ante omnis mea familia

Jag villhöver nya bryn!

Ni som följt mig länge har säkert uppfattat att jag kan vara eftertänksam. Jag fattar sällan spontana beslut och jag försöker alltid hitta all fakta innan jag bestämmer mig för något. Men nu har jag verkligen bestämt mig. På riktigt. Alltså PÅ RIKTIGT, RIKTIGT!

Ögonbryn.

Ja jag känner att jag måste göra kosmetisk tatuering av mina bryn. Det har verkligen blivit en sån sak som min 4-åring Keeron hade kallat att man ”villhöver”. Jag vill ha – jag behöver.

När jag var yngre var det mode med supertunna ögonbryn så var varannan kvinna noppade och plockade och en del rakade helt sonika av brynen helt och målade dit dem. Mina bryn slutade till slut att växa ut helt och hållet så idag har jag dessa supertunna ögonbryn som dessutom är väldigt ljusa och syns inte. Utan sminket så ser jag nästan sjuk ut, vill jag tycka. Med sminket blir det såklart finare men det är inte utan en del jobb att få de lika, få de jämna och snygga. Än värre är det att ha de en hel dag utan att smeta ut dem. The struggle is real, mina vänner.

Jag skulle inte säga att jag är fåfäng. Jag kan absolut gå ut, utan att sminka mig eller ens måla dit ögonbryn. Men jag föredrar att ha ögonbryn ändå eftersom det liksom är en del av ett utseende. Märk väl, ETT utseende och inte mitt. Alla människor har ögon, näsa, mun.. och ögonbryn. Eller ja, majoriteten såklart.

Det hade varit så skönt att vakna på morgonen med snygga ögonbryn och inte behöva måla dit dem och sen inte oroa sig för att råka kladda ut brynen.

Så på Facebook efterlyste jag vänner som har erfarenhet av microblading (dvs kosmetisk tatuering av ögonbryn) och fick tips om olika salonger och även en del bilder. Jag googlade, jämförde både priser och erfarenhet, omdömen och bilder. Och nu har jag landat i vilken salong jag förmodligen kommer vända mig till även om det innebär att jag får köra en del. Fast det gör mig inget. Jag betalar hellre extra och kör hellre lite längre för att få det riktigt bra. Det är trots allt en semi-permanent tatuering som man inte så lättvindigt kan ångra, skulle man bli missnöjd.

Sen är det ju dessutom frågor om mina allergier som jag oroar mig för. Det är viktigt att jag väljer en salong som inte har problem att visa mig förpackningar och dela med sig av hela innehållsförteckningen. Jag kan i ärlighetens namn säga att jag inte är 100% säker på om jag tåler färgen (det stod ”may contain nickel” och jag reagerar lite på nickel) men har efter lite efterforskning kommit fram till att risken för allergi är ändå liten och om jag ska vara riktigt ärlig så känns det som en risk jag är villig att ta. Dumt? Måhända. Men vet ni vad .. YOLO.

Så nu ska jag få svar av salongen på mina frågor innan jag med största sannolikhet bokar tid. Jag har tur att jag gift mig med en väldigt generös och omtänksam man som ville bidra/bjuda på nya ögonbryn. I vanliga fall/förr i tiden, hade jag varit alldeles för stolt och självständig för att låta någon annan beetalw något för mig men vet ni vad? Jag har fött honom hans söner. He ows me. Haha!

Så nu efterlyser jag era erfarenheter och tankar här. Har ni gjort detta eller nått liknande? Hade ni velat?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Jag villhöver nya bryn!”

%d bloggare gillar detta: