Kunden raggade på mig: via min chef

Godmorgon! Vilken strålande dag, eller hur! Kylan spänner i luften och barnens kinder är rosenröda av den kalla luften. Mina barn sov gott i morse, jag fick VÄCKA dem 7.10. Det händer sällan aldrig. Men morgonen gick bra. Phini åt sin skål med cheerios och Laaiti klädde på sig och det blev inget tjafs i morse alls och vi kom i tid. Sådana start på dagarna kan ibland göra grunden till hela min dag.
När jag hade lämnat barnen gick jag ner till ICA. Phea-Leeza behövde ju mat. Som vanligt går man omkring i butiken med kundkorgen på armen och strosar, tittat och plockar på sig. Vitaminer till kisen, vitaminer till mamma, lite WC rent kan vara bra att ha.. ny duschgel.. lite glass och kolasås just in case bebisen blir sugen. Två liter filmjölk nu när denna mamman plötsligt börjat äta massa mejeri produkter. Jag vet inte varför jag fått “dille” på vaniljyoghurt med cheerios. Det har jag ätit massor av på sistone. Gott gott. Just nu sitter jag med ett glas Berocca. De säger det är nyttigt och jag behöver nog vara duktigare på tillskott av vitaminer och mineraler. Jag skulle behöva lämna lite prover och kolla hur mina nivåer ser ut.

Igår blev en fenomenal dag i alla fall, trots den ruckiga morgonen med kukfolktandvårrden. Jag tog mig igenom det, svor och grämde mig men sen släppte jag det och gick vidare med min dag och lät inte det förstöra för mig. Bedövningen släppte och värken lägger sig successivt. Jääääääävligt successivt. Jag kan fortfarande inte bita ihop helt ordentligt utan att det gör lite ont. Men jag ger det en chans.

Jag hade en bra dag i studion igår. Många trevliga kunder och drop ins som var både roliga och intressanta. En surface på armen på en kund och en smiley på en annan kund. Värst vad sistnämnda blivit populärt på sistone. Jag har haft mer de senaste veckorna än vad jag hade hela förra året. Det verkar som om skåningarna söker anledning att LE. Och det tänker jag främja – och får möjlighet till det med.
När jag just skulle gå hem från jobb kom det in två unga killar. Sådana där med stylade frissor och bling i örat. Jag växlade två, tre uppkäftiga ord med dem innan jag gick. Jag sa nått om att jag äntligen skulle hem och kunden frågade om jag inte tyckte om att jobba. “Vem fan gör det” svarade jag. Han sa nått om att tjäna pengar och jag svarade (med glimten i ögat) att jag får pengar ändå. Han undrade hur och jag sa skämtsamt att jag säljer min kropp. Inte fan trodde jag att han skulle ta det seriöst..?
Jag slängde ett vanligt “puss puss, hejdå” till Cindy innan jag gick mot bussen. Efter en halvtimme eller så, när jag satt på bussen, ringde Cindy upp mig. “Jag är arg på dig!” sa hon och jag började gå igenom i huvudet vad hon kunde vara arg för. Vad hade jag glömt? Jag hade ju steriliserat alla mina verktyg, rengjort det som inte ska steriliseras, plockat undan och gjort ordning i studion.. Vad var hon nu arg för?
Hon  berättade att de där två killarna nyss hade lämnat butiken och de hade varit så dryga. Ända sen jag gick hade en av dem tjatat om mig. Han ville ha mitt nummer. Han tyckte jag var häftig och mystiskt och cool. Cindy replikerade att jag faktiskt är gravid, om han inte såg det. Han hade frågat om hon var säker på det och ja, det är hon ju. Men han brydde sig inte om att jag är gravid. Han ville ha mitt nummer men det ger inte Cindy ut. Hon har aldrig gett mitt nummer till kunder som bett om det och kommer itne göra det heller. Cindy berättade att jag faktiskt är TRE BARNS MAMMA. “VA?! Varför har hon legat med tre killar!!” sa killen. Och vilken  korkad kommentar. Cindy tyckte inte han skulle vara så snabb med att dra slutsatser. Men han brydde sig inte om det heller.. han ville ha mitt nummer. Det fick han fortfarande inte. Han påpekade till Cindy att jag ju hade sagt “puss puss” till honom innan jag gick. Cindy sa att jag säger det till alla, men kunden var bestämd att det var speciellt.. speciellt till honom. Men det var ju faktiskt till CINDY..
Han undrade om det vara sant att jag säljer min kropp och Cindy sa att jag skämtade, såklart. Sen försökte hon med den ultimata skrämma-iväg-metoden och berättade vad jag egentligen är och var säker på at than skulle lägga benen på ryggen. “Du.. hon är faktiskt en HÄXA”, sa Cindy. Han undrade om det var sant, om det var på riktigt och Cindy sa ja. “ååååh vad coolt! Var bor hon nånstans?! Snälla säg att hon inte har nån man!!” – Han verkade inte ge med sig och han lät sig inte skrämmas av det heller. Men CIndy berättade inte vart jag bor och gav inte mitt nummer till honom. Han frågade ut henne vart man kan hitta mig, om jag går p klubbar, vart jag brukar vara. Cindy svarade bara att jag brukar vara där. På jobb. Kunden tyckte at than skulle hänga där i så fall men Cindy tyckte det var en dålig ide. Och så fick Cindy, min allierade, hålla killen på armlängds avstånd från mig – och det är inte första gången. Hon är som en överbeskyddande syster, som en moderlig vän som rår om mig. Det slutade med att han envisade med att lämna sitt nummer till Cindy, att ge till mig, eftersom hon vägrade delge min information till honom. Sen ringde hon mig och var arg. Haha. Stackars Cindy som får ta sådana diskussioner om mig med kunder. Vi skrattade på telefon och pratade om de andra gångerna hon har fått svara på hundra frågor om mig och sagt nej till att ge ut mitt nummer.

Det är lätt att träffa män i mitt yrke och på mitt jobb. Och det är lätt för mig att skaffa nya vänner och nya män – jag är ju väldigt öppen och social och kommer överens med de flesta. Men lite synd är det att Cindy får dras med dem, när jag gått hem. Hah. Förlåt mig, Cindy. Men du är ju så BRA på att sålla ut svinen från diamanterna av männen som vill ha mig, eller hur!

Men tydligen behöver jag inte lägga ut någon kontaktannons om “singel, gravid småbarnsmorsa söker….” – för jag verkar inte ha problem att dra till mig män, trots att jag har små barn och trots att jag är gravid. Jag kan ju vraka och välja, om jag vill!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. irmelinat skriver:

    Det minsta man kan säga är ju att sånt här är bra för att höja självkänslan *woohoo*

  2. Wousch skriver:

    GO MISS MADDIS! *clap* Snyggomorsa! *rock*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com