Kaffe?

Det är ju en självklarhet att man dricker Zoéga’s kaffe. Något annat vore otänkbart. Förr drack man Skånerost eller (i nödsituationer) Mollbergs blandning. Numera är deras sortiment betydligt bredare. De sorter jag brukar köpa är:

Zoegas Skånerost 500g vacpacZoegas Skånerost 500g vacpac
Zoegas Skånerost 500g vacpacBVsmall

I exakt den ordningen. “Black Velvet” testade jag först idag efter att ha sett reklam på tv. Den paketen passar liksom in i min inredning. Haha!

Till min kvarn (hela bönor) köper jag Forza & Intenzo.

Vilken Zoéga’s köper ni?
Om inte Zoéga’s – vilket kaffe?

Men egentligen undrar jag vilken typ av kaffekokare ni har? Jag har fått för mig att det är jävligt populärt med Moccamaster:

Jag ville ha en sådan innan, tills jag fick den jag har nu av pappa i julklapp – den har en kvarn inbyggd så man kan välja mellan malda bönor eller hela bönor, ställa in styrkan på kaffet och dessutom en timer så kaffet är klart på morgonen när jag vaknar.

Eller ni kanske inte är maniska kaffedrickare som jag & min familj…?

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Jeanette skriver:

  Melittas CaffeO Lattea kaffemaskin använder vi oss av, bara älskar min maskin!! Och till det såklart Zoéga`s. Men vi håller på att testa oss fram vilken av alla sorter (bönor) som passar oss bäst! Jag dricker ju som caffe latte och vill inte ha skitstarkt kaffe utan ”lagom” :) Tror jag hittat en smak… :)

 2. Linda skriver:

  Vi har en mocca-master, jättesnabb och jättefint kaffe blir det. Nackdelen är prislappen (men vi fick bidrag till den i julklapp). Sen ÄLSKAR jag Gevalias- Intensivo, men den är kanske inte något för någon som dricker kaffe ”svart”, jag har massa mjölk i :)

 3. Wousch skriver:

  Har en moccamaster hemma, fick den som bröllopspresent :) själv dricker jag enbart Zoegas kaffe. Just nu har jag fastnat för Blue Java (prova, den är god!), men tycker även om Black Velvet. Vad tyckte du om den förresten?

  Jag brukar även köpa den du har ovanför den lila, som brinner. Men jag minns inte namnet på den, känner bara igen designen :) den lila köpte jag förresten enbart för designen haha :D

  Manisk kaffedrickare? Märks det att jag är det? Hahaha

 4. Jessica skriver:

  Dricker inte så mycket kaffe men det blir zoegas mörkrost när vi handlar hem kaffe. Har en vanlig kaffebryggare men kommer önska mig en bättre när jag fyller år

 5. Elin skriver:

  Har sen jag flyttade ner till Malmö och märkt att verkligen alla skåningar köper Zoega så har ja g börjat köpa Lindvalls och då Brazil eller mörkrost efter som både jag och Lindwalls är från Uppsala :) Fjantigt i know men jag gillart

 6. Emma skriver:

  För mig dricks inget kaffe :P

 7. Kicki skriver:

  Nope inge kaffe för mig! Har försökt ”lära” mig utan framgång ;)

 8. patruska skriver:

  Moccamaster och zogegas skånerost är en självklarhet hemma hos mig. Jag antar att det har hängt med sedan barnsben

 9. emma g skriver:

  Vi har en moccamaster och är grymt nöjda! Sovjetiskt är det gevalia som gäller här! :)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com