ante omnis mea familia

Körskolan idag, vroom vroom…

Godmorgon, tokvippar! Idag är det en riktigt fuktig höstdag – i alla fall nu på morgonkvisten. Barnen är lämnade och jag funderar fortfarande om arför barnen måste prata så förbannat högt på morgonen och skrika?! Varför har inte barn några minuter där de fortfarande är trötta när de vaknar och behöver morgna sig, som jag? De slår upp sina vackra ögon och meddetbumsmeddetsamma är de pigga och alerta och jag kan bara inte förstå det. Kan man få lov att klubba dem.. “Sov längre”?
Vi har vaknat i omgångar, Martin och jag. Först kom Laaiti in och var ledsen så jag följde med honom in till sin säng och la mig bredvid honom och somnade. Vaknade en timme senare och gick och la mig i min egen säng. Sen vaknade Phini och hade mardrömmar så han fick sova en stund hos Martin tills han bar in Phini i sin säng igen. Så det borde ha varit tröttare.. de vet bara inte om det själva haha.

Barnen cyklade till skolan idag (mamma, glöm inte lillens cykenyckel) och Phini glömde tydligen bort hur man bromsar, det såg jag på avstånd när han dök mot marken. Jag såg även hur en äldre flicka kom fram till honom och sa nått. Jag tänkte för mig själv att fan, jag har inte gått igenom det där talet som säger “never talk to strangers” men jag antar att det var harmlöst i detta fallet då det var en skolflicka som ville hjälpa honom. Han berättade att hon frågat  om hon skulle hjälpa hans cykel upp och in till skolan men Phini sa att det inte behövdes och att han väntade på sin mamma. Tänk att det finns skolbarn som har en uns vett att fråga om andra behöver hjälp.. jag som hade förlorat hoppet om alla dagens barn och ungdomar.

Idag är det ju körskolan som väntar. Emma, time of reckoning is here. Jag är inte nervös (ännu) men kan bli det. Det där med att köra bil är inte längre en nyhet för mig, men deras förbannade bilar på körskolan är.. det räcker att man tittar ner lite på växelspaken för att växla. Så lätta är de bilarna. Och känsliga. Emmas bil har överseende med mig och det är ytterst sällan jag får motorstopp, men körskolans bilar har förmodligen inbyggda stopp och gör det lite sådär random, bra-fö- att.

Och på lördag är det The Studio för mig. Är det tänkt. Och jag ska ha med mig 4 vänner. Och jag kom på att jag har nog fan inte 4 vänner allt som allt. Inte som är värda det privilegie att umgås med mig i alla fall haha. Lotta ska med, jag har frågat Emma och Lottas syster men vet ännu inte hur många som hänger med. Jag hade iofs kunnat fråga mamma, om Martin har lust att passa barnen…? Hmm…

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Körskolan idag, vroom vroom…”