Kalla mig gärna BITCH, men…

Tänk att det inlägget Ni ser ovan, som råkar vara ett av de kortaste inläggen i bloggen, föranledde så mycket skitsnack bland fullvuxna män. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det snackas oftast om att kvinnor är de som snackar bakom rygg och snackar skit om andra, att de skulle vara falska men uppenbarligen är det inte könsorienterat att vara sån. 

Inlägget, skrivit med humor och glimten i ögat, fick människor att kalla mig för en ”bitch” har jag hört. 

Jag, som såklart vet exakt vad jag skrev och vad jag menade förstår inte varför eller hur jag förärades med den fina titeln. Det ska tydligen ha varit elakt av mig att beskriva Magnus på det sätt som jag gjorde ovan. Som att jag skulle förlöjligat honom? Eftersom snacket som vanligt går bakom min rygg så vet jag inte exakt vad det är jag måste förtydliga/försvara – ingen har bemödat sig att fråga mig vad jag menade innan de snackade med andra om vad jag måste ha menat, så får jag försöka gissa mig till det. Var det kanske för att jag skrev att han inte var lika attraktiv just då? Jag vet inte Jag, men sällan har jag hört någon gå igång på sin partner som ligger dubbelvikt över toa med ulkanden, när de lägger en pizza som man säger. Nej jag var faktiskt inte sugen på att hångla upp honom. Ska jag be om ursäkt för det så, förlåt? 

Tillåt mig förtydliga.  

Har ni aldrig hört det skämtas om ”Ni vet när en man är riktigt förkyld?” – det var lite det jag var ute efter. Jag skämtade. Eller Ja, jag skämtade inte om att han var sjuk men sättet jag skrev det på skulle vara med glimten i ögat. Jag skrev ett inlägg om hur sjuk Magnus var (Han är fortfarande inte riktigt frisk) och det var skrivet med en humor och glimt i ögat som tydligen folk brutalt missade – såvida det inte var opassande? Jag vet inte och jag förstår det inte. 

Men han var väldigt sjuk, ja. Och givetvis var han gnällig och tjurig också som många andra när de är sjuka. Men jag kanske inte skulle skriva det? Eller skulle jag skrivit det på ett annat sätt? Jag förstår inte hur jag blev en bitch av den texten och någon av de som går omkring på Magnus jobb och visar inlägget för de andra kollegorna och kallar hans fru för bitch får gärna ta sig an att förklara för mig. Jag tycker det är enormt trist att Magnus ska få höra sånt på jobb av kollegor han kallar vän. 

Seriöst – vuxna män som plockar upp mobilen och visar kollegorna ”kolla vad Magnus fru skrev om honom, vilken liten bitch hon är” – på riktigt? Seriöst? Nu tror jag inte att dessa rörläggarna har för vana att läsa tjejbloggar, förmodligen har nån av rörläggarnas flickvän hittat min blogg och visar sin rörläggarkille och på den vägen är det. Det spred sig snabbt fick jag höra och det är så jävla onödigt. Onödigt att tro eller tycka att jag är elak mot Magnus och snacka om mig/honom/oss så helt utan anledning när folk inte har en susning.  För hade de känt mig så hade de inte ens reagerat på inlägget. Folk är alldeles för snabba med att döma. Bara sluta, för helvete! Tänk, människor, Tänk! 

Och sen fick jag höra att kommentaren om vabb och ”hans unge” föranledde en tro att jag inte tar hand om hans dotter. Varför? För att jag refererade till henne som ”hans unge”? Var det fel uttryckt? Är hon inte hans unge/barn/dotter/avkomma? Eller var det för att Magnus vabbar för din dotter? Jag förstår inte problemet där heller – det måste vara nått fel på mig och jag skulle verkligen genuint ha en förklaring till varför det är fel att Magnus vabbar för din dotter?

När E är sjuk så tar hennes mamma eller pappa henne till läkaren. När hon är sjuk så vabbar hennes mamma eller pappa för henne. Och jag förstår inte problemet med det? Det gör väl majoriteten av föräldrar.  När nån av mina barn är sjuka så tar jag de till läkaren och/eller vabbar. Om mina barn hade haft någon annan pappa de bor hos ibland hade jag som mamma föredragit att deras pappa vabbar för vårt gemensamma barn än hans nya fru. Jag förstår att inte alla håller med och det respekterar jag. Alla tycker olika. 

Att påstå att jag skulle göra skillnad på barnen eller inte ta hand om henne  bara för det är verkligen att lägga till en massa skit mellan raderna. Tolka något som inte finns. Det är befängt och genuint skrattretande och tyder på en oförmåga att kunna tänka rationellt. 

Vissa saker faller på Magnus när det gäller hans dotter. Saker som inte jag har med att göra. Frågor som rör hennes skolgång, boende och umgänge – det är frågor mellan barnets mamma och pappa. Inte mig. Jag har inget ansvar över henne. Hon har redan en mamma och det är fakta och verkligheten. 
Här hemma i vardagslivet är det ingen skillnad. Jag lagar mat till henne också. Kör henne till skolan. Magnus hämtar förvisso henne denna terminen eftersom hon slutar senare och jag kör redan flera rundor dagligen för att både lämna och hämta barn. Jag flätar hennes hår när hon ber mig, tvättar hennes kläder lika mycket som de andras barnens osv. Så jag förstår inte varför folk skulle tro att jag inte tar hand om henne för att Magnus vabbar för henne – eller om det var för att jag använde ordet ”unge” i min benämning.

Överlag är det inget nytt att jag känner mig missförstådd (Nej det är inte menat som ett buhu-tyck-synd-om-mig-moment) . Alla andra tycks helt jävla tappade. Men det kanske är så, det kanske är Jag? Kanske är det jag som ser saker annorlunda. Som säger saker annorlunda och Ja, uttrycker mig annorlunda. Jag är så rak i mitt sätt att vara, tänka, prata och skriva att det kan tyckas opassande eller elakt. Men ta det för vad det faktiskt ÄR.  

Exempel

 

Folk kan exempelvis tycka att jag är elak för att jag benämner mina/hans/dina barn för avkomma. Att jag använder just det ordet. Där har vi ett stort problem. Ordet avkomma har en negativ klang av någon anledning och om jag använder det ordet så reagerar folk som om jag hade kallat barnet för oönskad eller oälskad.  Och om jag benämner hans dotter för unge, i synnerhet då jag skulle påpekar att det är HANS unge så blir det ramaskri för att…? Ja där har ytterligare ett probleme för jag ser inte problemet. Jag påpekar det uppenbara. Hans barn. Inte mitt. Så när jag skriver att han vabbar för sin unge (Och det som gjorde mig glad med det var det faktum att han faktiskt stannade hemma från jobb. Han var sjuk men ville inte sjuka sig men när dotter blir sjuk så vabbar han såklart och han behövde vara hemma).

Fan vad rörigt detta inlägg blir när jag ska försöka förklara vad jag menade när jag knappt förstår problemet själv. Om folk bara hade frågat  mig rakt ut först så hade jag kanske kunnat bättre förklara. 

Magnus är hela min värld och det vet han om. Han är min sol, min måne och mina varje andetag. Det finns inte ord tillräckligt för att i skrift förklara vad han betyder för mig. Vi har ett fantastiskt förhållande. Vi grälar aldrig. Vi stöttar alltid varandra oavsett vad. Jag står vid honom och han vid mig. Jag vill alltid hans bästa och han mitt. Och antal kärleksförklaringär i hans ära finns fler än man kan räkna. Vi har alltid roligt och delar samma humor. Jag skrattar när han är uppkäftig mot mig och kallar mig sjuka grejor. ”Käften, din gamla tjockis” säger han och  vi skrattar medan andra kan tydligen tycka att vi är elaka.  Såna är vi och så skämtar vi. Ni skulle sett alla mail och sms vi skrev när  vi dejtade. Det första han någonsin sa till mig när vi träffades första gången vad ”Shit vad gammal du är!” Och med det sagt; Därför tog inte Magnus illa vid sig av mitt inlägg heller. Varför skulle han; jag var inte elak. Inte ens lite. 

Men jo – kalla mig gärna bitch, by all means. Men av RÄTT anledning.

 

Du gillar kanske också...

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com