Knäckig äpplepaj & boendejakt!

Vilka mammapoäng jag samlar på mig! Igår städade jag lägenheten, vek och la undan 2 maskiner tvätt och tvättade 2 maskiner till som jag hängde upp. Jag tände ljus i lägenheten när eftermiddagen började närma sig och lagom tills Magnus kom hem var jag i full färd att skala äpplen som mina söner plockat. Jag hade ju lovat paj.
Sen började jag med middagen, en enkel sådan av mör fläskfilé som jag oftast bryner snabbt i pannan sen färdiglagar i ugnen. Köttet blir så saftigt och gott – till och med Laaiti och Kaeli äter det då, som vanligtvis inte är några inbitna köttätare.
Under tiden riset drog sig och fläskfilen gottade sig i ugnen gjorde jag knäcksmeten till äpplepajen som åkte in i ugnen när köttet kom ut.
Middag, disk sen äpplepajen med vaniljgräddsås. Sen duschade jag Kaeli och flickorna nattades.
Jag var FÄRDIG!
Somnade på soffan en timme och vi la oss tidigt.

Om ni vill testa min söta paj, här har ni min version av knäckig äpplepaj!

Jag skalar & urkärnar äpplen. Hur många beror såklart på hur stor paj. Men 5-6 i alla fall. Sen tärnar jag äpplen i cm-stora bitar. Nicer Dicer till min aid.
Jag lägger äpplebitarna i en plastpåse med kanel & socker (på måfå givetvis) och skakar.

Smeten:

150g smör
2dl havregryn
2dl vetemjöl
1.5-2dl strösocker
1/2dl grädde
1/2dl sirap
1/2tsk bakpulver

Lägg äpplena i en ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner andra ingredienserna.
Häll på smeten över äpplena och grädda i 175° ca 25 min.
Om man vill kan man ringla lite sirap ovanpå (som jag).

Servera pajen ljummen med någon vaniljvisp eller glass.

Äpplena kan bytas ut mot nästan vad som man gillar, rabarber, hallon, blåbär etc osv

20130813-090448.jpg
Kidsen gillade det! En uppskattad liten detalj nu när höstrusket tycks vilja ta sin plats.

Idag tänker jag inte göra om allt det där. Jag började dagen med att koka ägg till mina söner. Nästa vecka börjar skolan. Pojkarna ska börja på en nybyggd skola. Det innebär en del omstrukturering och jag är förberedd på en del uppståndelse vad gäller min ADHD-pojk. Ny miljö, nya människor och den invanda tryggheten är som bortblåst. Mina söner fick mattan under fötterna hastigt bortdragen tack vare politikerna i kommunen. Tack för den, rövgökar.

Förutom allt detta kan jag ju nämna att jag och Magnus letar större boende. Han är helt inställd på att vi ska köpa hus sen men tills dess behöver vi större boende. Två hyror på mellan 7500kr – 7800kr vardera är dyrt i längden. Så om nån av er hör nått så hojta till!
Vi behöver minst 5ROK. Lägenhet eller hyreshus/villa är i dagsläget oväsentligt.
Våra krav är simpla:
– inte för dyrt
– markplan/trädgård
– i Staffanstorp

Hittelön lovas till den som hittar det perfekta boendet!

Nåja! Puss och kram och mys & gos!
Jag älskar er alla! Over & out! Peace!

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Johanna B skriver:

  Snablar vad du hann med mycket! :D

  Hur är det med magen?

  Lät som en god paj.:)

  • admin skriver:

   Ja det var en effektiv dag, jag är nöjd!

   Magen är bättre men inte helt bra. Attackerna är färre och mindre intensiva. Får jag en liten attack om dagen/ varannan dag så får det räknas som bra.

   Prova pajen! <3

 2. Martina skriver:

  Är nicer dicern så bra som den verkar?!

  • admin skriver:

   Jag var hemma hos Magnus och länsade hans bohag på saker jag vill ha, haha. Därav hans Nicer Dicer och JA jag har fanimig nytta av den. Det finns många olika valmöjligheter till hur man får klyftor, skivor, kuber och det är SÅ smidigt och snabbare. För att inte nämna skönt för mina händer med värk.

   Massa +++

 3. Charlotte skriver:

  Hur kommer d funka för honom att flytta- om ny skola innebär problem så borde ju nytt boende också bli problem…? Sen förstår jag ju att Ni måste flytta så din fråga är av intresse, inte som ngn kritik!

  • admin skriver:

   Förmodligen blir även den en jobbig övergång som allt annat nytt i hans liv. Men han drar den största fördelen eftersom HAN behöver eget utrymme mer än de andra barnen. För mycket ljud och spring blir jobbigt för honom så han behöver en egen plats att vara själv på.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com