Kan man vara FÖR öppen?

flowers Jag har fått höra det förr. Att jag skriver för mycket. Lägg vikt vid FÖR. Jag har ju inga hemligheter. Jag är ju så jävla öppen man kan bli. Människor behöver inte fråga mig någonting om de läst min blogg för här står allt. Allt om mina tankar, mina känslor, mina värderingar och självaste grundstenarna i mitt liv. Allt som händer mina varje dagar skriver jag här. Det enda som aldrig någonsin publiceras är mina vänners hemligheter. Ett löfte är ett löfte.

Och det är på gott och ont men i slutändan är det oftast bara jag själv som får konsekvenserna av det hela. Ibland kan andra drabbas med men det har inte varit min avsikt och jag har aldrig önskat det så. Saker som för mig inte är någon "big deal" kan vara förbannat viktiga grejor för andra och ibland kan jag ha svårt att se det. Så jag kan inget annat än att be om ursäkt för de som fått några konsekvenser ur mitt bloggande – jag kan inte få det oskrivet men jag kan däremot lära mig utav det och inte göra om det.

Jag är inte mer än människa och jag är varken perfekt eller fullärd. Jag lär mig fortfarande och du vet vad mnan säger – man får helt enkelt lära av sina egna misstag. Det går inte att andra ska varna en och tala om för andra hur de ska eller inte ska göra, man lär sig själv. Det är alltid smällen som tar hårdast.

TILLBAKA TILL BARNDOMEN…
Och jag vet inte vad det beror på, att jag är så öppen. Men om jag ska psykoanalysera mig själv en stund och göra en "Freud" så går vi tillbaka till min barndom. Min barndom som var så full av buksmutsiga hemligheter att jag nästan vill spy när jag tänker på det. Hur jag skrek inombords för att få ut allt jag hade inom mig och när den dagen kom då jag öppnade munnen och orden äntligen fick en mer konkret form och förvandlades från tankar  och känslor till ord som andra kunde förstå så kunde jag helt enkelt inte sluta. Jag kunde inte sluta att prata om mig, mina tankar, mina känslor och allt som hänt mig och händer mig. Det bara forsade ur som som ett vidöppet vattenfall och har inte slutat sedan dess. För varje ord jag yttrade läktes en bit av min själ. Och min själ, ska ni veta,. har fått läka mycket och är i fortlöpande process om detta. Och varje bit som läkts av mig kan påminnas vid en ärrbildning som blivit lite segare, lite tjockare och lite svårare att ta sig igennom. Snart är hela min själ en enda stor ärrbildning. Och jag vill se det som att jag är stark – jag lever fortfarande eller hur. Och det ska mycket till för att jag ska knäckas. Och mycket tack vare att jag skrivit ut allt jag tänkt och känt sedan jag var barn.

EXEMPELVIS….
Men det är för mig. Kanske inte för alla. Låt oss säga att  jag skriver om min och Lottas utekväll och vilka extrema saker vi gjort och sagt. Det finns ALLTID någon som opponerar sig som har åsikter om det ena än det andra och väldigt många människor där ute är intrigmakare. De älskar intriger och konflikter så det griper tag om varje möjlighet att ställa till jävelskap och utnyttja det emot en. För min del är det jävligt lugnt – jag kan ta det. Jag kan ta för mig, svara för mig och stå upp för mig. Men tänkte jag ens på att jag faktiskt hade skrivit om Lotta med som kanske inte ärt beredd på att kanske hennes familj eller vänner hoppar på henne..? Då ska hon helt plötsligt försvara sig för någonting JAG har skrivit och hur schysst är det av mig, som hennes vän..? Hur vet jag om hon kan eller ens vill ta det..? Sådant har jag faktiskt inte tänkt på.. Och för att poängtera: Ovanstående är ett EXEMPEL – det har inte hänt (till min kännedom) och ja, jag har fått tillåtelse av Lotta att använda henne som ett exempel. Så fuck you.
Vidare har jag bloggat i snart 8 år och har faktiskt koll på vad man lageligen  kan och inte kan skriva – jag filosoferar nu mer i den moraliska biten.

Kan det vara så att jag faktiskt skriver för mycket..?
Hur ska jag kunna veta vad jag kan dela med mig och inte..?
Finns det någon guide om hur man bloggar bäst om personliga saker?
Vem avgör egentligen det?
Kan jag skriva om mitt jobb och vad jag gjort..? Ja, om det inte påverkar mina kunder eller mitt jobb, tycker jag. Jag utelämnar ingen.
Kan jag blogga om mina kvällar ute med mina vänner och vad som egentligen hände? Ja, men i fortsättningen får jag helt enkelt poängtera mig och nte utelämna mina vänners förehavande. Just in case.
Och mitt privatliv då?
Om jag skriver om männen i mitt liv..?
För att undvika rivalitet och maktspel får jag kanske hålla alla männen på ett och samma ställe i missmaddis snusk framöver, (som är en lösenordsskyddad blogg) vare sig det är ett engångsligg eller en potentiell pojkvän eller en kille jag bara druckit kaffe med.

För tydligen är det så att vissa killar och män jag träffat fortfarande läser min blogg. Helt plötsligt hör man av någon av dem och om man går tillbaka imin blogg kan man nästan luskat ut vad de har läst, faktiskt. Jag trodde det var tjejigt att hålla på så, men där har vi tydligen någonting som inte skiljer våra kön åt.

Så jag antar att missmaddis snusk kommer uppdateras inom kort.

För män.. vem fan vet hur de tänker?!

Du gillar kanske också...

26 svar

 1. Sarah skriver:

  Ja, du skriver för öppet, men, du står för det du skriver, och på något sätt hade det blivit konstigt om du helt plötsligt en dag inte gjort det.(skrivit öppet) Det känns som att läsa en väns blogg när man läser din, kanske därför den är så beroendeframkallande, man gråter, våndas och garvar om vartannat. Jag älskar att du skriver ”för” öppet! Jag älskar och är beroende av din blogg (och skäms inte ett jävla dugg för att erkänna det)
  Och ser fram emot den dagen din bok kommer ut (jag köper två, MINST)

  Så smicker smicker …bjuder jag på i dag :D

  Och gubbar, vem fasiken ska någonsin kunna förstå dom? Men självklart är de mer ”tjejiga” än vad vi tror, de är bara bättre på att dölja det.

 2. anna italien skriver:

  Det är faktiskt lite sådär halvt löjligt, var har du nu skrivit något som kan vara sådär jobbigt så att andra måste gripa in och attackera dig och dina vänner? det är en jäkligt bra fråga… jag har läst hur länge som helst, och det som kanske, men bara kanske (har noll aning eftersom jag inte läser dem) kan väcka uppsyn, är de låsta inläggen, men jag, precis som många andra har inte tillgång till att läsa dem, utan det är bara dina närmaste som har. så liksom.. vad har folk att bli så sura över?

 3. Suss skriver:

  Med andra ord måste jag få lösen till din snuskblogg *ninja*

 4. Emma skriver:

  Meeen jag har tappat bort lösenordet till MM snusk!

 5. Ulrika skriver:

  Har du bytt lösenord till snuskbloggen?
  Får inte det sparade lösenordet att logga in, så jag antar så är fallet.. :I

 6. Isabella skriver:

  Finns det någon möjlighet att få lösenordet till den låsta snusk bloggen? Jag bara älskar din blogg och att du skriver ”för” öppet! :) Intriger och ett liv som verkar för ”bra för att vara sant” (missförstå mig rätt – alltså det händer något hela tiden). Som en bra bok där man får tillgång till ett nytt kapitel varje dag. Keep up the good work! *hah*

 7. MansonDust skriver:

  Men ååh, missmaddis snusk har jag glömt bort ! *iih* Kan man få adressen + lösen ännu en gång ? Sist jag var inne på den sidan måste ha varit förra året nån gång.. :S

 8. Ida skriver:

  Jag gillar din blogg just för att den är så öppen och ärlig! Du hymlar inte med vad du tycker och känner, fram för fler såna ärliga raka människor! *rock* *cheer* *kjerlek*

 9. Isabell skriver:

  Jag har läst din blogg ett tag nu och tycker att den är bra just därför att du är så personlig! Det handlar inte om en massa ytligt tjafs, utan det handlar om dig och dina tankar, och det är det som gör det så härligt att läsa och så beroendeframkallande! :)
  Så länge inte någon tar illa upp av att du skrivit om någon alldeles för personligt (så länge du skriver personligt om dig själv är det väl ingen som kan klaga??) så säger jag: FORTSÄTT SÅ!
  Om du lämnar ut lösenordet till de skyddade inläggen/”snusk-bloggen” till främlingar så skulle jag tycka det vore kul att få läsa.. :)

  Hejja Miss Maddis!! *cheer*

 10. Karin skriver:

  Jag gillar också din blogg just för att den är så öppen, du vet nog själv vart din gräns går. och jag skriver som de andra… någon möjlighet att få lösenord och adress till den bloggen också?

 11. Martina skriver:

  Visst det kan vara så att din blogg är för öppen, men det tror jag även är en av anledningarna till att jag oc många andra med mig läser din blogg. Vi vet att du är ärlig och skriver intressant.

  Sen när det gäller att du skriver om dina kompisar, jag tror faktiskt inte att de kanske bryr sig jättemkt. De vet att du bloggar. Men visst är det ngt pinsamt/ngt man ej vill ska komma ut så kanske du bör fråga dem innan du skriver. Men har du klarat dig såhär länge utan att någon sagt till så…

  Sen killar.. Dem är lika nyfikna och intrigmakare som vi tjejer. :P

 12. Martina skriver:

  Just det, som ngn sa så hade du bytt lösen till MM snusk. Då behöver jag nytt lösen/användarnamn med om jag får *rock*

 13. Filippa skriver:

  Jag tror det är många med mig som följer din blogg just för att du är så ärlig o öppen! *beroende*
  Du drar dig inte för att skriva om vad som faller dig in o det gillar jag! So, keep up the good work! *clap*
  (Hur får man tillgång till MM snuskblogg, tro? ;) )

 14. Vallie skriver:

  vad är det jag ser? Har du en MM snuskblogg med? Och jag som trodde jag hade läst i stort sett allt du har skrivit från gammal gammel bloggen tills nu och så har du en snuskblogg med. ;P Skulle man kunna få läsa där med?

  Btw, jovisst, ibland skriver du för öppet. Å andra sidan är det så du är som person. Jag slår vad om att du är lika öppen när du umgås med folk som du är när du skriver här. Och om det bara är grabbarna som blivit ”dumpade” som klagar, så är det inget att bry sig om, de letar säkert efter saker att klaga på iaf.

 15. Sandra skriver:

  Jag har bara gammalt lösen till snusk bloggen, kan man få det nya lösenordet? Jag älskar din öppen/ärlighet men själv råkade jag illa ut när jag var lite för ”öppen” på min blogg så nu använder jag knappt några namn om jag skriver om vänner utan bara bokstäver och så skriver jag aldrig om mitt jobb längre för där finns det gått om idioter som vill fördärva! Keep up the good work tjejen, vi älskar din blogg och ändra dig aldrig! *rock*

 16. Tessan skriver:

  Jag läser ju just din blogg för att den är öppen och ärlig. Som någon annan skrev tidigare så hade det blivit konstigt om du slutat skriva som du gör… I min mening är den ju beroendframkallande.=) Nä, ”keep up the good work”!

  Adress o lösen till den där snuskbloggen hade inte suttit helt fel… :)

 17. Linda skriver:

  Jag håller med Tessan, jag tar gärna del av adress och lösen om jag får :)

 18. Anne skriver:

  :* Du är vuxen,rak,go,en tjej med huvudet på skaft.En duktig mother.Bloggarna vill ju se och läsa om din vardag, de som inte klarar det här får väl stänga av webben.Du gillar ju svart och där kan man se att du är en energislukande tjej.Du har all rätt att känna dej lycklig.Sedan ska man inte vara alltför förståndig ”då missar man bara en massa roligt” *tihi* Ha D gott i värmen och var rädd om dej.
  KRAM Faster ANKA

 19. Saija skriver:

  Får jag också lösen?
  Jag hade ju det förut… Får man läsa dina låsta inlägg här på bloggen med eller är det bara för närmaste familj och vänner?

  Hör gärna av dig! Kram Saija

 20. Anna skriver:

  Jag håller med dom andra som har skrivit här.. Vi gillar ju att läsa din blogg just för att du är öppen ärlig och rak. Sen kanske du får tänka på om du skriver om en ute kväll vad du ska ha med för att inte lämna ut någon annan för mycket.. Men åandra sidan så tror jag du känner dina bästa kompisar så bra så du vet om du får skriva om dom eller inte. Snusk bloggen hade jag också glömt bort.. Användar namn och lösen tack om man får… :)

 21. Caroline skriver:

  Åhh jag har tappart bort lösenordet till snuskbloggen ju:/ Hoppas du kan skicka de igen=)

 22. Emma skriver:

  Jag sållar mig till alla andra som skrivit och undrar om även jag kan få lösen och adress till MM snusk =)

 23. Dizzy skriver:

  Jag tycker det bästa med blogg är juh För att skriva av sig precis som du skrev och jag gillar din blogg För nu när vi inte ses så ofta e jag alltid och läser din blogg. Jag tycker att du ska fortsätta skriva som du vill. Jag vet du håller säker hemligt om man säger du ska. Jag älskar dig gumman bara så du vet. E hemma igen tette kommit på besök. Kram

 24. Em skriver:

  Precis som många före mig har skrivit, älskar jag att läsa din blogg eftersom den är så öppen. Om du trivs med att skriva så och det inte skadar någon annan och självklart inte dig själv, är vi en hel dröse läsare som blr lyckliga! Inte för att vi gottar oss i hemskheter utan just för att det är så spännande att få följa med någon annan i allt i vardagen! Jag läser din blogg varje dag och igen, som en perosn före mig skrev – det är som en riktigt bra bok där man får tt nytt spännande kapitel varje dag! Om du är på lösenordsgivande humör till snuskbloggen – count me in!

 25. Emma skriver:

  Hörrödu du har minsann aldrig skvallrat till mig om någon snuskblogg?

  Och ja, man kan vara för öppen, men det är nog hårfint om du är det. Jag tycker att du och din blogg är helt galet härliga.
  När det gäller huruvida man utelämnar någon annan eller inte så är det nog någor åtminstone jag har försökt tänka på i min blogg, jag brukar försöka fråga först om det är okej att lägga upp en bild eller sådär eller fråga om jag får skriva om en viss grej – men alltsomoftast är det ju okej! *love*

 26. Therese Anerland skriver:

  Ja du är öppen och ärlig men det är ju därför som du har så många läsare.
  Vi sympatiserar med dig och gråter med dig mm.
  Jag tycker att du är riktigt duktig på att skriva oavsett vad det än gäller.
  Så nu längtar jag efter ett lösenord till maddis snusk *kjerlek* Om jag får?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.