Karma – breakups

Hur kommer man egentligen över någon efter ett väldigt långt, och i bland turbulent förhållande? Finns det några guidelines? Finns det några saker som gör det lättare respektive svårare?
För oavsett om det är en ”bra” breakup – trots att det kan vara ett gemensamt beslut så är det alltid tufft och omständigt. Det är rutiner som ändras, vanor, bostad, omgivning och i vissa fall vänner som antingen fallerar eller kommer tillbaka.

I mitt liv har det varit, på gott & ont, många som gått skilda vägar det senaste året. Det verkar som om det ligger i luftem att förra året och detta året ska vara förändringarnas år.

För mig har mina breakups varit både och. Jag hade en lätt breakup & en förbannat tuff.

Vid min första skilsmässa var det mer en befrielse. Jag grät inte av längtan, kärlek eller saknad. Jag mådde förhållandevis bra; jag lämnade honom för ett bättre liv. Men klart att det var jobbigt, jag hade ju egentligen inget eget boende. Jag tog inte med särskilt mycket heller. Min säng & min dator, min tandborste, i stort sett och lämnade honom med resten. Han fick ta räkningrna som var kvar, han fick ta hunden, möblerna, alla minnesgrejor som foton och brev. Karma – det fick jag igen, dubbelt upp.
Jag gjorde inte rätt när jag lämnade honom, jag gjorde det inte schysst alls och det vet jag om nu. Det har jag betalat för.
Efter att jag lämnade honom hade vi ingen kontakt. Det var en ”cold turkey-break up” och allt dog för mig i samma sekund.  Det var lätt att gå vidare.

Med min andra skilsmässa var det motsatsen. Det var hjärtskärande, omtumlande och överväldigande. Jag grät av längtan och kärlek. Då fick jag sona för mina tidigare synder och blev lämnad kallt med allt. Jag blev lämnad med barnen, hunden, räkningarna, möblerna och alla minnesgrejor som foton och brev som jag för övrigt än i dag stöter på lite här och där i hemmets skynmda vrån. Och jag vet att det finns fler flyttkartonger i källarförrådet som aldrig blev uppackade, som jag drar mig för att ens ta itu med.
Det hade varit så mycket enklare, tror jag, om även denna breakup hade varit mer ”cold turkey” från första början och att vi inte haft kontakt med varandra men det funkar inte så när man har barn. Barn ska lämnas över, kontakt bör hållas för barnens skull. Den kontakten fungerade inte heller och det gjorde saken svårare. Det var svårt att prata med mannen som jag älskade, som lämnat mig, som nu ersatt mig, och vara sårad men uppträda kallt och sakligt för barnens skull. Jag fick inte möjlighet att läka mina sår och verkligen gå vidare, det revs upp varje gång jag fick sms eller telefonsamtal från honom. Det gick inte ihop.

I 7 månader åkte barnen fram & tillbaka. De senaste 9 månaderna har han inte träffat barnen. Men vi har haft kontakt, sporadiskt. Men det verkar vara slut med det nu och först nu – hela 16 månader post seperation börjar min ”cold turkey breakup” – när man kan frigöra sig fullständigt – då man inte har någon kontakt och man kan börja lägga det bakom sig och placera det i lådan märkt ”FÖRFLUTET” – för hur förflutet är det egentligen annars, om man stadigvarande har kontakt hela tiden? Så resonerar  jag.
Och ja, för övrigt har jag bytt telefonnummer för att se till att min cold turkey återupphålls.

Och vid min andra skilsmässa står det mig nu klart att jag nu fick sona för hur jag själv gjorde mot min första man. Karma – jag fick igen det. Dubbelt upp & jävligare.

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. Tale skriver:

  Sorry to say it it, Maddi. But I don’t think you can truly have a cold turkey breakup when you have children! Your ex will always lurk in the background when ever you see or talk to your children. And feelings are bound to raise to the surface every now and then. Next week when you can see something that reminds you of his father in his eyes. In 10-15 years time when one of the boys get a girlfriend and either treath her like his fater treathed girls – or the opposite way, you will think of him. When you get grandchildren and can see that even they have small glimts of him in them…
  People often says there are two kinds of break up: good ones and band ones. I think the distinction between breakups with or without children is much bigger!

  My parents divorced when I was 3. A ”good” divorce. Even if the breakup had involved a third part, they kept friends because of me. Talking together often, agreeing on my upbringing, not moving to further apart than walkingdistance for me, celebrating my birthdays together, a good scedule for when I was to be where and so on. My father to this day never ever said a bad word about my mother. And my mother didn’t either. Until the day I was 13 and came to her and said I wanted to go and live with my father. For then years she had thought she had gotten over him completely, had contoll over what ever guile and anger she had felt. Until I came and fucked things up. Feelings came to the surface again.

 2. Anna skriver:

  Jag håller med Tale det kan va svårt det där när man har barn tillsammans. Han kommer ju alltid finnas där på något sätt. Även fast han inte gör det just nu.. Men det kan ju hända när barnen är äldre att dom vill ta kontakt med honom. Kanske för att tala om vilket as han är/var eller kanske bara för att dom är nyfikna på honom… :) Men jag håller med dig ang det där med karma..

 3. MaddeMad skriver:

  Håller med dig fullt ut med karma. Som tur e så har du mkt gott framför dig snutt! :D

 4. Nettan skriver:

  Intressant inlägg…, det ligger mycket i det du skriver…

  Du är klok, du är utlämnande, du delar med dig av dina tankar, känslor och ditt liv…
  Du har verkligen talang att skriva… I love it!

  Från det ena till det andra…
  En kort fråga:
  När skedde din viktoperation? Under ditt första eller andra äktenskap…? Hade din ”förändring” i sådana fall nån betydelse för att det tog slut..?

 5. Louise skriver:

  Jag tror åxå på karma.. Men som tur är så e den separationen över nu! Och du har massa bra att se fram emot! <3

 6. Faster ANKA skriver:

  I ditt första äktenskap var du ung,knappt vuxen,man är inte mogen då på alla krav som ställs på en, så då kan det bli såååå.Det är ingen som är helt fullkomlig.I ditt andra är jag rädd för att du inte fick eller förstod hur viktigt det är ,att bekräfta sig själv.3 saker vill jag ge dig.TRO,TILLIT,SJÄLVKÄNSLA.men även viktift att bekräfta andra då mår man bra i både kropp,hjärta o själ.O de; är du bra på, det kan man läsa här.Livet är som ett pussel man letar alltid efter en nästa bit??????Kram Faster ANKA

 7. MaddeMad skriver:

  Du Maddi!!!!! Som vanligt så röstar jag på dig. Kom till bloggtoppen där en Lindas Lya el nått låg 1:a. Nyfniken som jag är så gick jag in där. Jag läste något som jag tyckte att de inte hade någon clue om och ”du känner mig” som jag är så ville jag kommentera ett inlägg jag kände att jag bara MÅSTE kommentera. MEN det gick inte… bloggaren ska läsa & godkänna det först! Snacka om att jag höll på att tappa hakan. Denna & en låst blogg ligger 1:a & 2:a. Jag fattar nada!!!!
  E folk så ytliga?
  Fan vart är världen på väg egentligen????
  Du har haft över 300 besökare idag men har fått 163 röster hrm…..
  Som sagt vart är världen på väg?

 8. Therese Anerland skriver:

  Jag hade en jävligt jobbig separation med mitt ex. Och jag blev den som kastades ut från vårat hem med nästan ingenting. Och jag tog det jävligt hårt eftersom det inte var jag som hade gjort fel utan han.
  Men precis som du säger karma.
  Jag är lycklig och fortfarande kär i min nuvarande sambo efter 5år, medans han blev bedragen och dumpad flera gånger.
  Det är karma.

 9. Mia skriver:

  Jag tror på återfödelse.. å min moster som är ett medium som även e en vägledare för mig..hon berättade att mitt ex och jag har varit nära varandra i tidigare liv där av att vi fortfarande känner för varandra…ej som par utan mer som ”syskon” kärlek.. Vi har så starka band mellan oss så jag fortfarande känner när han mår dåligt.. jag har försökt stänga av de banorna men min moster förklarade då de att vi e starkare sammankopplade än att bara klippa av de… De kan va ganska jobbit att ha den kopplingen… Speciellt när jag har träffat en underbar kille som jag älskar över allt annat…

 10. missmaddis skriver:

  Mia:
  Jag vill gärna träffa din moster :)

 11. Mia skriver:

  De e inga problem att träffa henne… =) Hon tar emot hemma hos sig (lite utanför Eslöv) men har även över telfon..

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com