Jag tömde deras rum igen

Ett djupt andetag. Räkna till 10. Fråga igen och höj tonen lite.
Två djupa andetag. Räkna till 20. Säg till på skarpen.

Det kvittar hur många andetag jag tar, mina lungor räcker inte till.
Det spelar ingen roll hur många gånger jag frågar, säger till eller skriker, min röst bär inte så höga toner jag önskar.
Hur svårt ska det vara..?

De senaste veckorna har pojkarna fått en mer uppkäftig attityd gentemot mig och det har eskalerat och mitt tålamod tryter. Det har alltid varit en jobbig historia, det där med att plocka undan efter sig och städa sitt rum. Phinis enda nya taktik är simpel: “Det var inte jag, det var Laaiti”. Och lillebrorsans taktik är också simpel, han skiter i bara i vad jag säger.
Det är inte det att jag kräver för mycket av dem. Jag begär inte sträckta lakan och jag har inga vita handskar att kontrollera med. Jag vill bara att deras leksaker ligger i tunnorna de ämnade för. Leker man med en sak lägger man tillbaka den igen när man lekt klart. Men det är tydligen för mycket begärt. Det är inte det att barnen inte förstår, för de är inte korkade alls. De bara skiter i vilket. Så idag tog jag ett drastiskt beslut och de var förvarnade om konsekvenserna om de inte gjorde som de blev tillsagda. Och de fick mer än en chans. Och eftersom det varit lika turbulent varje gång jag ber dem städa bestämde jag mig för att underlätta för barnen.. Jag har gjort det förr och nu idag gjorde jag det igen. Nu ska de få time-out från leksaker. ALLA leksaker.Nu ska de få gå utan saker igen ett tag för att påminnas om hur kul det är att ha saker och lära sig respektera mig och göra som jag säger. Förr när jag gjort såhär gick de utan saker i månader och de mindes det väl ett tag efter de fick tillbaka sina saker och höll ordning ett tag. Vi hade i alla fall inte stora gräl om det. Men de verkar ha glömt det så jag tyckte en påminnelse var på sin plats så jag tömde rummet idag, som jag gjort förr.
Back to basics – Hardcore spartanskt
JAG ORKAR INTE MER!!

Så ja, nu tar vi några steg tillbaka, kidz. Back to basics igen, innan jag helt mister förståndet.

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Linda skriver:

  känner igen det där, min stora skyller alltid på den yngsta o tvärt om så dom vägrar ALLTID städa sina rum. Sen kommer deras morfar o städar deras rum för han e pedantisk. Provade det en gång att tömma alla den stores leksaker o la upp det på vinden men han brydde sig inte ett dugg, han kunde börja leka med grejer som toalettrullar mm men han frågade aldrig efter sina saker, o då undrar man vad man ska ta till för att dom ska fatta att dom ska städa sina rum? Ibland känns det som jag inte vet alls hur man ska uppfostra barn för det känns som inget hjälper.

 2. mimmi skriver:

  Det verkar som om jag tänker som du när det gäller barnuppfostran. Fast mina barn är stora nu, tonåringar. Men jag minns allt för väl vägen fram till idag. Fylld av både bekymmer, frustration, oro och himlastormande lycka och massor med kärlek.

  Jag gav alltid mina pågar två alternativ när det gällde något de vägrade göra. Du får välja, antingen så XXXX eller så XXXX. I frågan om städade rum och leksaker överallt, som var ett ständigt tandagnissel gav jag dem alltid två alternativ när mitt tålamod tog slut. Antingen så plockar ni upp legot på hela vardagsrumsgolvet eller så dammsuger jag upp det. Två val, en påminnelse sen åkte dammsugaren fram och jag dammsög upp allt smålego medan pågarna skrek och grät i högan sky.
  (Naturligtvis tömde jag dammsugarpåsen sen i smyg för jag visste att de älskade sitt lego, men det visste ju inte killarna). Men de lärde sig tills slut att handling och konsekvenser hörde ihop. När det gällde kaos på sina rum var jag likadan. Vill du lägga tillbaka leksaken efter dig, innan du tar fram en ny? Vill du städa undan dina leksaker och ösa dem i backarna är du snäll! För 83:e gången i rad av ilsket tjat fick de till slut de två alternativen, antingen plocka du undan eller så slänger jag dina leksaker. Ibland fick man upprepa alternativen ett par gånger på rad för att det skulle gå in. Men…var det inte undanplockat på utsatt dag/tid tog jag allt och stoppade i sopsäckar och låtsades slänga sakerna (Gömde allt i källare eller hos min syster). Och pågarna skrek och grät så det hördes över hela Malmö. Men de lärde sig till slut! Och idag när de är stora bär min fostran frukt. Men det är en annan historia. Man är inte hård eller elak, man bara visar sina barn vad som är rätt och fel, ordning och reda är rätt och kaos fel! Man är ingen snäll morsa om man lär sina barn fel väg, eller hur? *bash*

 3. Penny skriver:

  Grymt snygg blogg och inläggen är helt i min smak. Ska surfa vidare men kommer lägga till dig så jag kan läsa mer sen *woohoo*

  Ha det bra………..

 4. mimmi skriver:

  Samma sak gällde ju naturligtvis allt annat också. Man upprepar bara alternativen tills man märker att barnet förstår ordentligt. Och naturligtvis funkar det inte på riktigt små barn. Två åringar skulle tex inte fatta ett dugg.

  -Man måste bada/duscha varje dag, man kan inte gå smutsig på dagis/skolan. Då vill ingen leka med en till slut. Antingen så duschar vi dig nu och skyndar oss in till Bollibompa eller så får du gå och lägga dig smutsig.
  -Man måste äta lite i alla fall, annars orkar inte kroppen leka. Antingen så äter du lite nu och så kan vi gå till lekplatsen sen eller så blir vi hemma för då orkar du ju inte busa på lekplatsen
  -Antingen så skyndar du dig nu så vi kommer i tid till dagis eller så missar du utflykten/vattenleken/fingerfärgen/sagostunden idag.
  -Nej, du får inte ha sommarsandaler på dig idag, antingen tar du gummistövlarna eller så får du gå barfota till dagis i ösregnet!

  Ja, du fattar poängen. Det viktiga är att man fullföljer sina alternativ. Det har faktiskt hänt att jag fått utfärda de ibland tokiga alternativen när pågarna vägrat. Och det är inte kul, men gör nytta! Det gäller att hålla god min bara och inte visa att man tycker synd om ungen eller tänker att man kanske gjort fel. De små monsterna blir stora ståtliga män en dag, fortare än du tror och då är man stolt över att man lyckats med sin uppfostran. Håll ut!

 5. Neha skriver:

  gillar din header

 6. Tessa skriver:

  STARKT beslut att ta och starkt att genomföra det… jag har nog hotat om det en eller annan gång. Nu är mina barn lite äldre och andra saker biter på dem, eftersom jag inte tog tag i det då de var i dina barns ålder utan curlade lite väl mycke så är det numer datorförbud och vara ute på helg förbud som gäller… MEN de har/håller på att lära sig. Bättre sent än aldrig trots allt! (både de och jag ångrar att jag inte gjorde något åt deras städningsregler tidigare så GO 4 IT)

 7. MansonDust/Cim skriver:

  Piercad ? Här är TÄVLINGEN för dig !!

  Var med & tävla om 5 olika piercingsmycken, utvalda av mig själv ! Tävlingen pågår mellan 2/11 – 8/11.

  In & läs reglerna & deltag:
  http://mansondusts.blogg.se/2009/november/tavling.html

  *woohoo*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com