Jag tar itu

Nu är morgonens bestyr avklarade och Phini är lämnad på dagis. Laaiti får vara hemma hos mig idag med.

Igår tog jag itu med saker som stått på min to-do lista alldeles för länge. Jag ringde SSH (min hyresvärd) för att ordna en ny spis. På riktigt denna gången. Här har vi ett ypperligt exempel på hur jag inte får tummarna loss. Jag flyttade in i denna lägenheten i samma veva som Phini fyllde 1. Det var alltså december 2004. När jag flyttade in ringde jag hyresvärden om spisen som var dålig och sa att jag helst ville ha en ny med spishäll varvid de sa att jag fick då lägga till 500:- i en engångsavgift. Jag vet inte varför det fungerar så men okay. Jag gick med på det. Min ekonomi då tillät inte en extra utgift på 500 kronor så jag la det på is.. och har helt glömt bort det. Tills mamma fick ny spis förra veckan. Hon fick förvisso ingen med spishäll men det är en riktigt fin spis och jag vill nu också ha en ny spis. Så det samtalet gjorde jag igår, 4 år senare, haha.

Jag ringde även körskolan och tänkte att det är fantamig dags att jag börjar där med nu efter att jag kört med Emma ett tag. Sekreteraren ringde upp mig och jag satt med min kalender och vi bokade in tider för körning. Teorin kommer bli jobbig att platsa in i mitt schema. Lektionerna har lagts på tisdagar 17.30-19 och då jobbar jag. Fan, fan, fan. Så den närmsta månaden kan jag inte ta några teorilektioner. Men jag måste ju börja nånstans, inte sant. Om inget annat har jag körlektioner inbokade och nu är jag ännu ett steg närmare mitt körkort.

Pernilla kom em till oss igår och vi satt i köket och drack kaffe. I våra nya kalendrar (hon köpte också en när hon hade sett min) såg vi en semla på dagens datum bredvid texten “Fettisdagen” så vi bokade in en fika på Bengt’s idag för att äta semla. När mamma sen kom hit och lämnade Phini som hon hämtat på dagis, bjöd jag med henne också. Jag kan gott unna min mamma en semla. Så det ska bli mysigt.

Vi käkade en hemmalagad barnvänlig Chili Con Carne till middag igår med Basmatiris och barnen åt bra. Vi satt och mös i vardagsrummet och pojkarna var snälla hela kvällen och när de somnat var även jag slö, som jag varit hela dagen. Så jag la mig i sängen och satte igång filmer, som jag gjort varje kväll i snart en vecka. Har i märkt hur jag är en “periodare” med allt jag tar mig an..? Ett tag läste jag mycket böcker, nu är det mycket film.

Jag kollade klart på Yes Man med Jim Carrey och måste vidhålla att han fortfarande inte slår de tidigare filmerna. Det var alldeles för lite “Jim” i filmen men den var ganska rolig. Den får ett – OK-  av mig. Men den filmen som vann mitt hjärta sist var en film med Will Smith – Seven Pounds. Jag tyckte den var asbra och den rekommenderar jag er alla att se.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Moolin.se skriver:

  Jag läste faktiskt ingen teori på körkolan. Iof så hade jag en mardrömsresa emot körkortet. Men jag pluggade hemma med enbart böckerna och nåt program sådär. Det funkade för mig, efter många om och men. *clap*

  Men som sagt, min trafiklärare hade allvarliga fel i hjärnan och skrek på mig till höger och vänster. Ville att jag skulle ersätta bilen för jag körde på en liten kvist blandannat. Pratade i mobilen större delen av lektionerna. Om vi ens körde någonstans. Ibland ville han bara fika eller så fick jag sitta i bilen och vänta på honom utanför hans revisor. *bash* Jag hade över 50 lektioner inbokade men körde kanske 30 av dem och fick inte fickparkera en enda gång. Så när jag körde upp första gången och inte klarade det (rent självklart) så kallade han mig för en inkompetent slyna. DÅ bytte jag skola. Lite för sent dock. Sen tog den fem lektioner på den nya skolan så hade jag kortet i handen :D

  Skönt att få ny spis förresten!
  Kram!

 2. Andie skriver:

  Lycka till med körlektionerna. Och hoppas du får en bra spis.

 3. Therese.A skriver:

  Jag tog teorin själv med boken och skrivningar.
  Tog lite körlektioner och klarade kortet på 1:a försöket. *harrt*
  Är också en periodare när det gäller film och böcker.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com