Julafton 2007

Julen är barnens högtid. När man har barn blir julen genast mycket bättre och först då lär man sig lyckan av att GE. Man ser glädjen i barnens ögon, när de öppnar den där klappen som de önskat sig, som de drömt om och som de tjatat om i evinnerligheter. Man ser deras uppspärrade ögon när de öppnar det där paket som kom som en överraskning. Dessa förväntansfulla ungar som sitter och väntar på tomten som kommer med julklappar, ungarna som sitter och tittar på Kalle Anka bredvid sin mamma som sett samma förbannade program i nästan 30 år.

I år var faktiskt första gången mina barn fick träffa tomten. Mina föräldrar ”hyrde” en tomte i år. Tomten pratade med lite stockholmsk dialekt och kunde inte uttala barnens namn, trots att jag upprepade deras namn efter honom ett tjugotal gånger. Han hade problem att läsa etiketterna på klapparna med och var faktiskt ganska dryg, kan jag som vuxen tycka. När han läste ”Laaiti” så läste han det som det stavas och frågade om det var finska barn. ”Nej, det är från sydafrika” svarade jag kort. ”Jaha.. har du urprung därifrån?” frågade han och avbröt utdelningen för att samtala med mig. Jag förklarade som hastigast att deras pappa kommer från sydafrika varpå jag fick den vanligaste kommentaren jag alltid får om mina barn, att de ser väldigt LJUSA ut. ”Ja, kan bero på att Syd Afrika är ett VITT land..” mumlade jag. Efter att klapparna var utdelade tittade han på väggen där min mamma har fotografier och undrade om det fanns bild på pappan med. Nej svarade jag. ”Men där fanns klappar från pappan” sa han efter att han vid något tillfälle läst fel på etikett där det skulle stå ”God Jul Laaiti önskar mamma och phini” vadvid han istället hade läst ”… önskar mamma och pappa”. Nej svarade jag, Inga klappar heller.
Barnen var glada att tomten kom i alla fall, för dem är han magisk, för mig var han dryg.

Barnen fick det som de hade önskat sig, och lite till. De fick varsin radiostyrd monstertruck av oupa (farfar) och varsin radiostyrd racerbil av morfar. De fick pennor, kritor, pärlor, fler bilar, spindelmannensaker, transformers, pyjamas, Carebear Smartnalle till Laaiti och Lego, spidermankamera och verktygslåda till Phini osv. De blev väldigt glada för alla sina saker och naturligtvis skulle allt packas upp poch lekas med alldeles bums vilket innebar att det var massa smågrejor att ta med sig hem.
Mina föräldrar blev glada för sina julklappar de fick av mig med. Jag hade köpt ett presentkort till mamma på en tragus piercing, det önskade hon sig, lite badsalt & badkulor, och ett presentkort på en parfymeria på 300:-.
Pappa fick en kabel han hade önskat sig och ett presentkort på Claes Ohlson på 300:-. Claes Ohlson är en bra butik för min pappa, han verkade uppskatta julklappen i alla fall.
Och alla känner mig väl med, när de ger mig gåvor. Pappa gav mig saker han vet att jag behöver, mamma & vänner gav mig saker de vet jag vill ha. Jag blev mer än nöjd.
Men det som gjorde mig nöjdast – var att mina barn blev glada.

Det var kul att hela familjen var samlade. Phini och Laaiti blev glada att få träffa lillkusin Anton med, som hunnit bli en tjockis på 6 månader. Det är otroligt hu lugn & mysig Laaiti är mot bebisar.. han har verkligen en förkärlek mot små kultingar. Han kan vara högljudd, skrikig, bråkig & slå ALLA men aldrig en bebis. Han var lugn och med en massa kärlek i rösten när han hela tiden gick fram till kusin Anton & pussade på, kramade och gosade med.

Bilder från Julafton 2007.
Klicka på bilderna för förstoring

Benvärmare fluffisar
Mina benvärmare jag sydde afton till ära. 

Phini & jag Anton & jagLaaiti & jag
Phini & jag vilade efter maten innan jag gosade en stund med min brorson
Kolla in min fräscha Laaiti.. Najs..

Laaiti & Anton
Bildbevis på en kärleksfull Laaiti!

Julgran Phini väntar Tomten Radiostyrda bilar
Mormor & Phini väntade på tomten, vid den överunderfyllda granen innan tomten kom, klappar packades upp och allt började lekas med.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. MansonDust skriver:

  Men fy fan vilken jobbig tomte ! :O Tycker inte att okända ska lägga sig i & fråga sånt där, han vet ju ingenting om er. Han kunde lika gärna suttit inne pga mordförsök på er eller nåt annat, liksom.. folk bara antar att allt är bra. God jul i efterskott. :)

 2. Ninna skriver:

  ja den där tometen hade inte jag heller uppskattat nåt vidare.

 3. Mie skriver:

  Vilken hemsk tomte och han ser ju inte ut som någon i heller :O usch!

 4. Stina skriver:

  CP-tomte. Definitivt. Men, Sydafrika är inte ett vitt land, även om vita sydafrikaner vill försöka få det att verka som att så är fallet

 5. Jessica skriver:

  känner faktiskt glädjen i att ge redan nu :). Synd tomten inte lärt sig läsa, hyr en skånsk nästa gång ;)

 6. Tale skriver:

  Hm, I’m glad Santa were in Sweden before he came over here. When he came to us practise had made him perfect :o) But then maybe it’s easier to be santa at our house, because we have all presents from both us and the rest of the family under the tree. Santa just bring one present to each of the girls, that he and his small elfs have made up in their toyfabric at the north pole.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com