Laaiti – den nakna kocken

Jag vet inte hur jag lyckades, att få 38 kanelsnäckor av en sats beräknad till ca 20. Och det utan att snäckorna blev små. Det kanske blir så när man altererar recept?
Jag tycker att kanelsnäckor är som godast där det inte är för mycket deg i varje bulle (se VBG) utan där vikten är fyllningen. Finns det något tråkigare än torra kanelsnäckor som man måste skölja ner..?

<KENOX S630 / Samsung S630> Min pappa och jag gör på olika sätt när vi bakar snäckorna. Pappa brer den utkavlade degen med smör som om det vore en macka. Därefter strör han på socker och kanel.
Jag blandar en jävla massa smör i en skål med socker och kanel och gnor ihop det ordentligt med fingrarna. Kladdigt och jävligt men jag antar att jag inte vuxit i från det stadiet ännu. Därefter brer jag ut ett tjockt lager av denna blandningen på min tunnkavlade deg. Det funkar för oss.

<KENOX S630 / Samsung S630> Min lille bagare boetie sätter en helt ny stämpel på "den nakna kocken" – han är faktiskt mer naken än vad Jamie Oliver egentligen är. Både Laaiti och Phini är inne i en ordentlig nakenfis-era. Spritt språngande nakna springer de omkring här hemma och briljerar med sin stolthet och upptäcker än det ena och det andra med sina kroppar. Phini mest för att det ligger i hans utvecklande ålder och Laaiti mest för att brorsan gör det. Och Laaiti bakade i sin födelsedagsdräkt på sin födelsedag. Han var bestämd att rumpan skulle visas och jag kunde inte få honom att klä på sig mer än linne och strumpor. Men wtf, what’s the harm..

Laaiti är inte lika inne på det där med baket som Phini är. Laaiti är mer förtjust i att slicka skålen och provsmaka, men han provar gärna lite av varje. Han vispade skålar och bredde fyllning och hällde hälften av mjölet utanför, precis som barn ska.

Jag hade faktsikt köpt en present till Phini med. Inte som sympati-present utan för att detta var en sak jag faktiskt ville att han skulle ha. Jag hittade svarta spargrisar på Lagerhaus med blingbling-döskallar på och ville att de skulle ha varsin sådan. Så det passade ju bra och det var kul för Phini att få en present med.

<KENOX S630 / Samsung S630> Laaiti öppnade sina presenter och var överförtjust. Han fastnade för draken han fick och jag fastande för den mekaniska spindeln. Man fäster spindeln på väggen (lämpligast) och trycker på knappen på den så trillar den ner från nätet. Varje gång den blinkar ska man skjuta den med den medföljande pistolen och varje gång man prickar åker den ner. Om den hinner upp till nätet har den vunnit. Varför gör de inte sådana leksaker till vuxna..?
Draken blev jag något besviken på, det står på förpackningen att den ska kunna gå men det gör den inte. Den bara för en massa oväsen på kommando. Allt som allt, 9 batteri i två leksaker. Shit.

Jenny och Jenni kom över mot kvällen. Tydligen kom de inte fram när de försökte ringa mig så de knackade på istället och stannade här resten av kvällen med sina chips oich dippa. Hur mysigt som helst. Jenni och jag har inte umgåtts för men vi borde göra det, hon är as trevlig och har lätt för barn, hon jobbar på förskola. Hon sjöng barnsånger med och för pojkarna och Laaiti, oblyg som han är, skuttade upp i hennes knä.
Min kusin Lizette kom över, hon ville säga grattis till Laaiti. Phini tyr sig till henne och satt mest hos henne under kvällen. Jag tycker det är helt underbart att vi fått kontakt igen och att hon hälsar på, jag trivs i hennes sällskap <3

Idag är det kalas som gäller. Jag ska ta ett förberedande bad och slappna av innan jag börjar med städ & tårtbakeri, det kan jag gott unna mig. Off I go..!

Du gillar kanske också...

17 svar

 1. Teres/Bidosa skriver:

  jag brukar få till 10 bullar av ett recept som e anpassat till 20 bullar! Men de kan ju bero på att mina barn äääääälskar deg! Samt att jag gillar galet stora bullar!! Ska använda ditt sätt att få på kanel/socker/smör på bulldegen! supertips! *yay*

 2. Thick2thin skriver:

  Hoppas att ni får en härlig dag och ett bra kalas….
  *studs*
  Själv ska jag på kalas men går på ”flyt”, hur kul kan det vara när man inte får äta tårta…. *bash*

 3. Sandra skriver:

  Jag får oxå alltid ut fler bullar/kakor än beräknat, mysko :( men som man brukar säga; the more the marrier *yay*

 4. Ninna skriver:

  önskar en härlig dag och rikgit mysigt kalas *blomma*

 5. Sarah skriver:

  Vilken söt ”nakenkock”..
  Kan man låna honom? Så man får fina kanelisar hemma
  menar jag :D

  Hoppas ni får en mysig födesledagsfest i dag *blomma*

 6. Josefine skriver:

  Jag får också oftast fler än vad som står på recepten. Konstigt det där.

 7. Anna skriver:

  Hoppas att ni har en toppen dag…. *kjerlek*

 8. Louise skriver:

  Jag måste absolut testa ditt sätt att göra fyllningen till kanelbullar! Låter ju helbra :) Dom får absolut inte vara torra, då kan man lika bra strunta i att göra några :) :D

 9. patruska skriver:

  telias nät var nere i går, det var kanske därför dom inte kom fram

 10. Eivor skriver:

  Sötare nakenkock får man leta efter.
  Nästa gång jag (läs mannen) skall baka bullar vet jag vem som skall få komma och hjälpa till så man får många bullar *angel*

 11. chathrine skriver:

  Här får du ett tredje sätt att ha i fyllning i ( som är mindre kladdigt, ifall du äcklas av kladd en dag :P ) I bageriet smälter vi smöret och penslar på och ”slänger” på kanel/socker alt vaniljsocker/strösocker.

 12. jenkan skriver:

  Ja det var verkligen trevligt igår *yay* det får vi göra om en dag snart…och tack för de snälla orden *ler*

  du e sjukt trevlig själv *ler* *kjerlek*

 13. Therese Anerland skriver:

  He he ja han skulle verkligen ha smeknamnet ”den nakna kocken”. *cheer*

 14. Rodney skriver:

  f_u …varför skryter du med att dina barn vill visa rumpan? Vad är syftet? Det är ju perverst att han vill ha sstrumpor och linne? Provat på att sätta gränser och visa vem som är föräldern. Skryt på du och visa ditt misslyckande som förälder.

 15. Barn ska vara barn skriver:

  *growl* Varför i helvete har han allt utom brallor? Är det nåt fel på ungen?

 16. camilla skriver:

  jag är åxå
  naken fis
  jag har varit det sänn
  jag va liten bäbis
  sänn jag va bara en månad
  sännjag kåmm hemm
  från bb
  så länge har
  jag varitt naken fis
  och jag är det fort farande
  naken fis änn
  och så blir det åxå
  och nu är jag 50 år
  så länge har
  jag varitt naken fis
  från upp till tå
  och så blir det åxå
  hela livet
  ska jag vara så från
  nu tills jag dör
  ska jag vara
  helt naken fis
  från upp till tå

 17. camilla skriver:

  läs detta medelande march 13th,2010 at4:22 pm

Lämna en kommentar!