Kyss med kadaver

Kvällen hos Emma med sambo gick ju fenomenalt. Det är inte många som tagit till sig både mig OCH barnen som om vi känt varandra för alltid. Emma verkar vara van vid barn. Hon hade inga problem att springa, studsa, krypa och leka med pojkarna – i stort sett från dess vi kom tills vi gick. Maten var superb och barnen tramsiga. Laaiti hällde ut hela glas dricka, Phini skulle inte äta, och inte Laaiti heller när han såg att Phini inte skulle äta. Laaiti kastade en kniv på bordet efter han daskat med den på tallriken innan han fick gå ifrån och stod och lurpassade i hallen. Nej, det blir inga restaurangbesök den närmsta framtiden.
Emma är bra på att muta. Jag hoppas hon inte kommer försöka nyttja den egenskapen på mig någongång. De har en liten motorcykel som barnen fick ”köra” = Emma knuffa, de styrde. Det tyckte ju naturligtvis pojkarna var det roligaste som finns. Emma mutade Phini att om han käkade lite grann till så skulle han få åka motorcykeln en gång till – och tänk, det är sällan som Phini äter så fort. Emma höll sitt löfte.

Appropå motorcykel.. häromdagen sa Laaiti till mig: ”Mamma, jag ska köra motorcykel” varvid jag sa att när han blir stor kan han köra motorcykel. Han tittade konstigt på mig och upprepade vad han sagt. Att han ska köra motorcykel. Föga anade jag min sons uppenbara förmåga att se in i en snar framtid.

Phini lär sig i god tid att köra motorcykel Laaiti ska oxå tränas i tid

Det matades fiskar, en ödla tittades på och hunden klappades. Barnen fick klappa KADAVER på väggen och Laaiti, min älskade kärleksfulla unge, skulle såklart pussa med. Emma bjöd på glass med roligt strössel och vi fika i vardagsrummet. Hennes sambo J är en kul prick. Äldre än mig men yngre än Emma som också är yngre än mig. Han är rapp i käft och rolig. Han verkar vara intelligent men skenet kan bedra. Antingen det eller så har han tappat IQ poäng under årens lopp, jag har hört att det är en genetisk defekt för män? Han tål skämt i alla fall och det är kul. Det var kul att se när han visa hur motorcykeln fungerar, och pratade med pojkarna. Dessvärre finns det inte så många män i mina barns liv, det är mest morfar de träffar och man märker hur pojkarna (särskilt Phini) tyr sig mest till kvinnor.

Kadaverkyssar Kadaverkyssar

Innan klockan blev alldeles för mycket och det var redan way past bedtime för minihuliganer gick vi hem. Laaiti var övertrött och drev mig till vansinne just när vi kom hem men jag lugnade mig och övertalade mig själv att han bara var övertrött, vilket han visade kort därpå genom att klocka sängen innan Godna.. När jag gick för att stoppa om Phini som redan lagt sig, hade han reda somnat innan han ens såg kudden. Han vaknade kort därpå i en hostattack som resulterade i en nerspydd säng. Isch, vilket sätt att vakna på. Modersinstinkterna överröser mig när det gäller den där grejen med att ’ta hand om’ och jag hämtade upp mitt barn ut den våta, äckliga sängen.

Jag tvättade av honom och Phini tyckte synd om sig själv.
Phini: ”Mamma, jag är ledsen..”
Jag: ”Naaw.. är mammas älskling ledsen..” sa jag och pussade honom.
Phini: ”Mamma, din älskling fryser” sa Phini och darrade, alldeles blöt efter en omgång tvål och vatten.

Phini fick krypa ner i min varma, mjuka säng och jag tände några värmeljus för mysfaktor. Jag satte mig bredvid och gosade med honom en stund och inte långt därefter hade även denna gossen somnat tryggt efter en dag med mamma, sockerbullar, mormor & morfar på besök och massa lek med Emma. Vilken bra söndag det blev idag.

Och naturligtvis, mitt tack idag går till Emma som tog emot oss i sitt hem och tog emot mina barn med öppna armar. Du var verkligen toppen med pojkarna, Emma. Tack för det och allt annat.

Antingen blev inte Phini mätt på maten, eller så blev han sugen att äta när han hjälpte Emma mata fiskarna..

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=2hIOQEejRSY]

Du gillar kanske också...

16 svar

 1. Maria Malmgren skriver:

  det låter som ni hade en underbar söndag..;) .. hoppas ni får en underbar vecka.
  kramar Maria

 2. Louise skriver:

  Fan va härligt! Människor som Emma borde det finnas fler av! :)
  Ni ser ut att ha haft en super trevlig kväll! :)
  O barnen e så söta.. Ja älskar deras dialekt! <3

 3. Lotta skriver:

  Låter som en underbar söndag. Du förtjänar det..:)

 4. Marie skriver:

  Fan vad jag garva: ”E du också hungrig?” ”Nej…” ”Du äter ju snor…” :p

 5. Tale skriver:

  Sounds like a very nice sunday! I can see that Phini and Laaiti both have the biker-style well figured out. Phini even looking up and far ahead :-) GOOD BOY!
  I hope you won’t use the fact that his birthday is in December as an excuse for not buying him a motorbike?! And if he isn’t allowed his own yet, you must at least make sure he get to be a passenger on a big one! Won’t be a bad, boring mum, will you?! ;-)

 6. Ida skriver:

  Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Fick mig ett gott skratt åt Phini oxå! Känner så väl igen det där med ”snorätning” från mina egna små sötingar! Kram Ida

 7. GirlGoesMom skriver:

  Äldre än mig men yngre än Emma som också är yngre än mig.. Whtf? *fundera*

 8. Anna skriver:

  Skönt med en toppen söndag… ;)

 9. Annah skriver:

  Heej!
  Jag undrar hur man får pass?
  Är det samma som på secrets?

 10. Sandra skriver:

  undrar med om passW :-)

 11. Sandra skriver:

  Men, jag har ju inget lösenord längre för jag tror du har bytt:(

 12. Mia skriver:

  Godmorgon!! Jag kan bara instämma med de överstående..hur får man password? Ha en bra dag!!

 13. Maria skriver:

  Åh, vad mysigt ni verkar ha ahft. Trevligt när man har sådana vänner!

 14. TuffLoysan skriver:

  Instämmer med ovan jag med.. hur får man tillgång till det låsta inlägget?

 15. Jessica skriver:

  haha. Stackars barn, tur han ej är äldre. Bli haffad så på bar gärning :D

 16. Emma skriver:

  Har inte något lösenord att låsa upp hemliga inlägg med. :( Varken här eller på den andra sidan. Kram E

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com