Kukskallen körde nästan på mig

Jag lämnade Phini hos mormor igår när det var dags för folktandvården, han kände inte för att följa med. Kan inte påstå att jag klandrar honom. Så jag tog lillens hand och vi promenerade tillsammans. Hela vägen till folktandvården snackade pojken konstant. Om ALLT som slog honom in och han hade knappt tid att andas. Jag gick mest och flina för mig själv och tänkte “Va fan.. håller ungen aldrig truten”.. och jag har väl inte tänkt på det så mycket förr, för ofast pratar han med Phini och inte med mig. Och när jag inte svarar honom förebrår han mig “Mamma! Säg ja!” Och likadant om jag bara ger honom ett “Mmm” för det duger inte som svar åt min son. “Mamma!! Säg inte mmm, säg ja!” Satan vad de är lika mig.. Och det var likadant i väntrummet. Han snackade konstant och det var bara han som pratade. Alla andra satt stelt och väntade och när vissa föräldrar skulle läsa för sina barn så viskar de boken i deras öra. Laaiti hittade en bok om några kaniner han ville jag skulle läsa men det var en lite gayig bok så jag vägrade. “Laaiti, den boken vill jag inte läsa, den är ful och tråkig” sen plockade jag upp en annan som jag läste för honom. Sen plockade han upp den andra gaybunny boken igen och jag sa igen att jag inte läser den. “Läs den själv om du vill” sa jag till min son. “Mamma, jag kan inte läsa” svarade min son mig med ett flin. “Nähä.. då får du väl lära dig då” svarade jag min 3,5 åring. Haha. Vi busade i väntrummet och laaiti är inte känd för tålamod. Men det blev vår tur och tandhygienisten uttalade faktiskt hans namn rätt. X i taket.
80227_1229517788 Han hoppade upp i stolen som hon frågade om han ville och han lät henne höja den och sänka huvudstödet och när hon bad honom gapa så gapade han stort och jag var världens stoltaste mamma. Där har vi skillnaden mellan mina två – Phini var livrädd och fick sitta i mitt knä och vi fick nästan bända upp hans käkar (första-barnet-syndromet). Laaiti bara hoppade på och sket mest i vilket (andra-barnet-syndromet). Han fick ta två saker ur lådan för att han varit så duktig men valde bara en.

Vi gick in på ICA och Laaiti ville ha en glass. I december. En glass i december. Jag gav med mig och vi åt glass i kylan på vägen hem. Och det blev då tyst på ungen haha. Vi gick hem till min mamma och jag stannade en stund innan jag tog mig hem och hade just hunnit dammsuga innan Emma smsade mig och undrade om övningskörning. Jag klädde på mig och gick hem till henne och vi (läs: jag) körde till Center Syd. Jag fick köra på motorväg, jag fick köra om, jag blev nästan påkörd av en KUKSKALLE i en rondell. Enligt Emma var det itne mitt fel, för att han körde i fel fil, men det känns som om det var mitt fel ändå för att jag kan inte se det hända Emma. Men jävlar vilken reaktionsförmåga hon har, som snabbt tog tag i ratten och styrde åt andra sidan så att KUKSKALLEN kom förbi. Madderfakker.
Eftersom jag jobbar idag tyckte mamma att barnen likväl kunde sova hos henne. Jag hade förberett henne på att jag eventuellt skulle köra med Emma men fick ringa henne i sista minuten (när jag satt bakom ratten) och berätta att jag förresten kör. Med mig hem från Emma fick jag en påse med massa julklappar och grejor <3

Sen lagade jag mat klockan 23 igår kväll. Jag hade plockat fram en falukorv för jag planerade Korv Stroganoff men sen blev det att barnen åt hos mormor och jag är ingen fan av att bara kasta mat. Så jag lagade stroganoffen och frös in. Men fy fan för att laga mat så sent när man egentligen vill mysa i soffan.

Så i morse vaknade jag till tystnad och ensamhet som jag så ofta längtar efter. Men fy fan vad tråkigt det är. Jag går upp och sätter på kaffekokaren och bara väntar på att det ska bli klart. Ingen frukost att förbereda, ingen att prata med, ingen som pussar på mig. As-tråkigt. Och idag är jag hemma vid 21.30 för att jag slutar 20 och bussarna är lite kuk och jag får träffa mina kidz någon gång i morgon bitti. Så kan det bli..

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Vilken jävla dåra!! *ninja* Kicka hans ass! *whap*

 2. Therese Anerland skriver:

  Bra att du har Emma.
  Tänk att alla andra är idioter på vägarna.
  Tyvärr så stämmer det för det mesta i alla fall här uppe.

 3. Emma skriver:

  Therese: Det var hennes första lektion :D

 4. Sarah (i Sandviken) skriver:

  Vikken tur att ni inte krockade…..oavsett vems fel det var, menar jag. Sen är det ju så att om man har en övningskörningsskylt på bilen ska alla andra ta hänsyn och hålla STORT avstånd. Fast många gånger verkar det vara en allmän tävling om vem som kan jävlas mest med den som övningskör. När jag övningskörde blev jag till slut så jävla trött på idioter, att jag slet bort skylten. Hade någon polis stannat var vi överens om att säga att den måste ramlat av nyligen.

  Keep up the good work….trots andra idiot-förare.

  Kram *kjerlek*

 5. Sarah (i Sandviken) skriver:

  Oj, glömde hälften O_o ….. Eloge till Laaiti för bra sammarbete hos tandläkaren. *clap* Charlie fick bändas upp av en riktigt sur tjej som högljutt deklarerade att öppnar han inte munnen NU, så skiter vi i det denna gången och bokar in en ny tid…..men då skulle han banne mej se till att öppna munnen nästa gång och att tandläkarna minsann inte hade tid med trotsiga ungar. Där stod man mitt i smeten…..ömsom gapande över tandläkarens sätt och ömsom lirkandes för att slippa gå tillbaka. Nästa gång ska vi INTE gå till Folktandvården utan skaffa privat. Önskar att jag vore tuff och bara tagit ungen och gått….. Jag ääääär så efterklok!!! *cheer* Kram igen… *kjerlek*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com