Jag ska inte dansa på stolar mer.

Tänk att ingenting gick som planerat vid festen – så blir det alltid. Och det är nästan uteslutande till det bättre varenda gång.

Min välkomstdrink såg INTE ut som på bilden ni såg innan. Den var mycket mer grumlig än så. I receptet stod att man kunde behålla kärnorna från chilin om man ville ha den lite starkare. Jag öste i alla kärnorna från de övergödna chilisarna jag hade och tro mig – den var kryddig. Den var verkligen magsårsframkallande stark, men allt med alkohol går ner. Jag hade flaskan sodavatten bredvid som man skulle fylla upp glasen med, men det dröjde inte länge innan karaffen, outspädd stod på bordet och dracks ur.

Det liknade mest en tjejkväll med bara en kille närvarande innan de andra behagade komma, Stackars Kim’s kära make som fick lyssna på småberusade tjejer.
När de andra kom blev det genast mer livat och högljutt och definitivt mer ont om plats,  men som sagt, finns det hjärterum finns det stjärterum.

CharlotteMina trofasta, Jenny, Fia och KarinNicke & Kim 
Maddi i klämMaddi i klämMaddi

Vi blev fullare och gladare och några av oss gjorde saker som vi i regel inte gör till vardags. Madde (min dotters syster som även har varit min styvkusin, jag vet det låter knepigt) tyckte jag skulle dansa på bordet. ”Öh det är ett glasbord, FÖR HELVETE!” – mitt glasbord, till råga på allt. Så jag skulle dansa på två stolar istället. En fot på vardera stol med drink i handen och BOOM. Maddi på golvet, med arslet först och drinken över Madde, soffan och golvet. Så mycket för det.
När jag sen tittade in i mitt sovrum hade jag två karlar i min säng. Det såg inte direkt kärleksfullt ut när de, fulla av testosteron och alkohol i en salig blandning av machomaskulinitet, brottades. Innan jag visste ordet av så hade de brottat ner Jenny i sängen och Björn tog av hennes stru8mpa. Jag vet inte varför Björn gör sådana puckade saker. Knäpper upp tjejers behå utan att man märker det, brottar omkull oss och snor våra strumpor, blåser i våra näsor.. Björn. Björn..! Jenny gav sig inte i första taget. Denna späda lillA blondin tog tag om Jimmys ben och släppte inte, som en irriterande tax höll hon kvar hans ben och hängde med när han gick. Jag tänkte jag skulle hjälpa henne och tog tag om det andra benet och just som han hade befriat sig från Jennys enträgna grepp så råkade han knäa mig mitt på pannan. Märk väl – han är kompis med killen som skallade mig (Läs om det här).

Karlar i min sängJennys försvunna strumpaJenny klänger sig fast

När vi var lagom uppvärmda delade vi lite på oss och det beställdes taxi till Malmö. Vi drog in till en MC klubb och jag fick träffa några av de ökända jag bara hört talas om på håll och sett på vissa ställen över nätet. Det är kul när man får chans att sätta ett ”riktigt” IRL ansikte till de som man bara sett på bild och kanske chattat med. Vi satt och snackade med en fransyska som var där (första gången jag fick träffa en goth/hårdrocks fransyska) som krossade tjejernas fördomar om fransyskor som inte rakar sig under armana och skriker Sacre Bleu för jämnan. Vi drack och pratade innan vi drog vidare till Heartbreak, såklart.

Heartbreak, som ni vet, äger jag. I natt ägde jag heartbreak med mina vänner. Vi släppte ALLA våra hämningar. Jag slängde av mig skjortan och hoppade upp på högtalaren med Jenny och headbanga med mina aslånga dreads och slog förmodligen ut ett öga eller två. Vi fick upp några av våra killkompisar på golvet och dansade som om livet hängde på det. Ingen festar som småbarnsmorsor – vi träffade upp Madde där med (MaddeMad) och hon vet hur man dansar, den tjejen. Jag fick komplimanger om mitt utseende och mitt dansande, kramar och pussar av både nära vänner och ytliga ”vi har bara träffats en gång” – bekanta. Och som vanligt så lämnade vi inte heartbreak förrän de stängde. Charlotte och några andra hade försvunnit utan ett ord till mig och dragit till BK så vi andra letade upp taxi själva.

Jag var hemma runt sex på morgonen och slängde mig direkt i sängen för att vakna på söndagseftermiddag. Jag har inte sovit såhär sent inpå dagen på vääääldigt länge. Känns som om hela dagen passerat utan mig.
Och när jag vaknade i morse och kom ut i köket kom jag på varför jag sällan har fest hemma hos mig. Fy fan. Flaskor, burkar, utspilld sprit, nötter på golven och sofforna. Lime och stjärnfrukt över hela diskbänken och fimpar i överfyllda askfat på balkongen. Vilken röra. jag hade inte mycket till val än att röja upp innan jag skulle hämta mina barn. Det gick förvånansfullt fort att få undan allt och att dammsuga.

Jag lurkade ner till ICA och handlade innan jag hämtade mina barn hos mormor och morfar som för en gångs skull hade saknat mig. De hade haft det mysigt där och allt hade gått bra vilket alltid känns betryggande och gör att jag får mindre dåligt samvete för att jag festar.

Så kan det gå. När missmaddis dansar på stolar…

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Ninna skriver:

  haha låter som en trevlig kväll trots allt, bilden på dig och dina rosa ögon är riktigt grym

 2. Petra skriver:

  Låter som ni hade roligt i alla fall, o det är det viktigaste. Då brukar städningen gå någorlunda fort i alla fall.. :-)

 3. MaddeMad skriver:

  Vi hade kul inatt gumman! Jävligt rund under fötterna men vi ÄGDE dansgolvet (det får man bita idag hehe). Always a pleasure hun ;)

 4. Jenny skriver:

  Låter som en rolig kväll.. men akta dig för att stå på stolar. Det gjorde jag i onsdags, bröt foten och armbågen när jag damp i golvet, då va jag till råga på allt nykter!! jenny

 5. Tale skriver:

  Sounds like you had a great party! Espesically the part where you droped by a MC Club. (I’m obligated to say that, beeing the secretary of a MC Club ;-) ) There is absolutly no reason for you to have bad conscience for doing some partying! All parents need to have som fun on their own to have enough energy to be good parents – singelparents most of all! The best you can do to your kids is taking good care of, and enjoying, yourself!

 6. FantasyMoon skriver:

  Ja.. då får ha en fest nästa år med.. så kan du räkna med mig. :P Då ammar jag inte längre.

 7. Jessica skriver:

  Låter som en kul kväll.. fick nästan lite nostalgikänsla.. oh happy days! :D

 8. GirlGoesMom skriver:

  de där linserna är SCARY!!!

 9. Jessica skriver:

  Låter som en helgrym kväll verkligen. Galet värre, önskar mina vänner kunde släppa loss så

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.