Jag vill ju bara ha hjälp..

Det är så typiskt. Jag har så ont att jag knappt kan ta mig till toa. Och denna veckan har pojkarna sportlov och jag har två möten. Ett på soc imorgon och ett med psykologen på onsdag. Jag har redan missat våra två senaste möten – dvs alla, med psykologen.
Idag har jag ringt 1177 som hänvisade mig till min vårdcentral. Jag har försökt ringa minst 5ggr. En gång satt jag i kö i 1h och 10min innan jag kopplades bort! Sen ytterligare 40 min innan jag kom fram.
Jag förklarade allt för ssk. Hon sa att jag kunde komma imorgon bitti så hon får titta. Jag sa att jag inte vet hur jag ska ta mig dit.
Ssk: Då kan jag inte hjälpa dig.
Jag: Du har inga alternativ åt mig?
Ssk: Nej.
Jag: Så du menar att om människor har så ont och inte kan gå, men är inte berättigade ambulans så får de stanna hemma?
Ssk: Ja.
Jag: Är du seriös?!
Ssk: Ja.
Jag: Tack ändå! *klick*.

Jag blir så ledsen!! Så ledsen!! Klart det finns alternativ! Jag vet inte vad men det borde rimligtvis finns NÅGOT!! Men jag fick ingen hjälp där eller. En sjuksköterska sa mer eller mindre till mig att jag får stanna hemma och ha ont..

Jag är så trött på att ha ont!!!
Jag är så trött på att bli avspisad. På att bli skickad hit och dit och att ingen kan hjälpa mig..

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Johanna B skriver:

  Men fy f*n vilket sätt!:( Så ska det inte gå till.

 2. Sandra skriver:

  Men det är ju helt sjukt!
  Nu har jag aldrig varit med om något sådant som vuxen men när jag var 17 så bröt jag foten (visste inte att den var bruten innan jag kom till sjukhuset) och då fick jag skjuts till vårdcentralen och därifrån fick jag åka färdtjänst till sjukhuset.
  Kan inte en vuxen som är sjuk och inte kan gå få färdtjänst? Kanske är olika beroende på kommun/landsting?
  Blir så arg på sånt här!

 3. Jessica skriver:

  Vad är det för jäkla idioter som jobbar där?? Något för tidningen??

 4. Mrs Andie skriver:

  Jag förstår att det känns jobbigt och drygt när man får sådana svar när man söker sig till vården men tyvärr är nog ditt enda alternativ att söka akut hjälp när du har så här ont. Visst man ska jobba långsiktigt för att förbättra situationen för dig men när du inte ens tar dig ur sängen så känns det som att sjukhus är ditt enda alternativ. Jag förstår din motvilja men det känns inte som att din VC tar dig på allvar längre tyvärr.

 5. Linda skriver:

  Jag vet en kvinna som har hjälp med allt hemma (hela barnaskaran) och hemmet av hemtjänsten pga smärtor/yrsel mm. Du får ringa ambulansen, säg att du inte kan gå. Sen får de köra dig på akuten!

 6. Det finns andra alternativ. Färdtjänst, taxi, buss är några av dem. Och hon skulle ha erbjudit dem alla. Inte minst bensinpengar så att en vän kanske kunde ha kört dig till din läkartid. Det är inget annat än en skandal min vän. Jag hade ringt upp, berättat hur hon betett sig till hennes chef eller skickat ett mail till vårdcentralen och berättat hur situationen ser ut och att du behöver hjälp. Allt som kommer till dem skriftligen är de skyldiga att svara på.

  Styrkekram!

 7. Charlotte skriver:

  Bensinpengar?
  Ska VC verkligen betala bensinen om en vän skjutsar en?

  Har du ingen vän/förälder/granne som kan skjutsa dig?

 8. Anneli skriver:

  Skriver över dig till capio citykliniken.. Fan mycket bättre. Får man bra hjälp.

 9. Wendy skriver:

  Det finns visst hjälp!
  Kom hit av en slump och hoppsan visst fanns det en ”mening” med att klicka mig in här ;)

  Man kan åka taxi som färdtjänst. Vilka taxibolag som samarbetar är olika från landsting till landsting. Kolla upp på antingen landstingetshemsida eller prata med växeln/receptionen på närmsta sjukhus. Vi som inte har bil har åkt ”sjuktaxi” när vi ska in akut till sjukhuset. Det är även det alternativet som finns när man ska föda och inte har skjuts.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com