ante omnis mea familia

LCHF! 

Nu har vi lagt om kosten hos oss. Av olika anledningar har vi känt ett starkt behov av det som jag inte går in på här.  Några av oss i familjen har varit försiktiga med kolhydrater ett tag fast nu lägger vi i en högre växel, tillsammans. 

Vi har bestämt att testa på LCHF – low carb,high fat (lågt kolhydrat, högt fett). Vi har kört en vecka nu och INGEN har klagat. Möjligtvis Magnus som saknar sin älskade pasta. Men det är utan tvekan en livsstil/diet som passar mig som handen i handsken där man får/ska/bör äta GOTT och äta sig MÄTT. Man får/bör/ska ha grädde och fett i maten. Och hur kan man säga att det inte är gott!? Och BACON! Bacon ska man äta!! 

Vi kör en vecka till med äggröra & bacon till frukost och gräddiga grytor & gratänger till gods sallader. Och vårt lilla träningsschema som alla deltar i – utom jag. Som drillar! 

Bortsett från det faktum att några av oss i familjen behöver minska några kg/cm så är detta dessutom en kost som passar min diabetes. Veckan som gick tog jag insulin 1 gång (jämfört med 3 om dagen innan) UTAN att får högt blodsocker en enda gång. Det, om något, borde säga en hel del om kosten. Jag skippar potatis, ris & pasta. Jag skippar mackor. Och det är ändå så sjukt gott och väldigt mättande. 

Veckans matsedel ser ut som följer; 


Vill du veta mer? Kolla Kostdoktorn. Längre ner på sidan finns en bra video! Ta en titt! 

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “LCHF! ”

%d bloggare gillar detta: