ante omnis mea familia

Jag ska googla julen

Tiden går faktiskt fort. Ju äldre man blir desto fortare går det och när man fått barn – då flyger tiden iväg.
Saker som man mister lite av när man blir vuxen kommer igen när man själv får egna barn. Som det här med julen. Jag nådde en punkt när jag tyckte att det inte var något särskilt med julen längre. Magin försvann för att mitt barnasinne sakta gled ur min famn.
Men  nu har jag egna barn. Och nu när mina egna barn blivit såpass stora att de har grepp om saker och ting blir det roligt igen och magin med jultomten smyger sig sakta på mig igen.

Det känns som om detta är första gången på väldigt många år som jag tycker det är riktigt mysigt med julen och faktiskt ser fram emot att få pynta här hemma. Barnen var för små innan för att ens förstå vad jul är och förra året.. well. Förra året var en jul från helvetet. Förra året var vi en splittrad familj där barnen undrade var pappa var nånstans och allt jag kudne säga var att han var med sin nya tjej och hennes unge. Detta året är annorlunda. HELA detta året och särskilt denna julen. Vi är ingen splittrad familj. Vi har helats och är starkare som tre än vad vi någonsin var som fyra. Såret han lämnade i oss har läkt till ett ärr och han är ett minne blott.
Denna julen ser mina barn fram emot tomten. Jag har lovat Phini att vi ska ha lite tomtar här hemma och en julgran med. Tänk att detta blir första året på VÄLDIGT länge som jag skaffar julgran! Jag kan se det för näthinnan, när jag och barnen står med glitter och kulor med julmusik och pyntar granen tillsammans. Och julbaket (som vi redan tjuvstartat med)! Vi som redan tycker om att baka tillsammans har gjort rutin av det så det kan bara inte misslyckas.
Åh jag ser fram emot denna julen ju mer jag tänker på det..!

Jag hade inte tänkt att pynta min hemsida/bloggen heller men varför inte.. det kan ju vara kul? Så efter några försök började jag närma mig målet med julloggan. Det kommer!

Men tänk vad julen är olika från familj till familj. Jag pratade med Babbi i telefon igårkväll och vi pratade om julgodis. Hon gav mig recept på nått godis de alltid gör i hennes familj.. som jag aldrig har hört talas om. Nya traditioner är det inget fel på. Så jag satt och tänkte på hur julen var när jag växte upp, vad som var min familjs MÅSTEN på julbordet, traditioner osv.. och det slog mig att min familjs jul var faktiskt jävligt tråkig. Jag kan inte minnas julbak med vare sig mamma, pappa eller några andra släktingar. Inget julpyssel iheller. Det var sånt jag fick nöja mig med i skolan med fröknarna. Det är en sådan sak jag ska skriva upp på min checklista – det ska jag införa i MIN JUL i MIN FAMILJ.

MER PYSSEL & GODIS ÅT FOLKET!

Det känns jävligt tafatt.. att jag inte vet vad, när eller hur. Jag antar att jag får googla min jul nu innan jag lärt mig. Har du kanske tips på pyssel man kan göra med barnen, på julgodis och kakor man kan baka med dem?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

20 tankar om “Jag ska googla julen”