Kaeli gav mig på käften.. på riktigt!

Ja, vilken personlighet. Vilken människa. Helt otroligt.

Jag kan inte minans att mina pojkar nånsin hade ett sådant temperament och humör som lillskiten Kaeli har. Hon är tuffare än de flesta, kan ni tro.
När middagen var serverad kallade jag in barnen till köket. Laaiti spelade spel på min iphone som han fick lägga undan, Phini lyssnade på musik med hörlurar på sin iphone som han fick lägga undan och Kaeli tultade omkring med Phini’s Nintendo DS. Jag sa till henne att vi skulle lägga undan den och sen tog jag den och la den på byrån och ungen fick värsta utbrottet. Hon kastade sig bakåt och jag fångade henne. Satte henne i stolen i köket och hon vädrade sina lungor med full kraft. Hon slängde sig bakåt och vevade med armarna och tog tag i allt hon kunde nå och öste det tvärs genom rummet. Hennes bestick, hennes mugg och hennes tallrik med mat vevades omkring.
Jag tänkte låta henne få sitt utbrott och tog upp mat till pojkarna och ignorerade henne efter att jag flyttat bak hennes stol så att hon inte fick tag i mer att kasta och efter att hon envist försökt klättra upp på bordet. Jag tittade på henne och frågade om hon skulle ha mat och hon stirrade på mig med sin numera signatur-bitch-look och SKREK ilsket åt mig. Ett vansinnes VRÅL. “AAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!” med ett abrupt slut på skriket och två sekunders tystnad innan hon fortsatte att gråta och skrika ursinnigt. Hon var pissed off. Alldeles skogstokig och det var faktiskt jävligt kul – förlåt, men det var det. Sen sträckte hon ut en arm mot mig, som om hon försökte få tag i mig så jag lutade mig fram – en mammas naivitet – jag trodde hon ville ha en tröstande kram eller puss. Hon fick tag i min arm, knep och drog mig närmare och just som mitt ansikte var nära nog och jag förberedde en tröstande kram så gav hon mig en riktig smäll rakt i ansiktet. PANG! Mitt i ansiktet, slog hon mig. Helt vansinnig! Jävlar! VAR fan kom DET ifrån? HON LURADE MIG!

Nåja, det redde ut sig efter en stund. Hon fick inte som hon ville: dvs spela DS.
Mamma: 1, Kaeli: 0.. även om jag fick en ordentlig vänsterkrok i nyllet.

Sen efter vårt kvällsbad, som Phini joinade, tog hon av sig byxblöjan och tultade omkring naken och jag såg inget fel i det. Kan väl vara skönt att lufta rumpan lite. Sen såg jag hur hon gick mot Phini’s ryggsäck och satte sig på den och hur hennes ögon blev lite röda som de kan bli när man krystar. “Nejje! vad GÖR du!?” utbrast jag och lyfte henne och såg att hon pissat ner hans ryggsäck som en annan kattunge. Och om det vore en kattunge hade jag satt den i lådan och talat om att det är där man pissar – så jag lyfte upp min mänskliga unge och satte henne på pottan och sa att det är där man pissar. Vi satt där en stund och hon gurglade och jollrade. Sen gick jag därifrån och efter en liten stund, (120 sekunder ungefär) gick jag in igen och såg att hon hade skitit i pottan. YAY!

 

Vilken händelserik kväll.
Vad hände med min söta lilla bebis och vart ifrån kom denna uppkäftiga 1,5-åring som slår både mamma och storebröder och skriker åt oss och skäller på oss – kaxigare och med mer skinn på näsan än vi tre andra sammanlagt. Jisses.. fortsätter det såhär så behöver jag i alla fall inte oroa mig för henne..? Eller bör jag oroa mig mer?
Ungfan.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Malin skriver:

  Herrejädrar! Undrar om det är hennes polska gener eller hennes Maddisgener? You’ll get your hands full, that’s for sure! :-D

 2. merlyn skriver:

  Hahaha Goa unge!!
  Får hon din käft och Martins humör ( tydligen ) så har du inget att oroa dig för haha däremot kommer du nog ha många ” krig ” med henne hahaha. Men goooo e hon!!

 3. Mattias skriver:

  Den ungen är för go :P

 4. nalle333 skriver:

  Tack för kvällens asgarv! <3
  Lilla goingen.. ;)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com