Jag tog mitt körkort idag!

Ni tvivlade väl inte på mig?
Jag sa ju jag skulle ta mitt körkort och det innan bebisen kommer. Och idag var den dagen. Men ni ska veta att det fan inte varit lätt för mig. Som ensamstående till två barn, med deltidsjobb har det varit oftast knapert med både tid och pengar och möjlighet, så det har tagit sin lilla tid, men jag KLARADE det..! Jag tror inte riktigt jag förstår det själv ännu, jag är nog fortfarande i chock.

Onsdagen den 14e april skrev jag upp. Jag ville inte offentliggöra det för att jag vilel slippa all uppståndelse och alla ”Lycka till” – jag ville bara fixa det i lugn och ro, så det var bara mina närmsta som vetat om det. Så jag skrev upp den 14e april. Och misslyckades. Men jag ville inte låta det sänka mitt mod inför uppkörningen jag hade  på fredagen utan gjorde mitt bästa och klarade uppkörningen på första försöket och var vansinnigt stolt över mig själv. När jag körde upp satt Emma och väntade på mig, spänd och nyfiken och hon studsade så underbart när jag berättade att jag klarade uppkörningen. Sen körde jag hem och bokade en ny tid för uppskrivning. Det godkända körprovet är godkänt i 2 månader så fram till den 16e juni hade jag på mig. Men jag satte tills den 7 juni för då är jag beräknad och vill ha mitt körkort innan dess.  Så jag bokade en ny tid och fortsatte plugga.
Jag skrev upp igen den 28e april. Och misslyckades igen. Modet började sjunka lite men mina vänner och min familj peppade mig och jag ville inte heller ge upp. Jag har inte kommit såhär långt för att ge upp och jag kände nånstans att det är NU eller ALDRIG.
Och idag skrev jag upp igen, för tredje gången och KLARADE det. Emma satt utanför och väntade på mig och jag tänkte dra en fuling.

Emma och jag hade diskuterat det innan, att man ser egentligen direkt vem som klarade det och vem som inte klarade det när man sitter där i väntrummet och ser folk komma ut från provsalen. De som klarade det, håller pappret framför sig, ovikt. De ser såklart glada ut och de plockar fram mobilen och ringer någon. De som misslyckas, viker ihop pappret eller trasslar ihop det, ser modstulna ut och SMSAR någon.
Så de gånger vi satt i väntrummet satt vi och gissade på vem som klarade det och vem som inte gjorde det.

Så när jag idag hade klarat min uppskrivning och såg det underbara ordet GODKÄNT på skärmen, gick jag glatt fram och hämtade mitt ID kort och pappret som blev utskrivet. Provledaren sa grattis och sa att hon kommer ut med det andra pappret (det som jag nu får köra på) när det skrivits ut. Och jag gick ut från rummet, med huvudet sänkt, vek ihop mitt papper och gick fram emot Emma med ett ”Ska vi köra, eller..”
”Men HUR GICK DET?!” undrade Emma. Och jag svarade inte. ”Ska jag titta själv eller” undrade Emma och blickade mot pappret som jag lagt på bordet framför mig. Och det fick hon göra. Och hennes glädjetjut var ljuvligt! Emma brast ut i glädjetårar och jag var nog (och är fortfarande i skrivandes stund) i chocktillstånd.

Sen körde jag oss hem för att fira med bakelse som Emma bjöd på. Och jag körde UTAN skylt. Haha! Kan ni tro det.. Jag KLARADE det!

Men en sak ska ni veta – jag hade INTE klarat det utan Emma. Emma har puschat mig som fan, lagt ner tid och pengar och energi på att hjälpa mig få mitt körkort. Hon har varit så enormt dedikerad denna uppgiften själv och det kändes viktigt för mig att lyckas inte bara för min egen skull utan även Emmas.

Fy FAN vad jag är glad nu. Stolt och glad och lycklig! Nu fick jag en efterlängtad push i rätt riktning.

Och mitt tack idag går till Emma, såklart. Tusen tack älskade du. För ALLT du gjort för mig. Jag älskar dig så in i helvete. Och GRATTIS till mig som fixade det och GRATTIS till dig, Emma, som lyckades med din första elev – du är också godkänt – MVG+.

FY FAN VAD JAG ÄR GLAD!!!!!!!!!

*kjerlek* *cheer* *clap* *hej* *blomma* *rockkon*

Du gillar kanske också...

32 svar

 1. Marlene skriver:

  *clap* GRATTIS. Riktigt strongt! Tre barn med körkort underlättar nog en del. *rockkon*

 2. Nilla skriver:

  *clap* Stort Grattis ! *cheer*

 3. Jim skriver:

  Grattis! Släng upp en bild med dig OCH körkortet… finns det inte på bild…är det inte sant!

 4. Wousch skriver:

  JÄTTEGRATTIS! *blomma*

 5. JennyHenningsson skriver:

  Ett stort JATTE GRATTIS!!!! Tuta och kor………….brum brum wromm……………………. *blomma*

 6. Blom skriver:

  DU ÄR GRYM!
  jättegrattis!!!! :D

 7. Sandra skriver:

  *cheer* GRATTIS! *hart*

 8. Sarah skriver:

  Ett riktigt stort grattis *harrt*

 9. Mie skriver:

  Fy fan vad kul GRATTIS!
  Det där förtjänade du verkligen!
  Är lite känslig idag (sjuk..) så nu sitter jag och gråter glädjetårar för din skull, haha!
  Massa grattis igen! :D

 10. Sarah skriver:

  *cheer* *cheer* *cheer*
  Grattis tjejen!!!!!
  Brumma lugnt ;-)

 11. Carro skriver:

  GRAAAATTIIISSS!!! *cheer* *cheer* *cheer*

 12. Hanna skriver:

  Grattis, fan vad glad jag blir för din skull! Bra kämpat!

 13. Jenny skriver:

  Jag brukar inte kommentera men nu bara måste jag ju GRATTIS! Bra kämpat!

 14. Saija skriver:

  Åhh ett supergrattis!!!

  Kan du så kanske, kanske jag kan… någon gång….

  *cheer*

 15. Åsa skriver:

  Stort grattis!! *yay*

 16. Elisabeth skriver:

  Vad roligt att läsa, verkligen bra jobbat, höggravid och med annat jobbigt. Imponerande faktiskt. *cheer*

 17. Annika skriver:

  Stort grattis :)

 18. ankan skriver:

  Du är fantastisk *yay* höggravid och klarar både uppkörning och teori.Själv fick jag köra upp 2 ggr körde mot rött ljus första gången haha men det är 40 år sedan.Lycka till och kör försiktigt !

 19. Emma skriver:

  Grattis *cheer*

 20. Nalle333 skriver:

  Grattis!!!
  Du klarar mer än vad du tror. You go girl!!!!!

 21. Siiri_von_fett skriver:

  Du är så jävla grym tjejen!! Grattis!!! *clap*

 22. Hanna @ jasas.se skriver:

  FRÅN DJUPET AV MITT HJÄRTA VILL JAG VERKLIGEN SKRIKA UT GRATTIS SÅ ATT DU HÖR HÄR UPPIFRÅN HALMSTAD, NER TILL DIG! Jag har inte tvivlat en jävla sekund!!!!

  *clap*

 23. Andie skriver:

  Åh vad glad jag blir! Grattis! *cheer* Det här förtjänar du verkligen! *blomma*

 24. *cheer* Grattis *cheer* Grattis *cheer* Grattis *cheer*
  Nu är det bara tuta och köra!!

 25. Ylva skriver:

  Grattis! :)

 26. Lars skriver:

  *yay* Grattis!!!!!!!!!!!!!!! *yay* Riktigt bra jobbat!! :D

 27. Dette skriver:

  Grattis till Körkortet! En ruggig frihetskänsla! :)

 28. Therese skriver:

  GRATTIS!!! *cheer*

 29. Therese.A skriver:

  Super stort grattis *cheer* *cheer* *cheer* *yay* *yay* *yay*

 30. Thina skriver:

  Grattis! Visste att du skulle fixa det!!! *harrt*

 31. Marie skriver:

  Ett jävla stort grattis! :D:D:D Det förtjänar du, tusen gånger om!! *cheer* *cheer* *cheer* *cheer*

 32. Jessica skriver:

  Va tusan, här sitter jag och läser osse upptäcker jag att min kommentar visst kommit på villovägar. Så jag försöker igen då:

  Megastort grattis till körkortet!!!!!!!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com