ante omnis mea familia

Kyk noord en gaan voort

missmaddisNi vet alla att jag är ett stort fan av förändring – särskilt livsförändringar. Jag pratade med specialpedagogen igår som hastigast, hur jag (på gott & ont) har svårt att sympastisera med människor som ständigt gnäller och klagar över sin livssituation utan att göra någonting åt det. Varför klaga då? Om man inte trivs med sitt liv, vem har makten att förändra det då? En själv. Jag gnäller sällan över situationer som jag har makt att förändra. Visst kan det finnas hinder på vägen, men hinder är till för att klättras över. Allt är inte lätt, det har jag aldrig påstått. Det var till exempel ingen dans på rosor att banta ner mig 74 kilo. Men jag klarade det. Efter många olika försök så klarade jag det.

”Jag trivs inte på mitt jobb” – Byt jobb.
”Jag är så trött på att alltid sitta hemma” – Gå ut.
”Jag är så trött på min man” – Byt man.
”Jag är så trött på att alltid städa upp efter andra” – Sluta städa efter andra då.

Det behöver inte svara så förbannat svårt att förändra saker man vantrivs med. Det finns lösningar på alla problem och ibland får man faktiskt ta en risk – en risk för lycka.  Att våga sig ut i det okända. Vem vet, lyckan kanske finns där. Även om man inte hittar rätt meddetsamma så har man åtminstone försökt att förändra sin situation. Man skapar sin egen lycka, tror jag. Det behöver inte vara stora förändringar, det kan räcka med små saker, som gör världens skillnad. Någonting man gör annorlunda – att våga. Att chansa, ta en risk.
Jag ser kvinnor omkring mig som bytar jobb för att de inte trivdes med det de hade. Kanhända att de fick gå arbetslösa ett tag innan de hittade rätt. Kanhända att de fick prova på olika jobb innan de hittade drömjobbet. Hon fick erfarenhet under tiden, sen kom hennes vardagslycka med jobbet. Win & Win situation.
Jag ser kvinnor omkring mig som lämnar sina män för att de var olyckliga i förhållandet och ville prova sina egna vingar. I vissa fall hittade de en ny man som passade bättre för dem, i andra fall gick de tillbaka till sina män och insåg, att den man de hade var faktiskt rätt, men hon såg det inte för att hon kände sig låst i deras förhållandet. Hade hon tur så tog maken tillbaka henne. Win & Win situation.

missmaddisJag blir själv förundrad över mina egna livsförändringar, allt från tonåren till dags datum. Jag satt som hastigast igår kväll och ögnade igenom en del dagboksinlägg på lunar från bara ett år tillbaka och kan se hur texten är utformad, hur jag har utvecklas sedan dess. Jag kunde minnas känslorna jag hade då, som idag är som bortblåsta och jag undrar om jag hade reagerat likadant idag. Det känns som om jag mognat 10 år på kort tid. Tack och lov att det inte visar sig i rynkor.

Jag tror på förändring och utveckling. Jag tror inte att någon människa mår bra av att leva exakt likadant i halva sitt liv. Vi är ju människor, trots allt. Det kan vara svårt att hitta de förändringar och utvecklingar man behöver när man lever i visst sorts liv men det går. Man måste bara hitta sin nitsch.

… Jag är inte felfri. Jag har lyckats med mycket, tagit många risker, gått bet tillräckligt många gånger för att veta vad jag pratar om och för att kunna backa upp & käka mina glaserade ord. Men jag har fortfarande hinder framför mig. Risker som ska tas och chansningar. Det kommer snart en dag när jag VÅGAR. Och när jag väl vågat det så kommer det nya risker och chansningar.

 

Så titta norröver, och gå vidare..
Även om det finns hinder i livet.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 tankar om “Kyk noord en gaan voort”

%d bloggare gillar detta: