Jag vill träffa Muffe

Nu är jag ingen läkare, förvisso – men när blev det så att man är sjuk för att man har diarée?

I förrigår när mamma hämtade Laaiti på dagis informerades hon om att Laaiti inte hade velat äta lunch den dagen och varit frusen.
Igår ringde dagis till min mamma runt lunch och tyckte hon skulle hämta Laaiti för att han hade diarée. Det var den informationen mamma gav mig när hon ringde mig efter att hon hämtat honom.
För övrigt är han som vanligt. Han har lika mycket energi som vanligt, springer, skuttar och är lika uppkäftig som alltid. Men jag låter honom vara hemma idag (läs: hos mormor, jag måste jobba).

När jag lämnade Phini idag på sin avdelning där han hade tagit på sina gosiga bamsetofflor gick jag in om Laaiti’s avdelning och berättade att Laaiti var hos mormor idag, och att vi ser hur han mår idag. Jag berättade att vi itne tyckte han var särskilt sjuk hemma, han åt som vanligt, skuttade som vanligt och han hade ingen diarée..? Som om fröken tog det personligt intog hon försvarsställning, kändes det som. Han hade tydligen varit blek, ingen aptit, frusen, haft diarée plus att det ju går magsjuka på dagis. Så ett plus ett är att Laaiti har nån magsjuka. Better safe than sorry, I guess.

Jag undrar var fan Micke (Mats aka Nendriel’s brorsa) tar vägen med boken han skulle lämna till mig? Jag vill ju börja läsa den aktuella boken (körkortsteori). På fredag är dagen då jag har tid att ta mig till körskolan för att förhöra mig lite närmre om paket och se om jag kan ta ett syntest och få det överstökat.
Det har varit lugnt på den fronten sedan jag läste boken men vill påpeka att jag är mer uppmärksam om trafik sedan  jag började detta projektet. Jag kollar alltid vägskyltar när jag är ute exempelvis.

MuffePå fredag är det en höft piercing inbokad. Robban är i studion på fredag så det blir han som för göra den. Varför vill man pierca sin höft – är det ens snyggt? Och ju mer, varför vill man pierca ett ställe som man blivit avrådd från? Risken att kroppen väldigt snabbt stöter ut piercingen är väldigt stor. Chanserna till bra läkning ser dåliga ut. Men hon vill göra det. Dåså. Jag hade inte haft något emot att experimentera för nej, jag har faktiskt inte piercat någons höft innan men är inte rädd för att testa. Teoretiskt kan jag nåla i stort sett vartsomhelst (undviker helst bl.a pupiller & trumhinnor) – frågan är oftast huruvida det är lönt/bra.

Jag skulle vilja gå kurs hos Muffe. Muffe (bilden ovan) är en snubbe i Danmark som är enormt grym på bodymods – både piercing, scarification, branding, suspension etc och i mitt yrke är han min idol. Jag vill lära mig mer om det lite mer extrema – ta ett steg längre.

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. therre skriver:

  Höft?! Njae, förstår inte riktigt heller varför man vill pierca sig där. Förstår iofs inte varöfr man vill ha det någonstans alls, utan max i öronen – ett h ål på varje sida.

 2. Tale skriver:

  Höft like in hip? Where on the hip? Won’t it be a problem to wear pants/belts and so on then?

  I clicked on that ”Muffe”-link. Extreme is the right word! For one that only has 3 small holes in her ears this is a little….strange! People are different and people should be allowed to do whatever they like to themselves (or others that want them to). But I do admit I rather not see my girls hanging in hooks from the ceiling. And without to much big scars also. Those horns look cool though. How on earth are they made???

 3. Ninna skriver:

  oj det var aningen extremt att pierca sig i höften, fast sen så ska man ju aldrig sluta förvåna sig heller hehe

 4. Louise skriver:

  Hmm.. Höft piercing låter spännande! :)
  Hoppas det är bra med Laaiti idag! Han har det nog bra hos mormor tror jag! :)

 5. patruska skriver:

  höften? hur går det till? jag såg en percing här om dagen som jag bara måste ha. kan inte sluta tänka på den. det är typ i pannan mellan ögonbrynen, inte där vid näsroten utan längre upp liksom. typ som ett kastmärke. jävla vad snyggt det var, fast jag kan nog inte göra en sådan pga av mitt arbete, jag vet inte, får se. men om du förstår hur jag menar, hur går det till att göra en percing på det stället?

 6. MaddeMad skriver:

  Öh, förstår inte anledningen till att pierca höften???
  Ang Laaiti så förstår jag dagis fullt ut. Du skulle bara veta hur många föräldrar som lämnar sina barn sjuka på dagis fullproppade med alvedon! Sedan kan du nog & oxå tänka dig in i hur vi personal tar hand om dessa sjuka, hostiga, snoriga, febriga barn som ej är piggelin! Vi har karensdag & det är mkt pengar vi förlorar när vi själv blir sjuka. Så om du ska skylla på någon så skyll på de föräldrar som lämnar sina barn sjuka. Hade jag haft ett blöjbarn som då hade diarré skulle jag verkligen varit uppmärksam. 1 gång kan hända men 2 ggr då e d nått med magen. Sedan så är det annorlunda med att vara hemma i tryggt förvar än att vara på dagis med full cirkulation heeeela tiden. Massa ljud & rörelser kan vara känsliga för barn som är dåliga. Många föräldrar undrar ofta när man ringer & berättar att barnen inte mår bra. ”Har de feber?” Precis som att feber är ”domen” för att vara sjuk.
  Idag är jag hemma med min son då han har en kraftig förkylning & hostar slem. Visst kan han vara på dagis men hur bra är det för honom? Senast jag var hemma med honom för VAB var 28/11 men han var sjuk under julen, tur då att d var röda dgr. Men jag är hellre hemma 1 gång för mkt än 1 gång för lite. Trots allt e barnen d bästa vi har.
  Nu gick jag verkligen igång på detta men denna fråga står mig rakt upp i halsen. Dag ut & dag in är det samma sak. Alla föräldrar ifrågasätter inte detta men vi har över 100 barn….
  Jag kan säga att jag e skit trött på att engagera mig för man kommer ingen vart. Det står lagar om hur länge barnen ska vara hemma vid olika sorters sjukdomar & den broschyren ska vara tillgänglig på dagis för alla. Men ändå trots mag & kräksjuka så kommer barnen dagen efter & föräldrarna menar på att allt är ok. Trots allt så har man mellan 14-20 barn på varje avdelning & inte bara deras barn…
  Du har tur Maddi som har en go mamma som passar dina barn så du kan jobba! Det måste betyda enormt mycket!

 7. missmaddis skriver:

  Tale:
  Yes, as in hip. Dont ask me why. The horns are implants, under neith the skin.

  Patruska:
  Det låter som om du menar en ’earl’ aka ’bridge’: http://www.tribe.se/piercingar/earl.html

 8. patruska skriver:

  nej, det var inte en sån jag menade. den sitter typ längre upp i pannan, som då typ ett kastmärke, du vet hinduer och sånt

 9. Jessica skriver:

  Jo, man förstår både dig och dagis. Kanske överreagera dem, samtidigt vill man varken själv bli sjuk eller smitta andra.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.