Kaeli fick lila läppstift idag!

fs_470115965_42201_1282667215 Idag var jag på BVC med min älskade lillflicka. Oj som hon växer. Nu är hon inne på sin 10:e levnadsvecka och väger nu 4700 gram och är 56 cm lång. Jag bad om att få hennes mun penslad med den familjära lila vätska som jag fick med pojkarna eftersom Kaeli nu fått ganska mycket “torsk” (svampinfektion) i munnen. Hon rekommenderade sedvanliga vichyvatten men av erfarenhet vet jag att det funkar ganska dåligt. Jag har inte testat hemmakuren vatten/bikarbonat men om det återkommer eller inte blir bättre ska jag testa. Men hon penslade munnen på Kaeli och jag hoppas det blir bättre snart. Under tiden ska jag behandla med vichy vatten här hemma. Funkar inte det så blir det bikarbonatlösning. Hennes lila mun matchade iaf bodyn hon hade på sig idag! Som vanligt fick jag höra sköterskan säga “Så FIN hon är..!” och jag var tvungen att svara “det säger du säkert till alla.. det kommer nog med jobbet” och flinade lite. “Nej faktiskt inte” svarade hon och det lät faktiskt inte omöjligt för mig – Kaeli ÄR ju förbannat fin. Kaeli låg på skötbädden och tittade upp mot mig och log och jag pratade med henne och sköterskan sa “vilken fin kontakt ni har fått med varann!” Och ja.. Vi trivs ju med varandra. Vi älskar varandra. Hon vet att jag är hennes mamma och ger henne tröst, kärlek, mat, rena blöjor och kläder och varma underbara bad. Och hon ger mig lycka och kärlek och en förbannad massa MYS varje dag, Så ja.. vi har en fin kontakt, min dotter och jag.

Phini trivs i skolan och på fritids, än så länge. Laaiti börjar på dagis först nästa vecka och jag tror nog han LÄNGTAR! Ska bli skönt att återgå till rutiner och vardag med barnen och de kommer må så mycket bättre av det.

Och dagens visdomsord jag ‘lånade’ av en vän.

Rödluvan lyssnade inte på sin mamma, Pinocchio var en lögnare, Robin Hood var en tjuv, Tarzan gick utan kläder å lekte med sin "apa" och Snövit levde ihop med 7 män, den slampan, Pippi jagades av soc och Emil söp sig full i unga år. Det här växte jag upp med, så kom inte och klaga på hur jag blivit!

Inte konstigt att jag aldrig läst de sagorna för mina barn?

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Emma skriver:

    Hahahahahaha fan vad sköna visdomsord!!!

    Fan vad gött… Men å andra sidan kanske någon har lärt av sagornas misstag??!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.