ante omnis mea familia

Kan man förgås av trötthet?

Jag undrar om man kan dö av trötthet? Kan man vara så trött att ögonen inte har något annat val än att klibba ihop sina ögonlock för den absolut sista gången? Eller tänk om tröttheten vore en dödsförklaring – att man helt sonika somnar på plats där man står i ICAs kö till kassan, somnar och trillar med huvudet först på rullbandet bredvid tomater och avocados och slår upp skallbenet, förblöder och dör – till följd av trötthet. Står det så i obduktionen i så fall – patienten somnade ihjäl ? Om man kan det så blir jag nog lite rädd för jag är ovanligt trött på sistone.

Igår satt jag med fotoalbumet ganska mycket. Det tar sin tid när man ska klistra och skriva och dekorera och ha sig. Jag fick så förbannat ont i ryggen av att sitta där så jag fick ta många pauser och blev ganska nöjd med de flesta sidorna.

bild 034 (Medium) bild 035 (Medium) bild 036 (Medium) bild 037 (Medium) bild 038 (Medium) bild 039 (Medium) bild 029 (Medium) bild 031 (Medium) bild 032 (Medium)     bild 030 (Medium)

Mina söner var överaktiva och varannan minut eller så hade jag god lust att bakbinda dem och sätta munkavel men jag förmodar att det också är olagligt? Lillkillen Laaiti har ingen respekt överhuvudtaget och det gör mig vansinnig när jag är väldigt allvarlig och arg och tillrättarvisar en 4åring som bara skrattar mig rakt upp i huvudet. Det är då jag INTE tycker om hans annars så vackra leende. Han skrattar och ler alltid. Konstant. Oavsett om jag busar med honom eller skriker på honom. Och jag förstår inte varför barnen bara lyssnar när jag skriker? Varför måste jag alltid skrika? Ett tag undrade jag om Laaiti hade hörselproblem efter sin öroninflammation men enligt läkaren hör han bra. Det var självaste fan..
Och Martin lyssnar de inte alls på, överhuvudtaget. Jag frågade Laaiti en dag, varför de inte lyssnar på Martin. “Mamma.. han skriker ju inte!” svarade boetie. I och för sig.. det gör han inte.. men jag trodde han hade mer pondus i sin röst ändå? Jag föredrar det såhär, att han INTE skriker på mina barn, för det klarar jag så bra själv. Vi hade familjerådgivning vid lasagne och sallad igår där jag sa till pojkarna att de faktiskt SKA lyssna på Martin med, Tiden får utvisa hur mycket de tog det till sig.

Och inatt, som de flesta andra nätter vaknar jag och Martin av WWE i sängen inne hos oss. Phini (snart 6 år) och Laaiti (4½) kommer in till oss nästan varje natt. Eftersom de nu är så stora och inte får plats på samma sätt som när de var små, så slåss de om platsen, sparkas, boxas och skriker. Och det är allt annat än ett trevligt sätt att bli väckt på mitt i natten eller en alltför tidig morgon. Och jag tycker faktiskt att de börjar bli för stora för att krypa upp i min säng varje natt. Jovisst är det mysigt, men när är det egentligen dags att sova sjäv HELA natten? Och hur får man dem att stanna i sin säng? I natt/morse runt 03 var det dags igen. De började slåss i sängen och jag hörde Martin säga till dem att gå in och lägga sig i sina egna sängar. hans irritation kunde man känna på långa vägar, vilket är förståeligt eftersom han ska upp tidigt. Pojkarna lyssnade som vanligt inte, men efter en stund gick de in i sitt rum men kom tillbaka igen. Martin hade lagt sig i soffan och jag sa till pojkarna att gå in på sitt rum och sova i sina egna sängar, speciellt eftersom de slåss mitt i natten i min säng. Det blev gnäll och tårar men in i sitt rum gick de, och somnade om. Martin låg kvar i soffan men när jag vaknade av klockan lite efter 06 låg han bredvid mig igen. Jag tog en diskussion om detta i morse med pojkarna.

Och skrutten i magen – well, enligt beräkningar baserade på SM (sista mens) så är jag i vecka 6 nu (v5+3). Jag tillhör den kategori gravida som plöjer info från alla håll och kanter och det är verkligen på gott och ont och man får verkligen sålla ut infon och ta en del med en nypa salt. Vissa sidor på nätet där man skriver in uppgifterna så slussas man att läsa om utveckling i vecka 5, andra sidor slussar till vecka 6. 
Har nån av er nått tips på en bra, tillförlitlig sida?
Och Martin läser i boken som jag fick på MVC när jag var där på hälsosamtal och han verkar tycka det är intressant och gottar sig åt att han nu kan säga till mig vad jag får och inte får äta, vad jag måste och vad jag bör och det ena med det fjärde.

Vi kan ju bo kvar i trean i alla fall i två år till. Skrutten kommer ju få sova hos oss ett tag. Sen är det större boning som gäller och jag börjar faktiskt tänka lite mer åt hyra hus – hållet. Men jag har problem att hitta nån som hyr ut hus i vår lilla by. Tips på att hitta hus att hyra i Staffanstorp?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tankar om “Kan man förgås av trötthet?”

%d bloggare gillar detta: