja med att göra tårtor & cupcakes. Vad tror ni om det!?

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Carita skriver:

  fniss, det är väl bra att han litar på sin mamma att hon köper nåt fint i födispresent? :) Tycker gitarr verkar vara en bra present så kan ni spela duett! :)
  Tårtor är kul att baka ju!

 2. Jana skriver:

  Gitarren var ju en skitbra present!

  Jag har en väninna som började göra tårtor och cupcakes och som avancerade snabbt! Hon är också enormt duktig, gör det som en hobby och får en hel del beställningar. Du skall åtminstone prova. Kan ju vara ”din” grej.

 3. Teres/Bidosa skriver:

  du vet väl att munspel låter både när man andas in å andas ut… bara så du vet… *suck*

 4. MansonDust skriver:

  OT, ang. din kommentar att vi borde flytta till skåne: No way, José ! :P I can’t stand the skåne talk..! ^^, Och jag vill ha vinter, på vintern. Hihi.

 5. Sandra skriver:

  Kan tipsa om ännu en sida där de
  har en massa saker till tårtor:
  http://www.kakburken.se/index.php?

  Hoppas att du får nytta av den i framtiden! :)

 6. Ninna skriver:

  det är superskoj att göra tårtor, tror säkert det funkar för dig att göra, som dom andra skriver, det kanske är din grej?
  :-)

 7. MaddeMad skriver:

  Hrm ska bli skoj & se vad för tårta som bjuds på imorgon ;)
  Ses imorgon vännen min! Ge Phini en GRATTISKRAM från oss i imorgonbitti…
  Puss

 8. GirlGoesMom skriver:

  WOW vad häftiga tårtor! Låter som en lite udda, men fräck hobby att baka tårtor :D Du tar väl bild på tårtan så vi får se???

 9. GirlGoesMom skriver:

  föressten skall vi köpa en sådan damsugare till Mio oxå! Hade bestämt det redan i Aug när han började låna mammas damsugatmunstycke och kuta runt i lägenheten. Han önskar sig även en leksaksspis och idag köpte han en ny diskborste ;D (Han valde mamma betalade) Man skall ju fostra en svärmorsdröm!!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com