Konfrontation

Och när jag kom till jobb idag påpekade Cindy att detta var sista gången vi jobbar ihop de närmsta tre veckorna. Hon ska ju på semester och jag ska ju ta hennes dagar. Sen tar Lasse ut semester och jag hoppar inte lite för honom också vilket innebär att det blir mycket att göra nästa månad men jagklagar inte alltför mycket. Cindy har verkligen lyckats pricka rätt med schemat och jag tackar inte nej till jobb.

Det gick bra på jobb idag. Jag hade nästan inga bokningar när jag kom men fick en del dropin och det gjorde min dag. Inga extravagant men det gick bra i alla fall. Jag fick en knäpp på näsan av chefen men jag var förberedd i alla fall och det underlättade. Sen när jag stod på Kahls och väntade på min latte kom killen frpn EB Games. S som är gift med N som brukar jobba hos oss. "Jag har en sak till dig sen" sa han. Och nyfiken som jag blev undrade jag vad men det ville han inte berätta och räckte ut tungan åt mig. Ett tag senare kom han in i butiken och gav mig en svart påse som det står EB Games på. Jag höjde ett ögonbryn och tittade ner i påsen och såg en XBOX konsol med två handkontroller, en fjärrkontroll och ett spel. "Det kan du ha till barnen" sa han och jag var helt chockad. Jag visste inte vad jag skulle säga, jag blev så förvånad. Jag tackade så mycket och ville helst ge honom en kram men jag visste inte om han skulle känna sig obekväm med det så jag lät bli. Vi har aldrig kramats förr. Tänk att han GAV mig en XBOX. Sådär helt appropå och utan anledning.Tack till S. Tack så enormt mycket, jag är överväldigad – fortfarande.

När jag hade slutat jobb hoppade jag på bussen och fortsatte läsa i boken jag påbörjade på väg til jobb innan idag. Jag bestämde mig för att börja med boken av Constance, som heter "Äcklig" och än så länge är den bra. Jag visade böckerna för Cindy som skrattade gott för att hon har alla tre hemma och har läst de alla. Tänk att vi har samma smak i böcker. På bussen hem fick jag ett samtal av ena halvan av T&T som berättade att en viss mamma från dagis ville ha mitt telefonnummer. Hon har tydligen läst min blogg och hade ett och annat att säga till mig efter att hon läst inlägget "Jag ville slå hennes unge" – och ja, det var ju just mamman ifråga. Min omedelbara tanke var "när började hon läsa min blogg och hur vet hon att det var henne jag menade" eftersom det kom så plötsligt. T&T undrade om de fick ge ut min nummer. Såklart. Varför inte. Jag har inget att ducka för – jag tar smällen och jag står för det jag skrivit. Jag återberättade fakta som jag dels bevittnat och hur jag upplevde det. Så är det. Jag bad T&T förklara för mamman att hon gärna får ringa efter jag har nattat mina pojkar. Dels för att jag gärna vill umgås med dem när jag kommer hem från jobb och dels för att det är något man bör diskutera i lugn och ro. Men hon ringde inte – hon skickade sms och hon  var inte glad. Vi skickade några sms fram och tillbaka och hon poängterade några gånger om att hon är ensamstående med sina två barn. Och det känner jag ju inte alls till, hur det är? Hon har åtminstone en pappa med i bilden. Tro mig, jag vet också hur det är att vara ensam och ha det tufft så jag anser inte det vara en ursäkt eller förklaring. Om man  har det jobbigt och inte riktigt klurar ut dety finns det faktiskt hjälp och stöd att få – det fick ju jag med Laaiti när han hade det jobbigt efter att Dickhead lämnade dem, det minns ni kanske hur jag gick till specialpedagog. Vidare poängterade hon några gånger att hon gör allt för sina barn vilket jag tyckte kändes irrelevant – det var ju inte frågan och det har jag aldrig sagt nått om. Det vore i så fall snarare problemet. Plötsligt skrev hon att hon skulle fantamig gå ner till dagis i morgon och säga upp honom från dagis för detta ska ingen utsätta honom för. Eh? Vem utsätter honom för vad? Hur påverkas han av detta? Vi är ett gäng vuxna som pratar om detta och då ska han sluta dagis? Schysst. Schysst att rycka honom från tryggheten från dagis på grund av detta.  Men jag tror att hon sa det i ren frustration utan att tänka innan hon skrev, för att i nästa sms efter att jag svarat på det sa hon att jag hade rätt i det. Jag började nästan ana hennes försvarsmur rasera en stund bara för att plötsligt resas en stund senare igen.  Vidare tyckte hon att jag kunde tagit upp detta med henne själv. Men jag tyckte att jag borde ta upp det med dagispersonal istället eftersom detta förekommer på dagis och då är hon inte ens där utan det är dagispersonal som bär det ansvar och vakar över barnen således får de ta den biten.

Och jag förstår att hon blev ledsen när hon läste min blogg. Inte för att jag trodde att det spelade så stor roll vad JAG tycker. Men jo jag kan förstå det. Jag hade inte reagerat likadant som hon gör men jag förstår ändå. Eftersom hon tillsynes har det allmänt jobbigt nu så kändes detta som om man sparka på henne när hon redan ligger och jag kunde inget annat än att ursäkta att jag fått henne må dåligt på något sätt. För så pass storsint är jag att jag faktiskt kan be om ursäkt när jag förstår att jag gjort någon illa, samtidgt som jag poängterade att jag faktiskt åtminstone haft respekten att censurera deras namn. Inte för att det spelar folk nån roll nuförtiden…

Men jag undrade fortfarande om hur hon fick denna informationen och hon nämnde ett namn på en mamma med två barn på vårt dagis. Men det luktar skumt om det och jag tror inte mycket på det. Jag tror inte på att den "J" hon nämnde, skulle vara en av mina läsare och stå och prata med en annan förälder om min blogg och det inlägget på vårt dagis så att hon "råkade" höra. För de som läser min blogg på vårt dagis, som gjort sig tillkänna är "Marzipanen", Dizzy, T&T, vad jag kan minnas på rak arm.  Och denna "J" hon nämnde är inte ens någon jag vet vem det är och har aldrig pratat med. Och så populär är min blogg absolut inte att mammorna på dagis står och snackar om den. Bullshit. Jag har mina misstankar om hur hon fick reda på detta. Jag har absolut inget emot att hon har läst det men jag har problem med människor somn inte kan stå för vad de gör eller säger och säga det rakt ut. För hur många gånger har jag inte påpekat det där med rakframhet..? Det är enkelt – ha ryggrad. "Du, jag berättade för henne att du bloggat om henne, bara så du vet" kunde de sagt och det enda jag hade sagt skulle varit "Okay". För om jag absolut inte hade velat att hon skulle veta det jag skrev hade jag antingen gett fan i att skriva det eller åtminstone låst inlägget.

Du gillar kanske också...

13 svar

 1. Emma skriver:

  Du har som vanligt rätt i att man borde stå för vad man gör. Du är ett lysande exempel på det och föregår alla andra! Hoppas vi kan köra snart igen! *hart*

 2. Miss Attitude skriver:

  Jisses där va hon modig (trodde hon) som skulle prata med dig ang ditt inlägg om henne, men plötsligt vart det tonårsfasoner med sms-konfrontation. Nä sånt måste man va vuxen nog att ta över telefon och inte SMS! *bash* I mina ögon, riktigt omoget och fegt.

  Ja man måste väl kunna stå föt det man tycker och tänker och även vad man gör. hur svårt ska det va? Trist att va en människa som inte ens kan stå för sina saker och trist om det är några av dom där mammorna som du nämner, som vart dom som påpekat för henne att du bloggat om henne. Kan man inte bara stå för det då!? Åh vad folk är omogna och larviga.

  Måste även påpeka att det va grymt storsint av dig att be om ursäkt för ev. ”skada”. Det trodde jag inte om dig, inte för att jag känner dig, men jag bara inte trodde det om dig.
  Folk kan förvåna. *haha*
  Mvh

 3. Miss Attitude skriver:

  *cheer* *yay* Och förresten, grymt snällt av mannnen du nämner, att ge dig en XBOX !!!!! Bara sådär, gratis, present, överraskning, helt otroligt. Trodde inte det fanns snälla och generösa framför allt, människor kvar längre!! *studs* *studs*

 4. Jessica skriver:

  Ja du, vad säger man??? Lönt att be om ditt nummer och inte ens kunna ringa upp sen. vad är meningen med sms?? Hade ju varit både enklare och mer rakryggat att slå dig en signal faktiskt. Tycker det är en dålig stil

 5. Sandra skriver:

  Du & dina pojkar är definitivt värda ett litet extra nöje som XBOX, självklart skulle du kramat honom *yay* Angående det med ”mamman” så tycker jag att du är underbar. Du vågar stå för det du tycker! Jag beundrar ditt mod *hart*

 6. lotta skriver:

  Säger så lite som möjligt så har jag inget sagt *vetej*
  Men jag vet i alla fall att många lever på dramatik och att ,ånga spelar på två planhalvor.

  xbox e ju inte helt fel att få.. då blev pojkarna överlyckliga?

 7. Alexandra skriver:

  Hej !
  Haft lösenordet till dina låsta inlägg innan ,
  får man det igen? :)

 8. Anna skriver:

  Men shit va kul med x-box!! :) killarna kommer ju bli skit glada… Det här med den där mamman, jag kan ju förstå om hon tog åt sig och blev ledsen av det du skrev, men det är ju inte så att du har hittat på sakerna utan det har ju hänt. Jag tycker också att hon kunde ha ringt till dig istället för att sms. Eller kanske till och med föreslagigt att ni skulle träffas över en fika och pratat om de….

 9. Therese Anerland skriver:

  Tycker att du gjorde helt rätt.
  Mamman tycker jag däremot borde ha kunnat ringa i stället för att sms:a?
  Kul för pojkarna med en xbox *kjerlek*

 10. mikaela skriver:

  Jag förstår denna mamma om hon skulle bli ursinnig. Har du någon gång sagt till henne face to face vad du tycker om hennes barnuppfostran? Det här med att det är löjligt att skicka sms är lika löjligt som att du skriver ett inlägg i bloggen. Jag förstår om hon valde att skicka sms. Hon är förmodligen väldigt sårad och upprörd och för att hålla känslorna någorlunda i styr så skickar hon sms. Självklart ska man inte tillåta sina barn att bete sig sådär och visst är det förälderns fel. Du skrev ett blogginlägg om det och fick klapp på axeln för att du är en sådan bra mamma, Men vad hjälper det dina barn om du inte tar upp den här historien med dagispersonalen och mamman?

 11. Sarah skriver:

  Schysst med ett XBOX :-) Vilka vänner du har alltså!

  Synd att mamman inte vågade(?) ringa upp och ta det direkt, men hon kanske gör det efter detta inlägget så allt blir uträtt?! Det löser sig…
  Att sen spekulera i hur o vem som tipsa henne, det tror jag du har en aning om själv och ska ta upp med berörda personen, rensa luften lite så att säga..

 12. Glory skriver:

  Bättre att ringa och prata om man har tagit illa upp.

  X-Box rockar ju! *cheer*

 13. MaddeMad skriver:

  Sjysst att han tänkte på pojkarna. det e bara bra för dom nu när hösten & vintern e på väg.

  Apropå mamman så hade hon ingen anledning att gå på dig sådär.
  Du gav inte ut namn el ngn identitetsinformation alls.
  Du bloggar, berättar vad som händer i ditt & dina barns liv, nämligen era liv!

  Jag kan förstå att han blev ledsen när hon förstod att det var hennes barn som gjorde så men att låta det gå ut över dig e bara så löjligt.

  Nåväl det kommer att lösa sig, allt ordnar sig =)
  Om inte… så vet att jag att Laaiti kommer att ge igen en dag när han får nog…

  Puss

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com