Läkare och intyg

Igår var jag hos läkaren. Vi diskuterade (åter igen) allt som är fel med mig och hon fick datum när jag ska till handspecialisten och hur det hade gått på KK. Hon sprang iväg för att prata med arbetsterapeuten som var upptagen. Sen sa hon att hon ville ringa min handläggare på försäkringskassan och be om ett möte. Sen skickades jag iväg med ett recept på tramadol mot min konstanta värk. Äntligen nått som fungerar. Hon skrev ut en annan typ av tramadol som är långtidsverkande. Tack som fan.
När man har varit sjukskriven så länge som jag har så börjar det närma sig möte med försäkringskassan. Och eftersom jag numera inte har jobb (det försvann under min sjukskrivning) så blir det genast svårare för min läkare att sjukskriva mig. Och eftersom jag fortfarande inte kan ta vilket jobb som helst (i nuläget kan jag inte ens öppna mjölkpaket eller kaffepaket utan att det känns som om händerna går av, jag kan fan inte göra mycket alls) så måste jag ha ett intyg av läkaren att ge arbetsförmedlingen. AF skriver ett papper som man ska lämna till läkaren som i sin tur skickar intyg till AF som styrker funktionsnedsättningar eller handikapp. Vi pratade om det också.
Så min läkare fick namnet till min handläggare och skickade hem mig.

I morse körde jag till arbetsförmedlingen och skrev in mig såklart. Jag fick ju ingen sjukskrivning och en mamma måste göra det en mamma måste göra. Det sa jag till min läkare också, att jag har inga alternativ. Jag kommer ta vilket jobb som helst som jag erbjuds även om det innebär att mina händer totalt förstörs. Jag måste sätta mat på bordet till mina barn och det är inget att diskutera.
Jag fick intyget av AF och körde till Vårdcentralen och lämnade det.

Mot eftermiddagen ringde min arbetsterapeut. Hon spånade lite om vad det kan vara, om det är min artros som spökar. ”Jag vet inte vad jag har eller vad det är” sa jag.
Hon sa att det var hon som satte den diagnosen först när hon hade känt en svullen kapsel i min hand (?). Sen nämnde jag knutan som svullnat upp och hon sa något obegripligt. Hon vill i alla fall träffa mig på fredag och verkade väldigt förstående till min frustration och eventuella annalkande depression till följd av allt detta.
Hon tyckte inte att det var aktuellt i dagsläget för mig att jobba.

Sen ringde min läkare nån timme senare. Hon hade ringt min handläggare som inte var anträffbar förrän imorgon så hon ska ringa då. Hon ska ordna ett möte mellan FK, läkaren, mig och arbetsterapeuten eftersom min läkare i samråd med arbetsterapeuten tycker att jag ska vara sjukskriven längre. Och mötet är väl mer att förklara varför till FK, antar jag.
Läkaren (som ännu inte hade fått intyget jag lämnade tidigare) sa att det är i dagsläget inte aktuellt med ett intyg. De vill ha lite mer kött på benen först (förmodligen specialisterna). Så jag nämnde att jag lämnat ett kuvert åt henne med ett intyg och att jag idag skrivit in mig på AF. ”Det var väldigt ambitiöst av dig.. Men jag tycker inte du ska börja jobba än” sa hon. Hon sa att hon har förstått att jag är väldigt benägen att börja jobba men jag måste tänka på händerna annars kommer jag bara få mer ont och då blir det illa.
”Du har kämparglöd!! Och det är det viktigaste!” sa hon.

Så imorgon kan jag hämta min sjukskrivning. Och det var jag inte beredd på för att jag fick en annan uppfattning om läget när jag var hos henne och något helt annat när hon ringde.

Så kan det gå..
Det känns jävligt skönt att hon/de inte bara släpper mig vind för våg. Att hon tar kontakt med min handläggare på FK, kontaktar min arbetsterapeut osv, att hon verkar BRY sig och vill hjälpa mig. Det är guld värt.. För jag behöver nån som lyssnar på mig och tar mig på allvar.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Martina skriver:

  Vad skönt att höra att du har hittat en sådan bra läkare. Som faktiskt gör det som ska göras och som ser till att Försäkringskassan sätter i gång det som skall göras istället för att vänta tills det är försent så du behöver hålla på att överklaga en försäkringsläkares ”helt uppåt väggarna”-beslut!

 2. Jessica skriver:

  Känns skönt att läsa att det finns kompetenta folk!!

 3. Kicki skriver:

  Ibland träffar man rätt person vid rätt tillfälle! Hoppas hon fortsätter på samma väg och viktigast av allt, hjälper dig med smärtan och tar reda på vad som är fel.

 4. Den där Mona skriver:

  Att det skulle vara svårare att sjukskriva dig som arbetslös köper jag inte ett dugg.
  Du kan inte söka jobb och du kan inte ta ett jobb om du får det.
  Men skönt att det löst sig tillfälligt iaf.

 5. Emmily skriver:

  Vad skönt att du fått så bra hjälp! Det är ett meck att ha ont och inte alltid självklart man får den hjälp man kanske behöver.

 6. Tess skriver:

  :yes: Lätt tummen upp för de läkare som tar sina patienter på allvar. Håller tummarna förvaret detta kommer att lösa sig. Kram

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com