Judgement day

If tomorrow is judgement day 
And I’m standing on the front line
And the Lord asks me what I did with my life
I will say I spent it with you”

 

 

Blev bara lite dimma

Domedagsprofeten Harold Camping förutspådde att en världsutplånande jordbävning skulle slå till klockan 18 i Nya Zeeland och sedan svepa över resten av jorden.Det blev bara lite dimma.1994 tog Sverige både OS-guld i ishockey och VM-brons i fotboll – men någon apokalyps blev det inte, trots att bibelkännaren Harold Camping hade förustpått det. Han tillstod i efterhand att han ”kanske hade räknat fel”.

Allt precis som vanligt.
Men Harold Camping gav inte upp. I stället kom han på att domedagen skulle inträffa 7 000 år efter att Noak seglade iväg med sin ark. Enligt Camping är det i dag. Klockan 18 skulle den slå till med full kraft – jordbävningen som skulle utplåna hela världen. Men när kvällningen kom till Nya Zeeland var allt precis som vanligt. Möjligtvis var det lite dimmigt i huvudstaden Wellington, men folk kunde ändå äta sin hangi i lugn och ro.

Spridit sitt budskap i flera år

Harold Camping har spridit sitt budskap om domedagen den 21 maj 2011 i flera år. Bara i USA sänds hans radioprogram på 66 olika stationer. Nu tyder det mesta på att vi får leva åtminstone till nästa år. Enligt Mayakalendern upphör världen som vi känner den att existera den 21 december 2012.

Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13060337.ab

Fler domedagsprofetior

Armageddon, Ragnarök, Domedagen, Världens ände, Jordens undergång… kärt barn har många namn. Här är några domedagsprofetior:

 • På 80-talet skrev amerikanen Hal Lindsey boken ”1980s: Countdown to Armageddon”. Den sålde bra. Under 80-talet.
 • På 90-talet hävdade ukrainskan Maria Devi Khristos att det skulle vara över den 10 november 1993. Hon hade fel.
 • Runt millennieskiftet fanns en allmän domedagshysteri men jorden gick inte under då heller.
 • Filmserien ”Terminator” har haft flera olika datum för jordens undergång. Det vanligaste är 21 april 2011, vilket uppenbarligen var fel.
 • I mars trodde flera domedagsprofeter att en supermåne skulle förstöra jorden.
 • Enligt Mayakalendern kan domedagen inträffa nästa år, 2012.

Vad tror NI om saken?
Åsikter – tankar?

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Ann-Sofie skriver:

  Jag har inte brytt mig om det där. Nånsin. Men idag tänkte jag lite på det, och fick fanimig dödsångest!
  Hur skulle jag hinna saga allt jag vill säga till alla viktiga människor? SKulle jag kunna se mina barn dö? :O

  Näe, det där tänker jag ignorera tills det är dags att möta skaparen på riktigt, förhoppningsvis kommer det som en överraskning så jag slipper våndas i förtid! ;)

 2. Andie skriver:

  Jag hade faktiskt ingen aning om att jorden skulle gå under förrens jag såg att alla verkade ha det som status på Facebook. Kalla mig avskärmad om du vill men jag läser inte tidningar eller ser på tv särskilt mycket, tycker att det mesta är dynga så även detta.

  Men att Moder Jord är sjuk är jag medveten om. Annars skulle hon inte visa sin frustration och ilska genom alla naturfenomen som har hänt de senaste åren. Men det tror jag inte har något med jordens undergång att göra. Hon tar bara hand om sig själv och rensar ut överbefolkningen (visst de låter kanske elakt och hemskt, med det är det jag tror).

 3. Mattias skriver:

  Jag tror att förr eller senare kommer det. Sen om det är naturkatastrofer eller om vi bombar oss själva till oigenkänlighet det återstår att se.
  Men jag tror dock inte det spelar nån roll om man är troende eller inte, katastrofer har en tendens att skita mest i vilket…

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com