Karmas högra hand

Idag, mina kära vänner vill jag belysa ämnet KARMA. Vida känt begrepp för oss flesta men dessvärre inte många som tänker på det. Karma – what comes around, goes around. Jag och min väninna Madde har pratat mycket om det och vi delar åsikter om ämnet.

Jag har under årens lopp följt vänner och bekantas liv och sett saker de har gjort och sagt som genererar dålig karma. Men jag står vid sidan om utan att ingripa – för att jag inte behöver. Karma; it kinda creeps up on you och förr eller senare biter det en i arslet så det märks ordentligt.

Ni har kanske hört det: For every action there’s a reaction.
Och så är det.. Någonstans i slutändan väntar det. Sanningen kommer alltid fram på något jävla sätt vare sig man vill eller inte. Om man gör ett dåligt val får man vara beredd på att man får betala för det, för så fungerar det här i livet.

Jag har själv fått min beskärda del av karma och önskar jag kunde säga att jag lärt mig men fuck, man är aldrig fullärd. Men den viktigaste läxan jag lärde mig var om hämnd. Man behöver inte hämnas på de människor som gör en illa; karma fixar. Men sen kan hämnd även innebära att man hjälper karma på traven lite. För det finns tillfällen då man faktiskt kan göra det, inte ofta – men det finns.. Och genom årens lopp har jag öppnat mina ögon för dessa tillfällen, jag är inte dum – jag är en kvinna och jag spelar på det. Och jag ser det inte som om jag är hämndlysten alls, jag vill hellre se det som att.. jag är karmas högra hand och jag får mina händer tvådda.

Jag ser idag hur vissa jag känner lever i sin egen bäddade säng och intalar sig att det är otur. Men om de ser tillbaka på sitt liv i någon minut så ser de att det egentligen är deras eget fel, att de själva satt sig i den sitsen.

Det jävligaste är att ibland vet vi inte vad som är rätt eller fel. Vi har ju inga guidlines egentligen. Mamma lärde mig inte ALLT om livet. Vi kan göra någonting i tron om att det är en god handling men i slutändan får vi en sådan jävla baksmäll utan dess like och först DÅ lär vi oss att det där faktiskt var en jävlig kass sak att göra som sköljer över oss med dålig karma. Och sen står man där med hakan mot knäna och undrar vad fan som hände. Det är då vi kallar det att vi lärt oss vår läxa och kanske inte gör samma sak igen.

Jag är inte perfekt, oh shit, långt därifrån (eller hur LOTTA). Men jag försöker i alla fall, tro det eller ej, Lotta, att inte göra alltför jävliga saker. För jag vill verkligen inte ha karma bitandes i mitt arsle. Men jag vet att jag med säkerhet kommer göra väldigt kassa val i framtiden men jag är åtminstone beredd på att ta mina straff.

Så nu är det bara att vänta in karma och se om jag gjort några dåliga val på sistone…

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Lotta skriver:

  Jag vet min vän att du försöker. Du bara misslyckas på vissa plan *studs*

 2. Anna skriver:

  Ja det är sant det du säger.. Men det där med hämd är verkligen svårt att låta bli ibland.. För ibland så får man i sig en liten jävul *devil* och då är det svårt att låta bli..

 3. Sarah skriver:

  Gåtor gåtor gåtor..
  Jag fattar nada..
  men det där med karma, fattar jag klart och tydligt! (:

 4. Sandra skriver:

  Jag vill starkt tro på Karma & ödet.
  Allt borde hända av en anledning, jag hoppas otroligt mycket på att de som gått bakom min rygg, de som mobbat mig genom alla år & de som helt enkelt inte är värda lycka ska få känna av det någon gång.
  Jag må vara bitter, men ännu mer rättvis *huh*

 5. MaddeMad skriver:

  Så sant girlfriend så sant! *clap*

 6. Emma skriver:

  Jag brukar skylla på dålig karma när allting går åt helvete på jobbet – men bara för mig. Alla adra står lugnt och fint och har det så bra så, men jag får slita som ett djur. Tack och lov händer det inte sååå ofta – kanske är jag ganska snäll ändå. :D

 7. Therese Anerland skriver:

  Ja något har du gjort så är det dåligt så märker du det snart med karma. *huh*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com