Kidz

Min enda önskan

Phini och Laaiti är mina två, halvsydafrikanska efterlängtade barn. Efter diagnosen steril av fyra olika läkare är jag välsignad med dessa gossar. Vi bor utan deras pappa sedan oktober ’06 och trivs med varandra och har en mycket tryggare och lugnare tillvaro nu än förr. Deras pappa gick bort i April 2010 då han begick självmord.
Kaeli är min efterlängtade dotter som föddes i juni 2010. Hennes pappa lämnade oss när jag var gravid i tredje månaden då han förmodligen ångrade sig och låtsades som om ingenting hänt, och jag tog hela graviditeten ensam. 2012 träffade jag mitt livs största kärlek. Han kom in i vårt liv och tog genast rollen som mannen i huset och far till alla barnen, utan omsvep – för att han själv ville. Tillsammans fick vi pojken Keeron 2014.
Dessa fyra gudasända barn är mig välsignade och jag är så enormt lycklig och tacksam att få lov att vara deras mamma.

Phini Jay

Phini [uttal: Finni] föddes i december 2003. Han är en glad liten skit med samma attityd och envishet som sin mamma. Han är något tillbakadragen mot nya människor och kan vara på sin vakt och observerar varje situation innan han vågar ta del. Han är väldigt känslig och enormt kärleksfull och det går inte en dag utan att han bedyrar sin kärlek för mig och vill kramas och pussas. Han är omhändertagande och omtänksam och lugn.

Laaiti Richard

Laaiti [uttal: Lajti] föddes cirka 1.5 år senare, i maj 2005. Även denna gosse med enorm envishet, snäppet värre än sin bror. Något tillbakadraget i början, men inte som Phini. Laaiti avvaktar ingenting, bedömer inga situationer utan kastar sig hejdlöst ut i allt som kommer hans väg. Laaiti är pojken man hittar på fönsterbrädan om man vänder ryggen till. Laaiti är inte alls känslig på samma sätt, han fullständigt skiter i vad man säger, men lika kärleksfull och älskar att gosa.

Kaeli Rose

Kaeli [uttal: Kejli] föddes i juni 2010 efter en relativt tuff graviditet konstrad med mycket fodlossning och en sjukskrivning i sjunde månaden. Hon var beräknad till den 6/6 men behagade inte komma ut förrän den 16/6 och då med råge inom loppet av 5 minuter inne på förlossningsrummet. Hon är en vacker liten baby, efterlängtad och älskad av både mamma och bröder och alla i sin omgivning.

Keeron och meelo

Keeron [uttal: Kirån] kom till världen den 3 juni, 2014. Lillebror Meelo [uttal: Milo] föddes i december 2016. Efter lika jobbiga graviditeter med foglossning och insulinbehandlad graviditetsdiabetes var jag mer än redo att ta emot dessa pojkar. Keeron var en liten vacker pojke på under 3 kg som sina syskon och när förlossningen väl satte igång gick det ganska fort. Hans pappa och min kusin Lizette var med på förlossningen och var ett enormt stöd. När Meelo föddes blev jag igångsatt, precis som med Keeron. Det var bara jag och hans pappa där. Graviditeten med Meelo var den tuffaste av de alla.

Namnen

Jag får alltid frågor om deras namn, vad de betyder och varför de har fått dem.
Phini betyder ”liten pojke” på det sydafrikanska språket sesotho. Mina barns farbror kallades ”phini” av deras hemhjälp då hon inte kunde uttala hans riktiga namn, Maurice. När jag var gravid med Phini fick jag veta att han var 36% för liten och hans namn tillkom naturligt, att han var min Phini. Dels för att han var en liten pojke, dels efter sin farbror. Andranamnet Jay kommer från barnens andra farbror som blev mördad i Sydafrika 2002.

Sydafrikas motsvarighet till svenskens presentation av ens barn är ”laaitjie” – ex: ”this is my laaitjie” varvid svensken skulle ha sagt ”detta är mitt barn/min son”. Jag ändrade stavningen. Även detta namnet kom naturligt. Hans andranamn Richard fick han utav sin andra farbror, som även denne gick bort, i barnaålder.

Kaeli Rose fick sitt namn efter en del letande efter ett passande namn i familjen. Kaeli betyder ”pure” (ren/äkta/genuin)  som den oskuldsfulla varelse hon är. Rose fick hon efter förslag från min kollega Cindy, vilket är passande nog efter mig och mitt eget mellannamn Rose-Marie.

När sen lillebror låg i magen var det ganska uppenbart att vi behöver ett unikt namn som passar in. Som vanligt letade vi och jag lekte med bokstäver och uttal och stavningar. Keeron är en variant av det irländska namnet ”Kieran” och betyder ”little dark one”. Namnet var populärt för tusentals år sedan och det sägs att 26 helgon burit detta namn. Än svårare blev det att hitta ett passande namn när vår yngste som föddes 2016. Ett unikt namn med unik stavning Vi valde Meelo, med samma konstruktion av dubbel-e som sin storebror. Keeron och Meelo är de enda i barnaskaran utan mellannamn.

Jag har alltid velat att mina barn ska ha unika namn – så blev det!

Jag bär de alltid med mig

4 reaktioner på “Kidz

 1. Efter en tid ifrån bloggläsandet hos dej har jag återvänt för att ta del av dina dagliga bestyr och tankar, dina söners utveckling & allting annat runt omkring dej. 😀

  Blev påmind av min goda vän Anna (Lillwoodys) som omnämner dej på sin blogg..

  Du har en skitfin hemsida/blogg *clap* och jag ser fram emot att bli en hängiven läsare hos dej igen!
  Ha det riktigt bra och keep up the good work!
  *devil*

 2. Vilka söta pojkar du har.
  Jag läste din blogg första gången idag och det blir nog så att jag får bevaka dig,

  Ha en bra dag.
  /Cissi

 3. 🙂 wow vilka läckra namn dina barn har, verkligen! Gillar folk som vågar ge sina barn udda namn då det är sjukt tråkigt med alla som heter likadant. Själv har jag två döttrar som har inte unika namn, men ovanliga. Superbra blogg oxå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.