Laaiti och diagnosarmband! 

Laaiti satt en kväll och gjorde armband till en kompis. Hans kompis har också en npf diagnos så han gjorde ett ADHD armband åt sin kompis. När jag sen la upp bild på Facebook var där nån som ville köpa armband av honom så nu är han gång och har pärlat sin första officiella ”order”. 

Det märks att han har diagnoser. Sättet han jobbar på. Hur han absolut inte kan ha blandade former och färger. Det ska vara ett visst mönster och färger. Och det ska jobbas symmetriskt – en av den färgen på den sidan och en likadan på andra sidan. Trots att jag sagt till honom att det spelar ingen roll, det ska knytas ihop till en cirkel sen. Men han är noga! 


Han kan verkligen bli framgångsrik med diagnoser och allt. Eller kanske tack vare diagnoser. 

Han håller på att spara ihop till en iPhone. Så han har sparat alla sina månadspengar och fått småpengar här & där när han ex sprungit till affären för mig. Jag är stolt och imponerad av hur bra han lyckats! Han är verkligen målmedveten! 

Med facit i hand, som lever med ett barn med diagnoser så inser jag mer och mer hur det faktiskt inte är ett hinder för honom att han jag diagnoser. Anledningen till att jag ville ha utredning innan han började i skolan var för att jag ville ha hjälp med sin koncentration och hyperaktivitet så att han kunde tillgodose sig den kunskap som erbjuds i skolan. Jag var så rädd att han inte skulle kunna det. När den första utredningen inte gav mog det jag kände var korrekt gick jag således vidare och lyssnade på min mammainstinkt. Tur det. 1 omfattande akututredning och 3 diagnoser. Nu jag vi testat olika mediciner och doseringar men just nu – JUST NU, har vi rätt. 

Jag har alltid varit orolig för hans skolgång. Helt i onödan. Trots hans hyperaktivitet och brist på koncentration så har han alltid klarat sig MER än väl. Han är högfungerande och uppenbarligen supersmart. Han ligger inte efter – tvärtom. Han ligger oftast före. 

Så till föräldrar som är oroliga och nervösa – föräldrar som tror det kommer gå åt helvete för att barnen har diagnoser; lugna ner er. Diagnoserna är inget hinder. De kan tvärtom vara en fördel. 

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Ellen skriver:

  Kunde inte hålla med mer :heart:

 2. Ebba skriver:

  Härligt att höra och skönt att ni fått medicin att funka!

 3. Patruska skriver:

  Fy fan vad roligt att läsa! Verkligen :star:

 4. Emma skriver:

  Tusen tack än en gång till L för dem underbara armbanden! Jag är verkligen nöjd och har sedan igår fått mycket komplimanger för dem, färgkombinationen passade mig utmärkt.

  Jag kommer med all säkerhet återkomma och håller tummarna att han då fortfarande pärlar armband ❤️

 5. Marie skriver:

  Hur mycket kostar armbanden? Hur ser de ut och vilken text kan man välja?

 6. Anne skriver:

  Han är så underbar! *stolt*
  Har ju beställt, och satt och fnittrade för mig själv då jag gjorde det,
  tänkte att det är tur att jag inte beställer ett för varje diagnos!
  :dazed:

 7. missmaddis skriver:

  30:-/st, plus porto (6:-).
  Valfri text & färger i den mån han har det hemma :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com