JÄVLA SKITMAMMA!

Barnen är lämnade på dagis, iklädda i shorts och t-shirt, som riktiga små sommarbarn. Morgonen var lugn även om Phini visade attityd mot mig. Han börjar bli en riktigt liten jävelunge. När jag sa till honom att tuffa till sig var det inte riktigt detta jag hade i åtanke. Han är uppnosig och kaxig och den respekten han alltid haft för mig verkar hamna nånstans i dimman.  Mina singelmorsor rill vänner med barn i ungefär samma ålder upplever liknande scenarion och vi sitter och diffust gnäller om 6-års trotsen som alla pratar om. Men min unge är ju 5½ intalar jag mig själv. Han är ju inte sex år ÄN. Men likförbannat är han uppnosig och visar temperament. Jag som alltid tackat min lyckliga stjärna att jag har en lugn och en vild unge. Nu har jag två. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta eller bara slå ungen på käften.

I morse var det först frukosten.
Jag: Phini, ät din macka.
Phini: Nej!
Jag: Jo, Phini, ät din macka nu.
Phini: NEJ! Jag vill inte! Jävla skitmamma!
Jag: Phini, du säger inte så till mig!
Phini: JO! Jävla skitmamma!!

Och jag blir nog mest förvånad först, för det är ganska otippat att det kommer från pojken som varit den lugna och mjuka och som haft stor respekt för mig. När det sen var lämning ville jag ha en hejdå-puss, som alltid annars. Han sa nej och jag frågade igen. Då sprnger han fram till mig och knuffar mig och säger åt mig att gå därifrån. Whaaaa! Så jag sa hejdå och sa att jag inte ville ha nån puss av honom när han håller på så.
Nu är det hårdhandskarna som gäller.

Nu på förmiddagen ska jag försöka hinna med allt det där som jag inte har kommit till skott med ännu. Ner till fotografen och få nya ID-bilder, sen in till hyresvärden och ändra namn på kontraktet, sen ner till banken och beställa nytt ID. Sen måste jag ringa och ändra tid på KK. De skickade hem en tid till mig igår, för nya undersökningar igen efter cellproverna men tiden jag fick passar inte för det är samtidigt som jag ska till BVC med Laaiti för hans 4-års kontroll.

14.4DA6 I posten igår fick jag även ett paket från Buzzador! Det är inte lika ofta längre men fortfarande lika uppskattat. Sist var det Neutrogena produkter som jag fick. Make-up remover och ansiktsvatten. Hur bra som helst och jag kan fortfarande rekommendera deras produkter. Det svider till lite på huden och blir kallt och man känner hur det går in på djupet, och det från någon som vanlgtvis inte använder massa krämer och tjohejsan.

Denna gången  fick jag 4 paket Kobbs thé. Jag vet inte varför de skickar ut thé som redan finns i handeln sedan länge men jag antar att det är för att dessa paketen är rättvisemärkta. Det var en annorlunda upplevelse att dricka lingonthé igår. Inte äckligt, men… annorlunda.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. S skriver:

    O_o vänta bara tills han gått i förskolan ett tag och lärt sig vad alla dom ”större” barnen i lågstadiet kan. Ve och fasa Lilla tonåren! (längtar nästan till riktiga tonåren)

  2. Lotta skriver:

    6-åringar e härliga *not*, från å vara änglar till å bli djävulen själv över natten. De är tyvär bara å stå ut å förklara att man inte gör så ( i ett par år). Även jag är en buzzador och jag älskar när de dimper ner paket, sist va de Flux flourskölj, ingen hit i smaken men effektiv.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.