ante omnis mea familia

Jävla hårfärg! 

Som om en vecka med barnen hemma inte räckte är det ju påsklov nu, så ytterligare en vecka med barnen hemma. Vi for fundera ut vad vi kan hitta på. 

Igår var jag på magnetröntgen. Kl 20 på kvällen – en väldigt udda tid vill jag tycka. Nu ska ryggen kollas upp och typiskt nog – när remissen skickades var ryggen kaotisk. Fast det har såklart lagt sig sedan dess. Får vänta nu och se vad resultatet blir. 

Och sen har vi detta förbannade projektet att hitta en hårfärg som jag inte bara tåler utan som dessutom ska ta. Det är mina två kriterier. Jag hittade en annan färg som är fri från ppd som kom på posten igår. Den luktade gott – vilket brukar vara ett tecken på i alla fall mindre kemikalier. Det kliade inte under processen eller sved vilket brukar vara ett gott tecken. Men efter några timmar började det klia som fan i hårbotten och sen kom rodnaden. Nu inväntar jag äckliga såriga utslag. Jag får använda Keerons kortisonsalva som han fick utskrivet mot exsem. 
Det är ett projekt att hitta färg jag kan ha. För även henna och en del ekologiska färger innehåller faktiskt en minimal del av de ämnen jag är allergisk mot. Och min allergi är sanslös. Jag reagerar på det minsta lilla. Och om jag hittar en färg som jag tåler – så tar den inte och färgar inte mitt hår helt svart som jag vill. 

  • p-Fenylendiamin
  • 2,5-Diaminotoluen
  • 2-Nitro-4-fenylendiamin
  • p-Aminofenol 

De 4 är ingredienser i hårfärg, bland mycket annat, som jag reagerar på. P-fenylendiamin är den ökända ppd. Mycket farliga grejor. 

Men jag antar att mitt letande fortsätter. Om inget annat så är mitt hår äntligen svart igen även om jag får gå och klia mig som en lusbiten hynda. 

Inget ont utan nått gott.. 

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Jävla hårfärg! ”

%d bloggare gillar detta: